Wat is JavaScript?

Wat is JavaScript?

Velen van ons hebben vaak een pop-up op ons scherm zien verschijnen die zegt dat we Java moeten gebruiken of JavaScript moeten updaten. De meeste mensen raken in de war tussen deze twee en vragen zich af wat het verschil is tussen Java en JavaScript.

Wat is het gebruik van JavaScript?

JavaScript wordt normaal gesproken gebruikt om interactieve webpagina’s te maken. JavaScript wordt uitgevoerd op het systeem van uw bezoeker en u hoeft het niet continu op uw website te downloaden. Als gevolg hiervan zal de hele gebruikerservaring sneller en soepeler zijn. Als u een bezoeker van een site bent, zult u merken dat JavaScript normaal gesproken wordt gebruikt om quizzen of peilingen te maken en al het andere dat bezoekersinteractie aanmoedigt. Het belangrijkste doel van het gebruik van dit programma is om een ​​interactie tussen de site en de bezoeker tot stand te brengen en een betrokkenheid te creëren die niet beperkt is tot alleen het bezoeken van de site.

Hoe anders is JavaScript van Java?

Java is een computerprogrammeertaal die wordt gebruikt om applicaties te maken die in een virtuele machine of browser moeten worden uitgevoerd. Hiermee kunnen programmeurs computerinstructies in het Engels schrijven in plaats van de numerieke code die normaal wordt gebruikt. JavaScript is slechts een objectgeoriënteerde programmeertaalcode die alleen in een webbrowser kan worden uitgevoerd.

Wat is er nodig om JavaScript uit te voeren?

Als u een van de belangrijkste browsers gebruikt, zoals IE, Firefox of Chrome, heeft u niets speciaals nodig om JavaScript uit te voeren. In al deze browsers is de ondersteuning ingebouwd. Dit werkt echter alleen als uw gebruiker een browser heeft die JavaScript ondersteunt en JavaScript heeft ingeschakeld. Als dit het geval is, wordt JavaScript automatisch uitgevoerd wanneer iemand de site bezoekt.

Het is mogelijk dat u geen enkele training hoeft te volgen om JavaScript uit te voeren. Deze code is vooraf geschreven en zal gemakkelijk beschikbaar zijn als plug-in. Het JavaScript wordt automatisch uitgevoerd als de browser van de gebruiker JavaScript-ondersteuning heeft en is ingeschakeld.

Wat zijn de vereisten om JavaScript te schrijven?

Er zijn geen speciale codes om JavaScript te maken. Dit komt omdat het een geïnterpreteerde taal is. Kladblok of een andere vergelijkbare tekstverwerker kan worden gebruikt om de taal te maken.

Kunnen ontwerpers HTML gebruiken in plaats van JavaScript?

HTML mag niet worden gebruikt in plaats van JavaScript. Beide programmeertalen zijn compleet verschillend en hebben verschillende functies, kenmerken en mogelijkheden. Hoewel HTML een opmaaktaal is en is ontworpen om statische webpagina-inhoud te maken, is JavaScript een programmeertaal die dynamische taken kan uitvoeren. Het kan keer op keer worden gebruikt op verschillende pagina’s van een site. Dit kan door het te externaliseren en in aparte bestanden te plaatsen en een JavaScript-bestand te koppelen aan de HTML-code van de betreffende pagina. Daarom kan JavaScript aan veel pagina’s worden toegevoegd door de juiste tags op elk van de pagina’s toe te voegen.

Niet iedereen die een bedrijf heeft, is misschien goed thuis in JavaScript of weet hoe hij het moet gebruiken. Het gebruik ervan om uw site te maken kan uw site alleen maar ten goede komen vanwege de verschillende aspecten die JavaScript eraan kan toevoegen. Daarom zou het altijd handig zijn als u een professioneel webdesignbedrijf kunt inhuren die u kan helpen bij het bouwen van uw site met JavaScript. Het team van professionele ontwerpers kan naast u zitten, uw bedrijf begrijpen en een site ontwerpen die al uw zakelijke behoeften in gedachten houdt.

Bron: Tanya J Jones

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie