Wat kunnen we voorspellen voor de IT-industrie in 2018?

Wat kunnen we voorspellen voor de IT-industrie in 2018?

2017 was een opmerkelijk jaar voor digitale transformatie. Machine learning, AI en Big Data zijn enkele van de technologieën die 2017 domineerden. De vooruitgang en verbeteringen in deze technologieën zullen de komende jaren doorgaan – maar wat kunnen we voorspellen voor de IT-industrie in 2018? Zal AI een banenschepper of een vernietiger blijken te zijn? Zullen wereldwijde tech-reuzen zichzelf moeten verstoren om hun nieuwe leiderschapskans vorm te geven? Zal 2018 een langzame dood blijken te zijn voor IT-specialisten?

Tegenwoordig komen technologische innovaties sneller aan dan de meeste ondernemingen aankunnen. Maar al te vaak, voordat één innovatie is omarmd en geïmplementeerd, verschijnen er nog twee aan de horizon. Om deze eindeloze innovaties het hoofd te bieden, moeten CIO’s van de ondernemingen eerst de rol van bedrijfsstrateeg nastreven en uitblinken, en ten tweede als technoloog, en daarbij een passend tempo ontwikkelen voor de digitale transformatie.

De snelheid van innovatie en vooruitgang zou in 2018 niet afnemen. Daarom hebben we een aantal impactvolle technologische voorspellingen voor 2018 verzameld om in de gaten te houden en te plannen voor:

Voorspelling #1: Wereldwijde tech-reuzen zullen zichzelf opzettelijk ontwrichten

Wereldwijde techreuzen zoals Amazon, Facebook, Apple, Google, Microsoft, Alibaba en Baidu hebben innovaties gebracht door de voorheen onontgonnen opties zoals conversatie-UX, Chatbots en spraak- en visueel zoeken te verkennen. Uiteindelijk is hun invloed zo groot geworden dat het nu moeilijk is om nieuwe externe gebieden te vinden om te innoveren. Deze techgiganten verstoren dus mogelijk zelf hun inkomstenbasis om nieuwe kansen te creëren.

Apple’s recente lancering van Face ID versus zijn Touch ID en AWS lambda versus traditionele virtuele cloudmachines, bijvoorbeeld, zijn een voorbeeld voor de zelfverstoring van de tech-reuzen.

Voorspelling #2: Op blockchain gebaseerde cryptocurrencies zullen biljoenen dollars aan bedrijfswaarde bijdragen aan de banksector

Volgens het CNBC-rapport is de totale waarde van alle digitale valuta (ongeveer 1300 verschillende cryptocurrencies) samen meer dan $ 588 miljard, waarbij de bitcoin-waarde de markt domineert. Deze marktkapitaalwaarde zal ongetwijfeld de $ 1 biljoen overschrijden, kijkend naar de toename van de marktrente. Blockchain-technologie heeft een echte plaats in de toekomst van technologie, ongeacht de prijs van de Bitcoins.

Voorspelling #3: Stijging in de rollen van IT-versatilisten

Er wordt voorspeld dat de IT-sector in 2018 wereldwijd te maken zal krijgen met een enorm banenverlies, waarbij er zo’n 100.000 nieuwe functieprofielen zullen worden toegevoegd en er slechts 80.000 zullen verdwijnen. AI-gerelateerde banencreatie zal 2 miljoen netto nieuwe banen bereiken.

Vandaag de dag zijn IT-specialisten goed voor ongeveer 42% van het totale IT-personeel. Volgens Gartner zal in de komende jaren 40% van het IT-personeel bestaan ​​uit IT-variabelen en zullen we getuige zijn van een daling van meer dan 5% in het aantal aanwervingen van technische IT-specialisten. De rol van IT-multilisten zou meer die van een bedrijfsstrateeg zijn dan die van een technoloog, die de digitale business van een onderneming opschaalt.

Voorspelling #4: Toename van digitale handel voor de merken die hun websites vernieuwen om visuele en gesproken zoekopdrachten te ondersteunen

Visuele en gesproken zoekopdrachten transformeren de betrokkenheid van gebruikers bij digitale kanalen. Met de opkomst van spraakassistenten zoals Alexa, Google Assistant en Siri, vormen spraakgestuurde zoekopdrachten de meerderheid voor het snelst groeiende mobiele zoektype. Visueel zoeken daarentegen zorgt voor meer nauwkeurigheid bij het zoeken, want een afbeelding zegt meer dan duizend woorden.

Enorme investeringen die de techreuzen zoals Apple, Google, Facebook en Microsoft doen in machine learning en AI zouden duidelijk zijn op basis van hoe soepel hun stem en visuele zoekopdrachten de komende jaren versnellen.

Voorspelling #5: Meer investeringen in bots en chatbots, mobiele applicaties buitenspel zetten

Bots en chatbots zijn de nieuwe facetten van de AI. De aandacht van gebruikers verschuift naar de bots en chatbots van individuele mobiele applicaties die de ondernemingen hebben. Volgens voorspellingen zal in 2022 meer dan 60% van alle grote ondernemingen ten minste één chatbot hebben geïmplementeerd. Het juiste gebruik van virtuele assistenten zal de klantbetrokkenheid vergroten en kan verschillende taken automatiseren om het personeelsbestand vrij te maken.

Versnelde verbeteringen die zijn aangebracht in de Natural Language Processing, stellen de huidige chatbots in staat om de intentie van de gebruiker beter te interpreteren dan hun vorige generaties.

Voorspelling #6: Open source blijft de ladder stijgen

Tien jaar geleden was Linux een newbie, terwijl het tegenwoordig mainstream is. Vroeger waren Google, Amazon en Microsoft gedwongen om hun eigen tools te maken omdat ze geen software hadden om aan hun behoeften te voldoen. Veel open source frameworks vormen snel een integraal onderdeel van de workflow van een ontwikkelaar. Deze paradigmaverschuiving verandert dus waarin ondernemingen investeren. Open source software maken, de grootste concurrent van de traditionele software.

Voorspelling #7: IoT om te transformeren naar BIoT

De combinatie van IoT met Blockchain zal dit jaar naar verwachting een versterkende mix zijn in IT, waar het een hele reeks nieuwe bedrijven en diensten zou inluiden. Door BIoT te implementeren, zullen realtime updates van verschillende sensoren die in producten zijn ingebed, iedereen in de gedistribueerde keten inzichten geven die ze eerder niet konden ontvangen.

2018 zal ook getuige zijn van ontwikkelingen op het gebied van 5G-connectiviteit, IT-beveiliging aangedreven door AI, draadloos opladen via de ether en ARM-aangedreven laptops. Hoewel deze technologieën ons kunnen helpen om beter in contact te komen met en te communiceren met ons publiek, maar ze hebben het potentieel om de manier waarop we leven en met elkaar omgaan te veranderen.

Artikel verscheen voor het eerst op Cygnet Infotech.

Bron: Hemang Rindani

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie