Wat is er mis met online video’s

Wat is er mis met online video’s

Geïnspireerd door de lancering van Bud.tv, nam ik een korte rondleiding door wat er beschikbaar is in online video. En de resultaten zijn op zijn zachtst gezegd een frustrerende allegaartje. Het is zeker ingewikkelder dan de videoprogrammering die ik uit mijn DirecTV-schotel kan halen. Hoe van een normaal persoon wordt verwacht dat hij deze technologie laat werken, is mij een raadsel. Na een aantal videosites te hebben bekeken, ben ik op acht verschillende problemen gekomen:

Ten eerste, mijn verwachting is om zo dicht mogelijk bij de YouTube-gebruikerservaring te komen: je zoekt naar de video-inhoud op de startpagina, klikt op wat je wilt en de video begint te spelen binnen het bestaande browserframe. Ik wil geen speciale mediaspeler downloaden, heel erg bedankt – ik heb er al een vrachtwagen vol op mijn harde schijf staan. Ik heb ook geen zin om op zoek te gaan naar de video – het moet gemakkelijk zijn om te vinden wat ik wil zien.

Ten tweede zou het gewoon moeten werken met mijn configuratie. Ik wil niet dat er een secundair venster verschijnt, omdat ik pop-ups mogelijk heb geblokkeerd en geen zin heb om uw videosite op mijn witte lijst te plaatsen. Ik wil geen andere wijzigingen aanbrengen in mijn browserconfiguratie om je video te laten opstarten, want dat kan iets anders kapot maken of me blootstellen aan andere exploits.

Ten derde wil ik dat dit werkt in zowat elke browser en elk besturingssysteem dat ik gebruik, maar zeker meer dan de Windows/IE-combinatie (en terwijl we dit controleren, laten we ervoor zorgen dat IE 7 niet kapot gaat wanneer ik het gebruik om ook door uw site te bladeren). Velen van ons gebruiken meerdere browsers op meerdere platforms en we willen niet een bepaalde pc moeten opstarten om iets te bekijken. Dit druist natuurlijk in tegen zowat alles wat Microsoft en Apple doen.

Ten vierde wil ik een gemakkelijke en eenvoudige manier om ‘deze video naar een vriend te e-mailen’. Een deel van het plezier van het online bekijken van video’s is ze te delen met 100 van je beste vrienden. Dat gezegd hebbende, wil ik een zekere mate van vertrouwen dat u als site-eigenaar niet al die e-mails aanneemt en ze aan een of andere spammer in Moldavië verkoopt.

Ten vijfde wil ik geen extreme maatregelen nemen om met je registratiesysteem om te gaan, alleen maar om je video te krijgen. Het leven is te kort, ik heb al veel te veel wachtwoorden om mee om te gaan en ik kan toch ergens anders heen gaan om video-inhoud te krijgen, dus waarom zou je knoeien met proberen door de poort te gaan die je op mijn weg plaatst?

Ten zesde maakt het mij niet uit of de inhoud auteursrechtelijk beschermd is of niet. Ik weet het, dit is ketterij voor iemand die zijn brood verdient met het maken van inhoud, maar ik denk dat een korte clip van drie minuten onder redelijk gebruik valt. Zet je eroverheen, jullie mainstream mediamagnaatjes, en wees blij dat iemand genoeg om je geeft om een ​​clip op te nemen en te posten die jouw show promoot. Nu zijn er zeker verschillende problemen bij het downloaden van een volledige speelfilm van twee uur, maar ik heb het hier over het consumeren van korte stukjes inhoud.

Ten zevende, als je gaat streamen, doe dat dan met de juiste hoeveelheid caching, zodat de audio niet wegvalt en het beeld niet schokt. En als je me iets wilt laten downloaden, zou het downloaden niet langer moeten duren dan het bekijken van de eigenlijke clip. Maar ik zou liever streamen, gewoon omdat ik mijn harde schijf niet wil overladen met video’s die ik niet meer dan één keer zal bekijken.

Ten slotte wil ik meer dan een venster ter grootte van een postzegel om naar te kijken. Ik hoef geen volledig scherm, dvd-kwaliteit te hebben, maar het zou zeker leuk zijn om op zijn minst iets te zien dat mijn scherm bijna vult. Op dit moment is dat meer een bandbreedteprobleem, en de meeste sites – inclusief YouTube – geven een afbeelding niet weer die groot genoeg is.

Door al deze problemen bij elkaar op te nemen, is het tegenwoordig een hele opgave voor de meeste webvideo’s. YouTube voldoet ongeveer aan alle criteria, min of meer, en daarom heeft de site zo’n aanhang verzameld en heeft het veel GoogleBucks gekregen. Laten we naar een paar anderen kijken en zien waar ze ontbreken.

Netflix heeft aangekondigd dat ze binnenkort video’s naar hun klanten gaan streamen, en ik moet het nog uit de eerste hand zien. Maar als zeer tevreden klant wens ik ze het beste. Ze hebben de beste videozoekfunctie in het bedrijf en ze hebben het juiste idee voor de rest van de gebruikerservaring. Ik hoop dat ze de hype waarmaken.

Bud.tv, de nieuwe onderneming uit onze thuisstadindustrie hier in St. Louis, gebruikt een speciale speler in een pop-up die ze van Akamai/Nine Systems hebben gekregen. (Een nadeel daarvoor.) Het heeft een behoorlijk registratiesysteem dat mijn geboortedatum vergelijkt met een nationale database (ik gebruik 1 januari niet meer als mijn standaardinvoer, wat ik aanbeveel om identiteitsdiefstal te verwarren). Ze doen dit om ervoor te zorgen dat je ouder bent dan 21, maar ik heb geen inhoud gezien die ik niet op mijn gemak zou willen delen met mijn tienerdochter op de site. Er zijn al mensen die klagen over problemen, en ik voorspel dat ze dit systeem binnenkort zullen schrappen.

Bud.tv valt ook naar beneden bij het zoeken – je scrolt door een horizontale kanaalbalk die nu vrij kort is, maar als de site eenmaal op gang komt, zal hij niet erg werkbaar zijn. Ik kan me niet voorstellen dat veel gebruikers deze methode lang zullen tolereren, en ofwel niet terugkeren of gewoon teruggaan naar een of twee kanalen die met hen resoneren (de korte films van TriggerStreet.com waren grote hits voor mij). Ze streamen al hun video’s en het geluid viel verschillende keren uit op mijn DSL-verbinding. Aangezien de site pas deze week gelanceerd is, kan ik niet zeggen of ik een frequente bezoeker zal zijn.

Een voorbeeld van een videosite waar ik niet naar terug zal keren, is CinemaNow. Ze hebben IE nodig, downloaden hun eigen speler en maken het mij over het algemeen pijnlijk.

Een videoserie waar ik echt van heb genoten, is Amanda Congdon, op ABCnews.com. Ik heb haar in iTunes bekeken, omdat het te moeilijk was om de inhoud te vinden met een webbladwijzer. Dus ik overtreed meteen een paar van mijn regels, maar ik beschouw mijn iTunes als een reeds bestaande softwareprobleem. De wekelijkse video’s duren ongeveer vijf minuten en Congdon is schattig, grappig en informatief in één. De downloads gebeuren op de achtergrond (een van de voordelen van iTunes als speler) en de kwaliteit is eersteklas, wat je zou verwachten van een tv-netwerk.

Zoals je kunt zien, hebben we nog een lange weg te gaan voordat online video net zo eenvoudig kan zijn als het indrukken van een paar knoppen op een afstandsbediening en het kijken naar gewone tv. Nou, misschien staan ​​we op het punt om over te steken — het is niet gemakkelijk om mijn DirecTV-afstandsbediening al mijn entertainmentapparaten in de woonkamer aan en uit te zetten, en ik heb nog steeds niet alles werkend zoals mijn vrouw wil. Misschien zijn die browser-video-plug-ins toch zo slecht nog niet.

Bron: David Strom

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie