Wat is PageRank?

Wat is PageRank?

De kans is groot dat u op internet bent geweest en op websites hebt gesurft op zoek naar waardevolle informatie over een favoriet onderwerp of op zoek bent naar een onderwerp voor school of werk. Terwijl je trefwoord(en) intypt die overeenkomen met de informatie die je zoekt op Google, kom je op 10.000 pagina’s met informatie. Het is vrijwel onmogelijk om ze allemaal te doorlopen, dus u verfijnt uw zoekopdracht door meer exclusieve zoekwoorden toe te voegen. Voila het aantal pagina’s wordt teruggebracht tot ongeveer 1.000. Toch zijn dit veel pagina’s, maar je begint de informatie te doorzoeken om te vinden wat je zoekt.

Terwijl je door de eerste 10 links op de pagina gaat, WHAM! De informatie die u nodig had om te vinden was in de eerste of tweede volgorde van PageRank. Je vraagt ​​je af hoe ze zo’n hoge positie in Google hebben gekregen? Je zou kunnen denken dat het erg duur was om die site bovenaan te krijgen. Het grappige is dat met een beetje kennis en ongeveer $ 75 ook jij voor de top kunt gaan.

Zoekmachineoptimalisatie of “SEO”, is een standaard geworden in de webdesign-industrie, elke klant van een goede webdesigner wil nummer één zijn in hun zoekwoord en is misschien bereid om het extra geld te betalen om daar te komen. Een goede webdesigner zal de startpagina van een website aankleden om aan de eisen van zijn klant op specifieke trefwoorden te voldoen. De klant zal ook meer betalen voor de exclusiviteit om daar onaangeroerd te blijven. SEO is een niche geworden voor veel webbedrijven. Ze weten dat als ze het bedrijf snel aan de top kunnen krijgen, mond-tot-mondreclame nuttig zal zijn voor hun bedrijf.

Door middel van gespecialiseerde META-tags (verborgen groep trefwoorden) zal de webdesigner trefwoorden strategisch meerdere keren in de titelbalk plaatsen, trefwoorden en zelfs als verborgen tekst. Sommige zoekmachines hebben deze kneepjes van het vak ontdekt en hebben bepaalde websites uit hun indexen verbannen. Google is tegenwoordig voor veel mensen de favoriete motor geworden. Er is een andere logica die Google gebruikt om de pagerank te berekenen en zoekwoorden zijn daar slechts een deel van.

Google gebruikt eigenlijk een gespecialiseerde wiskundige vergelijking om uw site in een vooraf bepaalde volgorde te plaatsen. Allereerst, als uw website een trefwoord is, krijgt u niet automatisch een toppositie. Het kost tijd om hogerop te komen en u moet zich zo snel mogelijk bij Google registreren om uw positie omhoog te krijgen. Maar alleen het hebben van de juiste URL (Universal Resource Locator) garandeert ook niet de eerste plaats. U moet ook links uitwisselen of beantwoorden met andere Google-gebruikers. Hoe meer u Google-websites gebruikt die zijn geïndexeerd, hoe sneller en hoger uw site in de gelederen zal gaan.

Een Google-robot zal uw site regelmatig bezoeken, dus blijf uw code aanpassen en blijf de rangorde en status controleren. Uiteindelijk zal uw site hogerop komen en bovenaan belanden. Het kan tijd en werk kosten, maar u zult het onder de knie krijgen als u de juiste mix van zoekwoorden met links gebruikt. Sommige bedrijven kunnen tot $ 1.000 in rekening brengen voor de eerste plaats, ze gebruiken dezelfde technieken, ook al willen ze niet dat u dit weet. Houd uw META-tags, titel, trefwoorden en inhoud in lijn met uw trefwoorden en kijk continu om deze te optimaliseren. Neem in geen geval trefwoorden van een andere persoon van hun code; dit is potentieel gevaarlijk omdat u de auteursrechtwetten zou kunnen overtreden.

Veel geluk!!!

Bron: Jakob Jelling

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie