Wat is een iPad? De essentie uitgelegd

Wat is een iPad? De essentie uitgelegd

Wat is een iPad? Eenvoudig antwoord: het is een kruising tussen een smartphone en een laptopcomputer – in ieder geval qua grootte en gewicht. Een iPad wordt geclassificeerd als een tabletcomputer en is ontworpen en op de markt gebracht door Apple. Het heeft een multi-touch scherm – wat betekent dat het de aanwezigheid van twee of meer contactpunten (uw vingertoppen) met het oppervlak kan herkennen. Dit maakt het heel eenvoudig om dingen te doen, zoals het formaat van foto’s op het scherm wijzigen. U hebt eenvoudig toegang tot een breed scala aan inhoud, zoals: boeken, films, muziek, games en alle soorten webinhoud. De iPad werd gelanceerd in april 2010 en binnen drie maanden had Apple meer dan drie miljoen stuks verkocht. In 2010 werden wereldwijd bijna 15 miljoen iPads verkocht. Deze enorme wereldwijde verkopen waren te danken aan het feit dat zakenmensen en alle soorten professionals de iPad bijna net zo leuk vonden als al die media-junkies waarvoor hij was gemaakt.

Het gewicht van de iPad is ongeveer vijfentwintig gram, dus het is veel gemakkelijker om mee te nemen dan een laptop. De iPad maakt verbinding met internet via Wi-Fi of 3G, zodat gebruikers op internet kunnen zoeken, hun favoriete video’s en muziek kunnen streamen en allerlei soorten software kunnen gebruiken. De iPad is ook ongelooflijk eenvoudig te beheren en te “synchroniseren” met uw computer.

In april 2011 bracht Apple een nieuwe versie van de iPad uit en noemde deze de iPad 2. Tijdens het laatste kwartaal van 2011 verkocht Apple meer dan 15 miljoen iPads 2.

Dus wat is het verschil tussen een iPad en een Pad 2?

Welnu, hier zijn de belangrijkste kenmerken van de iPad 2.

De iPad2:

  1. is dunner en weegt minder.
  2. wordt geleverd met een keuze uit twee kleuren – zwart en wit
  3. heeft een dual core processor voor snellere prestaties en snellere respons
  4. heeft verbeterde graphics om gamen leuker te maken
  5. heeft een verbeterde internetbrowser. De iPad gebruikt een browser genaamd ‘Safari’
  6. stelt de gebruiker in staat apps en games te bedienen door de iPad zelf te bewegen. Deze faciliteit staat bekend als 3 Axis Gyroscope
  7. wordt geleverd met twee camera’s die video in High Definition kunnen opnemen. Een van de camera’s bevindt zich aan de voorkant en de andere aan de achterkant van het toestel.
  8. stelt de gebruiker in staat videogesprekken te voeren met een ander ‘i’-apparaat
  9. kan nu worden aangesloten op een HDTV voor het afspelen van video’s of foto’s

De wereld wacht nu op de komst van (in feite is het al gearriveerd) de… je raadt het al, iPad 3, of zoals Apple het liever noemt; de nieuwe iPad.

Bron: Kieran G Fegan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie