Wat is een ICO in cryptocurrency?

Wat is een ICO in cryptocurrency?

ICO is een afkorting voor Initial Coin Offering. Bij het lanceren van een nieuwe cryptocurrency of crypto-token bieden de ontwikkelaars investeerders een beperkt aantal eenheden aan in ruil voor andere grote cryptomunten zoals Bitcoin of Ethereum.

ICO’s zijn geweldige tools om snel ontwikkelingsgeld te laten regenen om nieuwe cryptocurrencies te ondersteunen. De tokens die tijdens een ICO worden aangeboden, kunnen worden verkocht en verhandeld op cryptocurrency-uitwisselingen, ervan uitgaande dat er voldoende vraag naar is.

De Ethereum ICO is een van de meest opvallende successen en de populariteit van Initial Coin Offerings groeit op dit moment.

Een korte geschiedenis van ICO’s

Ripple is waarschijnlijk de eerste cryptocurrency die via een ICO wordt gedistribueerd. Begin 2013 begon Ripple Labs met de ontwikkeling van het Ripple-betalingssysteem en genereerde het ongeveer 100 miljard XRP-tokens. Deze werden verkocht via een ICO om de platformontwikkeling van Ripple te financieren.

Mastercoin is een andere cryptocurrency die een paar miljoen tokens voor Bitcoin heeft verkocht tijdens een ICO, ook in 2013. Mastercoin was bedoeld om Bitcoin-transacties te tokeniseren en slimme contracten uit te voeren door een nieuwe laag te creëren bovenop de bestaande Bitcoin-code.

Natuurlijk zijn er andere cryptocurrencies die met succes zijn gefinancierd via ICO’s. In 2016 verzamelde Lisk ongeveer $ 5 miljoen tijdens hun Initial Coin Offering.

Desalniettemin is de ICO van Ethereum die in 2014 plaatsvond waarschijnlijk de meest prominente tot nu toe. Tijdens hun ICO verkocht de Ethereum Foundation ETH voor elk 0,0005 Bitcoin, waarmee ze bijna $ 20 miljoen ophaalden. Met Ethereum dat gebruikmaakt van de kracht van slimme contracten, maakte het de weg vrij voor de volgende generatie Initial Coin Offerings.

Ethereum’s ICO, een recept voor succes

Het slimme contractsysteem van Ethereum heeft de ERC20-protocolstandaard geïmplementeerd die de kernregels bepaalt voor het maken van andere compatibele tokens die kunnen worden verhandeld op de blockchain van Ethereum. Hierdoor konden anderen hun eigen tokens maken, in overeenstemming met de ERC20-standaard die rechtstreeks op het netwerk van Ethereum voor ETH kan worden verhandeld.

De DAO is een opmerkelijk voorbeeld van het succesvol gebruiken van de slimme contracten van Ethereum. De investeringsmaatschappij haalde $ 100 miljoen aan ETH op en de investeerders ontvingen in ruil DAO-tokens waarmee ze konden deelnemen aan het beheer van het platform. Helaas faalde de DAO nadat deze was gehackt.

De ICO van Ethereum en hun ERC20-protocol hebben de nieuwste generatie op crowdfunding op blockchain gebaseerde projecten geschetst via Initial Coin Offerings.

Het maakte het ook heel gemakkelijk om in andere ERC20-tokens te investeren. Je draagt ​​gewoon ETH over, plakt het contract in je portemonnee en de nieuwe tokens verschijnen in je account, zodat je ze kunt gebruiken zoals je wilt.

Het is duidelijk dat niet alle cryptocurrencies ERC20-tokens hebben die op het netwerk van Ethereum leven, maar vrijwel elk nieuw op blockchain gebaseerd project kan een Initial Coin Offering lanceren.

De rechtsstaat van ICO’s

Als het gaat om de legaliteit van ICO’s, is het daar een beetje een jungle. In theorie worden tokens verkocht als digitale goederen, niet als financiële activa. De meeste rechtsgebieden hebben ICO’s nog niet gereguleerd, dus ervan uitgaande dat de oprichters een ervaren advocaat in hun team hebben, zou het hele proces papierloos moeten zijn.

Toch zijn sommige jurisdicties zich bewust geworden van ICO’s en werken ze er al aan om deze op dezelfde manier te reguleren als de verkoop van aandelen en effecten.

In december 2017 classificeerde de Amerikaanse Securities And Exchange Commission (SEC) ICO-tokens als effecten. Met andere woorden, de SEC bereidde zich voor om ICO’s stop te zetten die zij als misleidende investeerders beschouwen.

Er zijn enkele gevallen waarin het token slechts een utility-token is. Dit betekent dat de eigenaar het eenvoudig kan gebruiken om toegang te krijgen tot een bepaald netwerk of protocol, in welk geval ze mogelijk niet worden gedefinieerd als een financiële zekerheid. Desalniettemin liggen equity-tokens waarvan het doel is om in waarde te waarderen vrij dicht bij het concept van veiligheid. Eerlijk gezegd worden de meeste token-aankopen specifiek gedaan voor investeringsdoeleinden.

Ondanks de inspanningen van regelgevers, blijven ICO’s nog steeds hangen in een grijs juridisch gebied en totdat een duidelijkere reeks voorschriften wordt opgelegd, zullen ondernemers proberen te profiteren van Initial Coin Offerings.

Het is ook vermeldenswaard dat zodra de regelgeving een definitieve vorm heeft bereikt, de kosten en moeite die nodig zijn om te voldoen, ICO’s minder aantrekkelijk kunnen maken in vergelijking met conventionele financieringsopties.

laatste woorden

Voorlopig blijven ICO’s een geweldige manier om nieuwe crypto-gerelateerde projecten te financieren en er zijn meerdere succesvolle projecten geweest en er zullen er nog meer volgen.

Houd er echter rekening mee dat iedereen tegenwoordig ICO’s lanceert en dat veel van deze projecten oplichting zijn of de solide basis missen die ze nodig hebben om te gedijen en het de investering waard te maken. Om deze reden moet je zeker grondig onderzoek doen en het team en de achtergrond onderzoeken van welk cryptoproject dan ook waarin je zou willen investeren. Er zijn meerdere websites die ICO’s vermelden, zoek gewoon op Google en je zult enkele opties vinden .

Bron: Alexandra Vasiliu

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie