Wat is er nieuw in de ontwikkeling van Android-apps?

Wat is er nieuw in de ontwikkeling van Android-apps?

De internethausse heeft ons op het punt gebracht waar we een mobiele applicatiehausse ervaren. En zoals elke technologie gaat, internet, mobiele telefoons en mobiele applicaties – geen van deze kan overleven zonder een voortdurende vooruitgang naar iets nieuws, buitengewoons, dat wil zeggen iets dat het vooruit duwt.

Met de noodzaak om steeds geavanceerdere apps op maat te maken, is ook de behoefte om Android-app-ontwikkelaars in te huren die oog hebben voor wat trendy en briljant is, toegenomen.

Terwijl deze ontwikkelaars het geweldig doen, laten we eens kijken naar wat hen opvalt als enkele van de meest veelbelovende trends in de ontwikkeling van Android-apps van vandaag:

Draagbare apparaten

Wearable heeft ons leven vandaag veranderd. Net toen we dachten dat het geweldig zou zijn om draagbare technologie te maken, bracht wearable de draagbaarheid van technologie en daarmee de ontwikkeling van Android-apps naar nieuwe hoogten. Of het nu gaat om merken in de gezondheidszorg, of om meer populaire sport- en fitnessmerken om ons heen – wearables met verschillende sensoren zijn heel gewoon geworden.

En dan zijn er nog apps die dergelijke apparaten ondersteunen. Deze apps zijn zo ontworpen dat hun algoritme samenwerkt met het draagbare apparaat, waardoor u het resultaat of de informatie waarnaar u op zoek was, direct op uw mobiele scherm krijgt. Android app-ontwikkelaars werken dan ook bijna altijd graag met dergelijke technologie.

Beacon-technologie

Een van de meest verbazingwekkende toepassingen van wat aanvankelijk alleen beschikbaar was voor iOS-apparaten, Beacon Technology wordt nu gemaakt door bijna elke Android App Development Company die er is. Het is een recente trend die behoorlijk indrukwekkend voet aan de grond krijgt in het hele schema van de ontwikkeling van Android-apps.

Een van de meest herkenbare kenmerken van deze technologie is het gemakkelijk kunnen volgen van een locatie en de multifunctionaliteit ervan. Enkele van de meest gevonden toepassingen van Beacon-technologie zijn het detecteren van elk soort gevaar in hotels in plaats van de traditionele hotelkamersleutels, het upgraden van klantverbindingen op luchthavens door sommige luchtvaartmaatschappijen, het detecteren van een temperatuur van een bepaalde plaats, en zelfs door enkele van de grootste spelers in de detailhandel.

Augmented Reality en Virtual Reality

De huidige hype van AR en VR is dat mensen speciaal Android-app-ontwikkelaars willen inhuren, waardoor de technologie van mobiele apps nog grotere hoogten bereikt. De hype is echter, kunnen we nooit zeggen, voor niets. Augmented Reality en Virtual Reality zijn echt een hoeksteen geweest van de technologie die we tegenwoordig gebruiken.

Met VR kun je een geheel nieuw soort realiteit creëren voor de eindgebruikers. Het is een geavanceerde technologie waarmee een persoon een situatie net als in het echte leven kan voelen, doordat hun gehoor en zicht worden gestimuleerd. Het wordt veel gebruikt op gebieden als films (om 3D-films te maken), games, entertainment, vluchtsimulators voor piloten, enzovoort. AR daarentegen stimuleert het gehoor, het gevoel en de geur in een persoon, waardoor ze een beetje in de war raken over wat echt is en wat niet.

De ontwikkeling van Android-apps heeft daarom een ​​toepassing gevonden voor AR op verschillende gebieden, zoals games, het maken van video’s en zelfs op medisch gebied om PTSS (posttraumatische stressstoornis) te helpen behandelen of operaties op afstand uit te voeren, en dergelijke.

Instant-apps

We hebben ook instant-apps die zijn ontwikkeld door de Android-app-ontwikkelaars bij Google. Heb je ooit een app nodig gehad voor slechts een korte tijd totdat je een specifiek ding gedaan hebt, en dan blijft de app daar zitten en je telefoongeheugen opeten zonder enige reden.

Met deze instant-app-technologie kun je met slechts één simpele klik slechts een deel van de app downloaden die je nodig hebt, in plaats van de hele applicatie. Het zal vergelijkbaar zijn met hoe de hele website niet wordt geladen; alleen een webpagina doet dat tegelijk.

In-app-betalingen

We zijn op weg naar een cashloze samenleving. En als elke website zich tegenwoordig ook uitleeft met het laten maken van zijn mobiele app, hoe kunnen Android-app-ontwikkelaars om ons heen dan niet denken aan in-app-betalingen? E-commerce en apps gaan tegenwoordig hand in hand en daarom zijn online betalingen een uiterst belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsproces van Android-apps.

En met Google’s nieuwe Android Pay zullen zowel de verkopers als de kopers profiteren. Vooral de beveiligingsfunctie van deze app wordt als beter beschouwd dan de meeste, en daarom wordt een groot voordeel gezien als gebruikers hun persoonlijke gegevens, inclusief creditcard-/debetkaartgegevens, zonder enige vrees opslaan.

Ontwikkeling van Android-apps ging nooit alleen over de beproefde methoden of ideeën; het ging altijd om innovatie, uniciteit en regelmatige updates van de huidige apps. En zoals elk jaar is het ook dit jaar gelukt om de Android-technologie naar nieuwe en hogere niveaus te zien evolueren, waardoor de breedste klantenkring over de hele wereld gemakkelijk tevreden kan worden gesteld.

Bron: Manthan Bhavsar

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie