Wat rijke mensen weten en wanhopig geheim willen houden

Wat rijke mensen weten en wanhopig geheim willen houden

Het is normaal om je bron van succes te verbergen. De neiging om de bron geheim te houden is zelfs hoog(er) als het gaat om geld verdienen. Daarom willen de rijken hun geheim van financieel succes niet prijsgeven. Maar het goede nieuws is dat het hele geheim wordt onthuld in deze tekst met de titel “Wat rijke mensen weten en wanhopig geheim willen houden”.

Brian Sher, de auteur van deze tekst, werd geboren in Zuid-Afrika en verhuisde op de middelbare school naar Australië. Sher behaalde een graad in Marketing aan de Universiteit van New South Wales.

Zijn daaropvolgende zakenreizen naar het buitenland wekten zijn interesse in consultancy, en na twee jaar in Los Angeles te hebben doorgebracht, keerde hij terug naar Australië en richtte hij zijn eigen bedrijf op, gespecialiseerd in marketing en bedrijfsgroeistrategieën.

Een van zijn belangrijkste klanten, die met bedrijven werkte, bood aan om samen te werken in een nieuwe onderneming – Vision Publishing. Onder leiding van Sher maakte Vision Publishing een fenomenale groei door. Zijn uitgebreide netwerk en sterke reputatie als een van Australië’s meest dynamische en opwindende marketeers maakten hem tot een actieve en veelgevraagde businesscoach.

Volgens de auteur dromen de meeste mensen ervan rijk te zijn; ze stellen zich voor hoe het zou zijn om meer geld te hebben dan ze weten wat ze ermee moeten doen. Sher voegt eraan toe dat ze even hun realiteit verlaten door ‘make-believe’ te spelen. Hij zegt voor de meeste mensen dat dit het einde is dat ze ooit zullen bereiken met deze droom, en ze zullen snel terugvallen op passiviteit, uit angst om hun grenzen te ver te verleggen.

Sher stelt dat relatief weinig mensen op een andere reis vertrokken, een reis die zo uitdagend en veeleisend is, maar toch zo opwindend dat het nieuw leven en een nieuwe betekenis brengt. Hij voegt eraan toe dat helaas veel van deze dromen uiteindelijk ook in duigen vallen omdat ze niet weten wat rijke mensen weten.

Deze auteur deelt dus in dit boek met u de fundamentele maar krachtige principes van succes en neemt u mee op een reis naar persoonlijke en financiële rijkdom. Sher onthult wat de rijkste mensen ter wereld weten wat alle anderen niet weten, en geeft je tips om je leven te verrijken en je bedrijfsresultaten te verbeteren. Volgens hem slagen bedrijven en mensen omdat ze de basis goed doen, en in de meeste gevallen niet vanwege geluk, slimme financiën, extreme technologie of vooroplopen.

Dit boek heeft zes delen van 44 hoofdstukken. Deel één richt zich in het algemeen op de basis van succes en bevat vier hoofdstukken. Hoofdstuk één is gebaseerd op wat rijkdom is en wat rijke mensen doen. Sher zegt dat bijna iedereen die je ontmoet even rijk wil worden. Hij leert dat de waarheid echter is dat echt rijk zijn in het leven niet alleen gaat over meer geld hebben.

Sher legt uit dat echt rijk zijn in het leven betekent dat je veel andere dingen hebt die belangrijker zijn dan geld, zoals meer bevredigende en lonende relaties, goede vrienden, een bevredigende carrière, enz.

Over hoe de rijke mensen al hun geld verdienen, onthult de auteur dat ze dit bereiken door in de juiste en winstgevende bedrijven te stappen; door geld te erven; door wat ze hebben in financiële investeringen te stoppen; door eerlijk voor geld te werken en er gebruik van te maken; en ten slotte door het te stelen of anderen te bedriegen.

Hoofdstuk twee onderzoekt je eerste stap op de weg naar rijkdom. Hier, zegt Sher, moeten we bij alles wat we doen overwegen waar we vandaan komen, wat de zakelijke omstandigheden zijn en wat we moeten weten voordat we beginnen. Hij legt in detail uit hoe hij deze realiteit op de harde manier ontdekte in de loop van zijn eigen bedrijf en vertelt over zijn ervaring.

In de hoofdstukken drie en vier bespreekt Sher waarom meer bedrijven falen dan ooit tevoren en vier cruciale voordelen die uw concurrenten nooit kunnen hebben. Deze voordelen zijn uw kennis, marketing, mensen en systemen.

Deel twee is conceptueel samengevat als “Jij”, en beslaat 14 hoofdstukken, dat wil zeggen de hoofdstukken vijf tot en met 18. Hoofdstuk vijf is gebaseerd op het uitgangspunt voor alle rijkdommen. Hier zegt de auteur dat een ding dat hij vroeg in zijn zakelijke carrière ontdekte, is dat het geen zin heeft om het wiel opnieuw uit te vinden. Sher benadrukt dat je daarom alles moet leren van succesvolle mensen, in de vorm van het lezen van hun boeken, leren over hun leven, met ze praten, enz. Hij onthult dat deze kansen hem veel hebben opgeleverd van wat hij weet nu van succes.

Sher vertelt dat hij, doordat hij succesvolle mensen goed heeft bestudeerd, het geluk heeft gehad om veel van de gewoonten en kenmerken te ontdekken die ze gemeen hebben. Hij zegt dat de rijkste en meest succesvolle mensen de meest afgeronde mensen zijn. Sher leert dat hij erachter is gekomen dat de meeste succesvolle mensen 36 persoonlijke kwaliteiten hebben die hij “Personal Foundations to Riches” zou willen noemen.

Enkele van deze eigenschappen zijn: perfect oefenen om perfect te maken; een open geest hebben; flexibiliteit; gericht op continue zelfverbetering; dromen grote dromen; en een duidelijk richtingsgevoel hebben. Andere zijn: doelen stellen en opschrijven; uniek zijn; omgaan met de juiste mensen; zelfdiscipline ontwikkelen; mislukking omarmen; snelle beslissingen nemen; zelfstandige worden enz.

In de hoofdstukken zes tot en met twaalf belicht Sher analytisch de concepten dat onderwijs de enige kortere weg naar succes is; de behoefte aan grote dromen; uniek moeten zijn of helemaal niets zijn; om hulp moeten vragen; proberen te voorkomen dat je arme Jack maar rijke Michael bent; hoe je alles kunt krijgen wat je wilt in het leven; uw behoefte aan iets dat veel waardevoller is dan geld voordat u rijk wordt.

Hoofdstuk 13 benadrukt dat passie het geheime wapen van de rijken is. Hier zegt de auteur dat succes zelden een fenomeen van de ene op de andere dag is. Sher legt uit dat wat jij als een succes ziet, altijd het resultaat is van jarenlange inspanningen; storingen en herstarts; hindernissen genomen en problemen vermeden. De enige dingen die zo’n sterke drang naar succes kunnen ondersteunen, zijn passie en toewijding, zegt de auteur.

Sher beweert dat je elke rijke of succesvolle persoon moet vinden, en hij zal je een persoon laten zien die absoluut houdt van wat hij of zij doet. Hij legt uit dat het onmogelijk is om blijvend succes te behalen tenzij je houdt van wat je doet, en voegt eraan toe dat elke rijke of succesvolle persoon die hij heeft ontmoet, dat heeft gezegd. Sher voegt eraan toe dat passie voortdurend moet worden gesmeerd met toewijding als men wil slagen.

Hoofdstuk 14 is gebaseerd op het feit dat rijke mensen zich levend en opgewekt voelen vanwege risico. Hier zegt de auteur dat de meeste mensen risico vermijden als een plaag en het als iets slechts zien. Sher onthult dat de rijken niet zo denken, omdat ze zelfs gedijen op risico. Hij zegt dat succesvolle mensen een bewuste beslissing nemen om hun angst te overwinnen, verantwoordelijkheid nemen totdat ze uiteindelijk winnen. Risico’s onder ogen zien en accepteren geeft je een gevoel van doelgerichtheid en een reeks gevoelens die je gewoon niet kunt beschrijven, en het motiveert je om de volgende stormloop te vinden, beweert de auteur.

Hoofdstukken 15 t/m 18 gaan over de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen; de rijken omarmen mislukkingen het meest; snel bewegen of uit de weg gaan; en altijd zelfstandige worden.

Deel drie onderzoekt het brede concept van uw marketing en bevat acht hoofdstukken, dat wil zeggen de hoofdstukken 19 tot en met 26. Hoofdstuk 19 is gebaseerd op de machine die uw bedrijf aandrijft. Volgens Sher is marketing het tweede kritieke gebied van uw bedrijf; de machine die uw bedrijf drijft en de vaardigheden die u maken of breken. Hij zegt dat dit komt omdat marketing, indien correct gebruikt, de grootste winstgevende tool kan zijn die je in het bedrijfsleven zult vinden. Sher leert dat superieure marketing alleen tot stand komt als je echt begrijpt dat marketing gaat over het focussen op de behoeften van je klanten in plaats van op je product of dienst.

In de hoofdstukken 20 t/m 26 straalt de auteur ook zijn analytische zoeklicht uit op de verdere definitie van marketing; waarom de meeste mensen nooit rijk worden; de dood van marktaandeel; het voor klanten gemakkelijk maken om te kopen; hoe reclame een bedrijf kan doden; 50 procent van iets is beter dan 100 procent van niets; en de magische knop voor zakelijk succes.

Deel vier is conceptueel verweven als “Uw mensen”, en bevat vijf hoofdstukken, dat wil zeggen de hoofdstukken 27 tot 31. In hoofdstuk 27, gebaseerd op hoe u uw werknemers verliefd kunt laten worden op uw bedrijf, zegt Sher dat hij altijd heeft benadrukt dat uw mensen zijn uw grootste troef en een van de vier cruciale manieren waarop u een concurrentievoordeel kunt behalen.

Als je mensen positief zijn en graag voor je werken, loop je volgens hem zeker voorop. De auteur benadrukt dat niemand kan concurreren met individuen die echt van hun werk genieten, plezier hebben met klanten en echt om klanten geven. Je concurrenten kunnen zo’n briljante cultuur niet van de ene op de andere dag kopiëren, onthult Sher.

In de hoofdstukken 28 tot 31 onderzoekt Sher de concepten van het aannemen van de juiste mensen; goede mensen krijgen, dan vasthouden; veelvuldig gebruik van al je middelen, inclusief je hele hersenpool; en de overtolligheid van één persoon als twee mensen op dezelfde manier denken.

Deel vijf heeft als algemeen onderwerp van uw systemen en bevat negen hoofdstukken, dat wil zeggen hoofdstukken 32 tot en met 40. Hoofdstuk 32 gaat over waarom systemen zo belangrijk zijn. De auteur zegt dat systemen een van de vier concurrentievoordelen zijn die je hebt. Hij voegt eraan toe dat je, op basis van je ervaring, door te leren van vallen en opstaan ​​of door nauwgezette planning te gebruiken, systemen kunt gebruiken om je efficiëntie te maximaliseren.

In de hoofdstukken 33 t/m 40 onderzoekt Sher concepten zoals hoe u het complex eenvoudig kunt laten lijken en uw bedrijf snel en gemakkelijk kunt verkopen; “hefboomwerking” als een woord dat mensen miljonair maakt; focussen op activiteiten om geld te verdienen en te delegeren aan anderen; neiging dat problemen zich maar één keer voordoen; en hoe prestaties te meten. Hij bespreekt ook de noodzaak voor u om uw winst niet weg te gokken; de noodzaak voor iedereen om uw bedrijf te kennen en eerst onder uw voeten te kijken naar hectares diamanten.

Deel zes heet dingen om te onthouden en bevat vier hoofdstukken, namelijk de hoofdstukken 41 tot en met 44. Hoofdstuk 41 is gebaseerd op de behoefte om te beseffen dat te snel groeien kan betekenen dat je te groot wordt voor je laarzen. Volgens Sher is het leuk en spannend om te groeien, maar te snel groeien is ook gevaarlijk voor een bedrijf.

In de hoofdstukken 42 tot 44 maakt deze auteur röntgenfoto’s van concepten zoals de mogelijkheid dat het woord ‘vertrouwen’ een woord van vier letters is; de noodzaak om het niet alleen te doen; en de onmogelijkheid om succesvolle mensen te creëren.

Op het gebied van stijl vestigt de tekst zijn torenhoge aanwezigheid. Sher verdeelt het boek in 44 hoofdstukken en gaat daar op briljante wijze mee om (de hoofdstukken). Behalve dat hij de nodige achtergrondinformatie geeft met zijn persoonlijke ervaringen, citeert hij in elk hoofdstuk ook verschillende autoriteiten om zijn berichten te staven. Het citeren van deze bronnen getuigt gemakkelijk van zijn diepgaande onderzoek.

De schoonheid van het boek ligt ook in het feit dat het is geschreven in een taal die het begrijpen van de belangrijkste boodschappen niet belemmert. Ik ben vooral gefascineerd door de feiten in hoofdstuk 28, gebaseerd op de manier om de juiste mensen aan te nemen; de noodzaak om zich tijdens het dienstverband te concentreren op de menselijke vaardigheden van toekomstige werknemers. Dit idee is de meest effectieve wervingsstrategie omdat het gebaseerd is op het testen van emotionele intelligentie in plaats van het intelligentiequotiënt van potentiële werknemers. Dat is goed, want uit onderzoek blijkt dat het gemakkelijk is om mensen technische vaardigheden aan te leren, maar moeilijk om ze zachte of menselijke vaardigheden aan te leren.

Het gebruik van zwarte en grijze kleuren op de buitenomslag van het boek versterkt het onderwerp financiële kennis van rijkdom en de neiging om het te verbergen voor de rijken. Het zwarte gebied symboliseert geheim en onwetendheid, terwijl het grijze gebied staat voor kennis omdat “grijze materie” “intelligentie” of “hersenen” betekent.

In hoofdstuk één (pagina acht) wordt echter gezegd dat een van de manieren waarop rijke mensen hun geld verdienen, is door het te stelen of anderen te bedriegen. Dit had in de eerste plaats niet in de lijst moeten staan, omdat het doel van het boek is om mensen voor te lichten over hoe ze op de juiste manier rijk kunnen worden en niet met criminele middelen.

Ook hoofdstukken zoals één en 12; twee en vijf; en respectievelijk 19 en 20 lijken repetitief, waarbij een van de twee in elk paar bijna conceptueel overbodig is.

Over het algemeen is het boek een goede poging, een one-stop-shop van intellectuele variëteiten.

Dit boek is een noodzakelijke metgezel voor iedereen die rijk wil worden door kennis van het geheim van de rijken.

Bron: Goke Ilesanmi

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie