Wat is iGoogle?

Wat is iGoogle?

iGoogle, gelanceerd in 2005 (onder de naam Google Personalised Homepage), is een gratis dienst van Google waarmee gebruikers een gepersonaliseerde startpagina kunnen maken.

De pagina bevat de gebruikelijke horizontale balk van Google-services en Google Zoeken bovenaan. Gebruikers kunnen hieronder een willekeurig aantal gadgets (nieuwsfeeds, agenda, e-mail, apps voor sociale media, games, enz.) toevoegen. De aangepaste iGoogle-pagina is toegankelijk voor elke computer, zolang u bent ingelogd met uw Google-account. Omdat het browsergebaseerd is, werkt het met elk systeem, of je nu Windows, MacOSX of Linux gebruikt; het werkt ook met veel mobiele telefoons.

Natuurlijk integreert iGoogle heel goed met andere Google-services zoals Gmail (om je berichten te bekijken zonder je inbox te openen), Google Maps (bekijk routebeschrijving), Google Nieuws (bekijk topnieuws) of YouTube (zoek video’s). Er zijn letterlijk honderden andere gadgets beschikbaar, de meest populaire gadgets zijn de gadgets van Facebook, Twitter en eBay, webmailgadgets (zoals Hotmail Gadget of Yahoo! Mail), weersvoorspelling, nieuwskoppen, hotelreserveringen, ingelijste foto’s, aanvangstijden van films, valuta-omzetters, rekenmachines en games. Er is een tool voor iedereen, of je nu snel de aandelenkoersen wilt controleren, je dagelijkse taken wilt beheren met takenlijsten of de melkgadget wilt onthouden, herinneringen aan verjaardagen wilt ontvangen, valuta wilt omrekenen, chatten met je vrienden of Frans wilt leren, Spaans of Japans.

Sommige gadgets worden mogelijk gemaakt door Google, terwijl andere worden geleverd door bedrijven, websites en zelfs individuen.

Gadgets kunnen op uw aangepaste pagina worden verplaatst met een simpele slepen-en-neerzetten: om het gemakkelijk te maken om uw gadgets op uw pagina te ordenen, laat een dikke gestippelde omtrek zien waar de gadget zal vallen voordat u de muisknop loslaat. De linkernavigatie, die indien nodig kan worden verborgen, toont de lijst met tabbladen om snel te navigeren tussen gadgets die zich in de modus Volledig scherm bevinden.

Het paginathema kan ook worden aangepast met thema’s: thema’s veranderen de paginakoptekst en het kleurenpalet om aan uw stemming, stijl of persoonlijkheid te voldoen. Sommige thema’s zijn ontworpen door professionele kunstenaars en andere door de gebruikersbasis.

De iGoogle-pagina, zolang deze niet overvol is, laadt snel – de laadsnelheid hangt grotendeels af van het aantal modules dat uw pagina’s bevatten, de snelheid van de bronnen voor bijvoorbeeld RSS-feeds en de snelheid van uw eigen internetverbinding natuurlijk.

iGoogle heeft bijna geen leercurve en biedt snelle toegang tot bijna onbeperkte activiteiten en informatie van overal op internet.

Bron: Christophe Marceau

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie