Wat is RankBrain?

Wat is RankBrain?

RankBrain is een onderdeel van het kernalgoritme van Google dat machine learning en kunstmatige intelligentie gebruikt om miljoenen zoekresultaten te doorzoeken. RankBrain werd eind 2015 aangekondigd en dit algoritme is een integraal onderdeel geworden van hoe Google de meest bruikbare en relevante resultaten voor zoekopdrachten van zoekmachines bepaalt.

Het concept van machine learning is niet nieuw, Expert Systems definieert machine learning als een toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) die systemen de mogelijkheid biedt om automatisch te leren en te verbeteren van ervaring zonder expliciet geprogrammeerd te zijn. Machine learning richt zich op de ontwikkeling van computerprogramma’s die toegang hebben tot gegevens en deze zelf kunnen leren. Het belangrijkste doel is om computers de kracht te geven om automatisch te leren zonder menselijke tussenkomst en acties dienovereenkomstig aan te passen.

Volgens het interview dat een Google-manager had met Bloomberg, onthulde hij dat RankBrain het op twee na belangrijkste rangschikkingssignaal is van Hummingbird (Google’s zoekmachine-algoritme), alleen achter inhoud en backlinks. RankBrain weet waar iemand naar op zoek is en heeft het vermogen om verschillende interpretaties van precieze informatie naar voren te brengen.

Hoe werkt RankBrain?

In het verleden, pre-RankBrain, gebruikte Google zijn basisalgoritme om te bepalen welke resultaten voor een bepaalde zoekopdracht moesten worden weergegeven. tijd of laadsnelheid) en wanneer een gebruiker een zoekopdracht deed, zou Google voor elk type zoekopdracht hetzelfde algoritme gebruiken om te beslissen welke resultaten moeten worden weergegeven.

Aan de andere kant, sinds de ontwikkeling van RankBrain in 2015, geeft Google nu de macht aan een AI om zijn resultaten autonoom, on the fly aan te passen. Wanneer u een query maakt, wordt deze eerst geïnterpreteerd via RankBrain, dat naar sporen in de woorden van de query kijkt en de bedoeling van de query bepaalt. Dit zal Google helpen beter te begrijpen met welk type inhoud het moet antwoorden. Vervolgens maakt Google gebruik van de analyse van uw zoekopdracht om te bepalen welke rangordesignalen het meest geschikt zijn om uw resultaten weer te geven.

Hoewel er verschillende artikelen op internet zijn over “RankBrain-optimalisatie” en “RankBrain SEO”, zijn de meeste gebaseerd op speculatie en aannames. De waarheid is dat RankBrain niet weet welke criteria relevant zijn voor een bepaald zoekwoord. Daarom leert RankBrain door middel van experimenten door verschillende SEO-statistieken aan te passen totdat het de specifieke vindt die tot de hoogste klanttevredenheid leidt (bijvoorbeeld de klikfrequentie).

RankBrain is de nieuwste slogan van het algoritme, dus Search Engine Optimization (SEO)-experts maken gewoon gebruik van het modewoord voor optimalisatie, zodat ze die voorsprong kunnen hebben. Google is nu veel slimmer in het lezen van de intentie van de gebruiker en het genereren van resultaten die voldoen aan de behoeften van een gebruiker. Als u uw SEO-spel wint, zal Google u belonen met een hogere ranking. Het wordt tijd dat we je helpen RankBrain te begrijpen om je rankings te laten stijgen.

Hoe RankBrain verslaan voor uw SEO?

Velen hebben gevraagd naar manieren om Google RankBrain te verslaan. De waarheid is dat het moeilijk is om RankBrain te optimaliseren. Volgens Google is RankBrain in ieder geval te dynamisch om te begrijpen, maar je kunt je website nog steeds naar de topresultaten brengen door bepaalde richtlijnen te respecteren.

Originele inhoud publiceren

Kunstmatige intelligentie wordt tegenwoordig slimmer, net als RankBrain, daarom is originele inhoud erg belangrijk, en eigenlijk belangrijker dan ooit. Om hoog te scoren, moet een website stimulerende copywriting, nieuwe inhoud en nuttige informatie voor gerichte gebruikers weergeven.

Om dit te bereiken, moet je weten wat gebruikers van internet willen. Relevante inhoud die fris en gemakkelijk toegankelijk is. Wanneer je RankBrain als een intelligent wezen behandelt, alleen dan kun je ervoor zorgen dat je website het beste antwoord geeft voor een specifieke zoekopdracht, door dit te doen zal RankBrain je belonen door je naar de top van de lijst te duwen. Het is dus belangrijk om te begrijpen wat gebruikers van u willen en op welke zoekwoorden en zinnen ze Googlen om te vinden wat u aanbiedt.

Schrijf krachtige titel

De onmiskenbare factor is dat uw inhoud opvalt, u kunt dit bereiken door een krachtige eerste indruk te maken met uw titel. Onderschat de kracht van een prachtige titel niet. Een tip die we je kunnen geven is door emotionele titels te schrijven. Het lijdt geen twijfel dat expressieve en emotionele titels meer hits krijgen omdat er een duidelijk verband is tussen zeer emotionele headlines en sociale shares. Dat weten schrijvers al jaren.

Hier is bijvoorbeeld een algemene SEO-geoptimaliseerde titeltag; Hoe u productiever kunt zijn en meer gedaan kunt krijgen. Dit is helemaal niet slecht, maar het is flauw en mist emotionele dingen waardoor mensen er meteen op willen klikken. Je moet weten dat het niet altijd zin heeft om zeer emotionele titels te maken. Je klinkt misschien belachelijk en vol overdrijvingen. Maar wanneer je kunt, moet je.

Zoekwoordplaatsing

Een andere belangrijke factor om op te letten, is de plaatsing van zoekwoorden op uw site. Dit is mogelijk een van de belangrijkste SEO-tactieken. Het is nuttig om te bedenken hoe iemand zou zoeken naar informatie over de specifieke dienst of het product dat u aanbiedt, aangezien de zoekwoorden die ze gebruiken waarschijnlijk de zoekwoorden zijn die u wilt gebruiken. Google kan bijhouden of gebruikers tevreden zijn met de zoekresultaten die het levert. Als zoekers uw site bezoeken en een behoorlijke tijd blijven om uw inhoud te bekijken, registreert Google dat ze betrokken zijn.

Kortom, het kan een uitdaging zijn om RankBrain te verslaan, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Als er iets is waar de beste SEO-experts het over eens zijn, dan is het wel dat RankBrain Google elke dag slimmer en slimmer maakt. Als u denkt dat de RankBrain de organische zoekresultaten van uw bedrijf heeft verlaagd, begin dan met het beoordelen van de inhoud zelf. Is het nuttig en boeiend? Is het gericht op een onderwerp in plaats van op één specifiek zoekwoord? Kijk dan welke pagina’s goed scoren en kijk of je kunt bepalen aan welke factoren RankBrain prioriteit geeft.

Bron: Khaled Hayat Samir

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie