Wat is een partnerprogramma? En hoe ze te gebruiken?

Wat is een partnerprogramma? En hoe ze te gebruiken?

Affiliate-programma’s bestaan ​​al jaren, maar veel mensen denken nog steeds dat deze alleen met verkoop te maken hebben. Dit is slechts ten dele waar. Ze zijn ook een geweldig hulpmiddel om een ​​bedrijf mee te starten.

Het idee van affiliates is om mensen op een affiliate link te laten klikken, zoals een link naar een bedrijf, product of dienst en dit wordt gedaan door de affiliate site door de bezoeker naar de pagina’s van de adverteerder te leiden. Als de persoon die klikt op de site van die adverteerder gaat en koopt wat de adverteerder aanbiedt, dan krijgt u via uw link op die pagina een commissie van de adverteerder.

Als het een product was, zou de adverteerder het product leveren, zoals een cd of dvd. Als het een service was, zoals een SEO of webdesign, dan zou een pagina de services leveren. Het is hoe dan ook uw rol om mensen naar de site van de adverteerder te krijgen door middel van de affiliate-link op uw site.

De meest populaire partnerprogramma’s zijn pay-per-lead of pay-per-sales, zoals Google AdSense of ClickBank, die een cent betalen voor elke klik op uw site. Als iemand bijvoorbeeld op een advertentie voor een product op uw site klikt en ze gaan naar de site van de adverteerder en kopen, krijgt u een cent betaald die gelijk is aan de kosten van het product. Dit betekent dat u geen grote commissies hoeft te verdienen om succesvol te zijn.

Er zijn andere soorten programma’s, zoals pay-per-click, die betalen op basis van het aantal keren dat de link op uw site wordt weergegeven. Een link kan een simpele klik zijn of er kunnen in de loop van de tijd tientallen klikken voor nodig zijn als deze op andere manieren wordt gebruikt.

Een andere vorm van partnerprogramma’s zijn programma’s die betalen voor leads, zoals een verzoek van iemand die naar een aangesloten website gaat en zijn naam en e-mailadres invoert. In dit geval is er geen aankoop, maar wordt de persoon in de toekomst opnieuw gevraagd. Dit is een andere vorm van partnerprogramma omdat de bezoeker zijn persoonlijke gegevens niet heeft opgegeven. Het bedrag dat de verwijzer krijgt, verschilt per bedrijf.

Ten slotte zijn er programma’s die betalen op basis van aanmelding. Een lidmaatschapssite kan bijvoorbeeld een lid betalen elke keer dat ze zich aanmelden. Dit zou vergelijkbaar zijn met een aangesloten programma voor verzekeringen of creditcards. Het is geen vorm van partnerprogramma voor deze sites omdat er geen derde partij bij betrokken is.

Affiliate-programma’s zijn een geweldige manier om aan de slag te gaan in een online bedrijf. Ze werken ook goed in het buitenland. Veel grote bedrijven gebruiken dit model. Er zijn zelfs duizenden mensen die een fulltime of semi-fulltime inkomen verdienen door het promoten van gelieerde producten en programma’s. Veel mensen hebben hun baan opgezegd en zijn hun eigen bedrijf begonnen met partnerprogramma’s. Er is geen limiet aan het aantal websites dat u kunt bouwen met partnerprogramma’s.

Bron: Paul Rice

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie