Wat moet een ideale WordPress-hostingprovider u bieden? Meer dan alleen MySQL en PHP

Wat moet een ideale WordPress-hostingprovider u bieden? Meer dan alleen MySQL en PHP

Het WordPress-systeem is een integraal onderdeel van het internet. Er zijn talloze nieuwe websites die op WordPress worden gebouwd en die meer zijn geworden dan alleen maar “blogs”. WordPress heeft een minimale set van vereisten als je het zelf wilt hosten via een onafhankelijke hostingprovider (anders kun je WordPress.com gebruiken). Hoewel de lijst met minimumvereisten absoluut het absolute minimum is dat je nodig hebt om een WordPress-website te starten, raden we je iets meer aan. Hier is onze lijst met wat uw hostingprovider u moet geven, zodat u een WordPress-website kunt starten.

Controlepaneel

Het hebben van een Configuratiescherm is iets dat je gewoon moet hebben. U kunt het Configuratiescherm niet missen, omdat u hiermee direct en gemakkelijk toegang heeft tot uw bestanden en configuratie voor uw website. Dit is iets dat erg belangrijk is als je problemen met je WordPress-website wilt oplossen of diagnosticeren. Of je nu wordt gehost op Linux of Windows, je moet een configuratiescherm hebben waarmee je onder andere foutenlogboeken, statistieken, ftp-details kunt zien, bestanden kunt beheren en een antivirus- of opruimprogramma hebt. We houden van cPanel (voor Linux) en dat geldt ook voor de meeste mensen die enige ervaring met webhosting hebben.

Automatisch installatieprogramma

Samen met cPanel en andere configuratieschermen bundelen de meeste providers ook Auto-Installer-systemen zoals Softaculous, Fantastico en Installatron. Met deze automatische installatieprogramma’s kunt u WordPress in een paar klikken installeren. Ze zijn ook belangrijk om u te helpen een back-up van uw website te maken voordat u schadelijke wijzigingen aanbrengt. Het beste hiervan is dat u ook uw volledige WordPress-software met één klik kunt upgraden naar de nieuwste versie. Bij sommige automatische installatieprogramma’s kunt u ook een herinnering instellen wanneer er een upgrade beschikbaar is. Ze hebben ook een auto-upgradefunctie die de WordPress-installatie zonder uw tussenkomst zal upgraden zodra er een nieuwe versie beschikbaar is.

MySQL-databases

Dit is een van de minimale vereisten van WordPress. Momenteel heeft WordPress MySQL 5.0 of hoger nodig om goed te werken. Voor Linux Hosting is MySQL de standaard. Voor Windows-hosting moet u mogelijk met uw hostingprovider verduidelijken of zij MySQL-databases samen met de standaard MS SQL-databases in Windows verstrekken. Omdat MySQL ook open source is, vormt het een behoorlijke aanvulling op WordPress.

PHP

Een andere minimumvereiste van WordPress is PHP 5.2.4 of hoger. WordPress is geschreven in PHP en daarom moet PHP op de server worden geïnstalleerd. Bijna alle hostingproviders, of het nu Windows of Linux is, bieden PHP.

PHPMijnAdmin

PHPMyAdmin is een databasebeheertool voor MySQL, die is geschreven in de programmeertaal PHP. Hiermee kunt u uw database in tabelvorm zien, vergelijkbaar met een spreadsheet, en kunt u belangrijke wijzigingen aanbrengen in de WordPress-backend. U hoeft niet langer lange SQL-query’s of -instructies te typen en loopt het risico een domme fout te maken. U kunt de eenvoudige GUI gebruiken en klikken om wijzigingen aan te brengen. Hoewel PHPMyAdmin geen minimumvereiste is, kunnen we ons niet voorstellen om WordPress soepel te beheren zonder. Het opnieuw instellen van het WordPress Admin-wachtwoord wanneer u het bent vergeten, was nog nooit zo eenvoudig als met PHPMyAdmin.

Apache mod_rewrite

Hoewel WordPress Apache mod_rewrite wel vermeldt als een minimumvereiste voor het installeren van WordPress, hoeft het er niet per se te zijn. mod_rewrite verandert in feite complexe URL’s in uw WordPress-systeem om er gebruiksvriendelijker en SEO-vriendelijker uit te zien voor zoekmachines om te begrijpen. Simpel gezegd, ze veranderen een paginanummer in de paginatitel. Bijv.: [http://yourdomain.com/?p=4245] wordt automatisch vervangen door wat er ook in de “Artikel Slug” staat zoals [http://yourdomain.com/hosting-is-best-with-hostingxtreme]. U kunt de op nummers gebaseerde URL’s blijven gebruiken, maar het zal niet zo leuk zijn.

Bron: Alex H D

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie