Wat is een smartphone?

Wat is een smartphone?

Smartphones combineren de technologie en veelzijdigheid van mobiele telefoons, gameconsoles, PDA’s en personal computers in één handheld-apparaat. Het grootste voordeel van een smartphone is de beschikbaarheid van duizenden applicaties waarmee een gebruiker zijn of haar telefoon kan aanpassen en personaliseren. Er zijn veel applicaties beschikbaar die kunnen worden gedownload van online winkels.

Smartphones bieden een complete internetervaring. U kunt internetten, chatten met uw vrienden of video’s bekijken op YouTube.

Twee decennia geleden waren er mobiele telefoons en PDA’s of Personal Digital Assistants. Mensen zouden mobiele telefoons gebruiken om te bellen en PDA’s om contactgegevens op te slaan. Uiteindelijk werden PDA’s een beetje slim gemaakt door ze draadloze connectiviteit te geven en konden ze e-mailberichten verzenden en ontvangen. De vorderingen op het gebied van PDA’s en mobiele telefoons hebben veel bijgedragen aan de ontwikkeling van smartphones. PDA’s werden samengevoegd met mobiele telefoons samen met enkele extra functies en het resultaat was een smartphone.

Enkele functies van de smartphone

Smartphone is gebaseerd op een soort besturingssysteem waarmee applicaties kunnen worden uitgevoerd die native of van derden kunnen zijn. Iphone gebruikt bijvoorbeeld iOS en Blackberry gebruikt Blackberry OS.

  • Smartphone heeft ingebouwde applicaties om de taken gemakkelijk uit te voeren, zoals de mogelijkheid om documenten te bewerken, pdf-bestanden te bekijken, foto’s te bewerken, foto’s te maken, muziek te luisteren en video’s te bekijken.
  • Het heeft een ingebouwde browser om met hogere snelheden op het web te surfen op 3G- en 4G-netwerken. U kunt internetten met uw wifi-router met ingebouwde wifi-ondersteuning.
  • Het heeft een QWERTY-toetsenbord dat in hardware kan zijn, dwz fysieke toetsen, en in software, dwz touchscreen-formaat.
  • U kunt foto’s maken met de ingebouwde camera en zelfs video’s van hoge kwaliteit vastleggen.

Een belangrijk besturingssysteem dat in een smartphone wordt gebruikt

Symbian: Ericsson R380 Smartphone was het eerste apparaat dat Symbian OS gebruikte. Later gebruikte Nokia dit besturingssysteem in hun Communicator en toekomstige mobiele telefoons. Symbian was tot 2011 het nummer één OS-platform voor smartphones, maar door de enorme populariteit van Google’s Android zakte het naar de tweede plaats.

iOS: Apple lanceerde zijn eerste iPhone in 2007 en het was gebaseerd op iOS, hun eigen besturingssysteem. De belangrijkste versie van iOS, namelijk iOS 4, werd uitgebracht in 2010 en bevatte multitasking van toepassingen van derden, HD-video-opname en 5MP-camera.

Braambes: RIM bracht in 2002 hun eerste Blackberry-apparaat uit met geïntegreerde telefoonfunctionaliteit en e-mailmogelijkheden.

Android: Android is een Open Source-platform dat voornamelijk is ontwikkeld door Google en wordt ondersteund door verschillende hardware- en softwareontwikkelaars zoals Intel, HTC, Samsung en Motorola.

Bron: Mvir Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie