Wat is een internet- of webmarketingsysteem?

Wat is een internet- of webmarketingsysteem?

Er lijkt altijd enige aanvankelijke verwarring te bestaan ​​onder mijn klanten over wat een internetmarketingsysteem eigenlijk is.

Sommige van mijn klanten denken dat het gewoon een website is die is opgezet samen met een aantal sociale-mediapagina’s. Ja, een website is een kenmerk van een marketingsysteem, maar het is slechts één onderdeel.

Anderen denken dat het sociale media of e-mailmarketing is. Hoewel dit elementen zijn van een internetmarketingsysteem, omvat een compleet systeem die elementen en nog veel meer…

Over een paar dagen praten we er meer over.

Een internetmarketingsysteem ontwikkelen

Bij het ontwikkelen van een nieuw concept voor een systeem, is mijn eerste regel om erachter te komen wat mijn potentiële klant wil en moet bereiken. Het is waar, ze zeggen altijd dat ze “leads” willen, maar wat voor soort leads? Hoe wil je die leads aantrekken en wat wil je ze bieden in ruil voor deelname aan je lijst?

Veel klanten weten dat u ze gaat e-mailen en dat ze uw berichten en inhoud op een consistente basis zullen zien. Maar het belangrijkste voor u om te weten is: hoe u uw marketingsysteem kunt ontwikkelen om de juiste doelgroep aan te trekken en wat u hen gaat bieden in ruil voor hun interesse.

Een paar dagen geleden zag ik een geweldige advertentie op Facebook die iets aanbood dat me interesseerde. De advertentie was erg goed geschreven en het bannerontwerp was aantrekkelijk. Dus ik klikte op de link “Meer informatie ophalen”.

Toch bracht het me naar een hoofdpagina die me om mijn contactgegevens vroeg zonder me enige stimulans te bieden om het te geven. De waarheid is dat uw verzoek om de informatie over prospects tegenwoordig gepaard moet gaan met een gelijkmatige ruil in hun gedachten.

Natuurlijk klikte ik weg van de pagina en vandaag herinner ik me alleen het gevoel dat ik mijn info niet zo snel voor niets wilde opgeven.

Een betere ervaring diezelfde dag was echter toen ik op een aanbieding voor gratis training klikte over hoe ik een platform op de markt kon brengen waar ik heel weinig vanaf weet. Ik ging naar de hoofdpagina en kreeg onmiddellijk gratis inhoud over hoe en waarom ik zijn programma zou moeten aanschaffen om mijn marketingvaardigheden uit te breiden.

Dit marketingsysteem nam me mee op reis over zijn programma. Tijdens die reis dacht ik na over hoe ik dit programma kon gebruiken, niet alleen voor mezelf, maar ook hoe mijn eigen klanten ervan zouden kunnen profiteren.

Ik heb zijn trainingspagina opgeslagen in mijn favorieten en toegevoegd aan mijn lijst met producten die ik kan kopen en gebruiken.

Dus terwijl ik een internetmarketingsysteem voor een ondernemer ontwerp, denken we na over de reis die de prospect door het systeem gaat maken.

Wat zal uw prospect bij elk interval voelen en ervaren? Hoe gaan ze op natuurlijke wijze met het systeem om?

Mijn klanten en ik weten dat we ze gedurende het hele proces moeten aantrekken door ze bij de beleving te betrekken in plaats van bij het marketingsysteem. Daarom moet het webmarketingsysteem naadloos en vrijwel ondetecteerbaar worden gebouwd.

Het internetmarketingsysteem begint dus met een geweldige post of advertentie over het probleem dat uw product kan oplossen.

Vervolgens worden ze naar een leadpagina geleid die hen meer informatie geeft over hoe die oplossing hen ten goede zal komen.

Vervolgens bied je ze een geweldige stimulans om meer over die oplossing te weten te komen in een reeks e-mails.

Ten slotte maken ze kennis met het probleemoplossende product dat u te bieden heeft, samen met enkele geweldige bonussen die ze niet hadden verwacht.

Als u uw aanbod opbouwt rond de voordelen die de eigenaar ontvangt, kunt u er een naadloos proces van maken.

Vervolgens zullen we praten over hoe lang het marketingproces duurt. Ik heb een aantal goede tips over de verkoopcyclus van 90 dagen.

Bron: La’Vette D. Grice

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie