Wat is het verschil tussen Microsoft Office en Microsoft Office 365?

Wat is het verschil tussen Microsoft Office en Microsoft Office 365?

Vanwege de ontwikkeling van de cloud in de afgelopen jaren, waar we nu op afstand toegang hebben tot informatie met een Wi-Fi-verbinding en onze bedrijven onderweg kunnen runnen, zijn producten zoals Microsoft Office ontwikkeld om aan de huidige vraag te voldoen. Je kunt er nu voor kiezen om Microsoft Office of Microsoft Office 365 te gebruiken, maar is er echt een verschil tussen beide?

Het traditionele MS Office wordt geleverd door één download en geeft u toegang tot de nieuwste versie van de software, meestal voor een prijs van ongeveer £ 100 plus (meer als u voor het volledige zakelijke pakket gaat). Met MS Office 365 wordt de software geleverd door een abonnementsservice waarbij u maandelijks voor het aantal gebruikers betaalt, zodat u via de cloud toegang heeft tot uw documenten en tools zoals Word en Excel.

De voor- en nadelen van Microsoft Office

U kunt alle gebruikelijke tools voor Microsoft Office krijgen en voor het grootste deel zal er geen verschil blijken te zijn tussen deze voorziening en het MS Office 365-pakket. U bezit de software volledig en kunt deze gebruiken op zoveel machines als de licentie toelaat. Het probleem is dat wanneer u naar een nieuwere versie wilt updaten, u het pakket opnieuw moet downloaden en betalen, samen met licenties.

De voor- en nadelen van Microsoft Office 365

Er valt veel te zeggen voor de abonnementsservice die Microsoft Office 365 biedt. Je kunt het op een aantal apparaten downloaden, net als voor Microsoft Office, maar dat is nog maar het begin van de voordelen.

  • Allereerst biedt het een goedkopere uitgave dan bij MS Office, met maandelijkse abonnementen beschikbaar vanaf £ 3,10 per gebruiker per maand.

  • U krijgt meer waar voor uw geld met Microsoft Microsoft Office 365 met extra functies en mogelijkheden die een echt verschil kunnen maken voor uw bedrijf.

  • U kunt het downloaden naar verschillende apparaten, waaronder uw smartphone, waardoor u minder afhankelijk bent van uw kantoor-pc en onderweg effectiever kunt werken.

  • Bovendien krijg je automatisch alle updates die nodig zijn en blijf je up-to-date met de nieuwe versies en krijg je ook 24/7 ondersteuning.

Het nadeel van Microsoft Office 365 is dat er weinig kans is op maatwerk, maar dat zou voor de meeste bedrijven geen probleem moeten zijn. Er is ook de kwestie van beveiliging – de service is verbonden met de cloud, wat betekent dat je zou kunnen aannemen dat het dreigingsniveau hoger is. Zoals je zou verwachten, heeft Microsoft echter zwaar geïnvesteerd in robuuste beveiligingssystemen.

Wat is het beste voor uw bedrijf?

Een groot aantal MKB-bedrijven en andere bedrijven zullen de voordelen zien van de overstap naar een platform als Microsoft Office 365, niet in de laatste plaats vanwege de kostenvoordelen. Het probleem dat veel bedrijven zullen hebben, is hoe 365 integreert met hun andere software en hoe flexibel het waarschijnlijk zal zijn. Het idee om toegang te hebben tot belangrijke dingen zoals documenten en e-mails, praktisch overal ter wereld waar een Wi-Fi-verbinding is, is ook zeer wenselijk in de snelle commerciële wereld van vandaag.

Werken via een goede cloudservice met een gehoste e-mailservice die zeer veilig is, betekent dat er nu geen belemmeringen meer zijn om zaken te doen. U kunt tal van taken uitvoeren, van webseminars, instant messaging en het delen van documenten tussen teams.

Haal het juiste IT-advies in huis

Het is niet alleen een kwestie van aanmelden voor Microsoft Office 365. Als u wilt dat uw bedrijf volledig veilig is en profiteert van een groot aantal web-enabled tools, moet u het juiste IT-adviesbureau kiezen dat u kan adviseren over wat uw bedrijf nodig heeft en welke functies zullen u het meest ten goede komen.

Bron: Erika Chitty

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie