Wat riskeer ik echt zonder een veilige internetverbinding?

Wat riskeer ik echt zonder een veilige internetverbinding?

Of het nu gaat om het checken van sociale media, het beantwoorden van e-mails of gewoon om kattenvideo’s op YouTube te bekijken, we gebruiken internet elke dag, vaak op meerdere apparaten. We vertrouwen op internet om ons verbonden te houden met vrienden en familie, evenals een cruciaal hulpmiddel voor bedrijven. Net zoals een groot deel van ons leven is verplaatst naar de informatiesnelweg, is er ook een nieuw soort risico. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de vage dreiging van identiteitsdiefstal, is er zoveel meer waarover ze zich zorgen moeten maken. Tegenwoordig is het absoluut essentieel om een ​​veilige internetverbinding te hebben, niet alleen om uw creditcards veilig te houden, maar ook om uw bedrijf in beweging te houden en uw privacy te beschermen.

Webcam-omkering

Elke nieuwe laptop is uitgerust met een webcam. Dit is geweldig voor videoconferenties, interviews, chatten en het doen van eenvoudige videoblogs. Maar onverschrokken hackers hebben onlangs geleerd hoe ze van je webcam een ​​tweerichtingsverkeer kunnen maken. Ze kunnen daadwerkelijk via internet toegang krijgen tot uw laptop en via uw webcam in uw slaapkamer of kantoor kijken. Hoewel het blokkeren van de webcam deze spionage gemakkelijk kan dwarsbomen, is het zeer onpraktisch. Laptops zijn bedoeld om mobiel te zijn, om regelmatig te openen en te sluiten. Wanneer je laptop constant in beweging is, is het onwaarschijnlijk dat je altijd iets in de buurt hebt dat de camera blokkeert. Bovendien zijn veel laptopbezitters tieners en studenten. Kinderen begrijpen gewoon de gevaren van internet niet en zullen zelden prioriteit geven aan het blokkeren van de camera van hun laptop. U moet ervan uitgaan dat wanneer de laptop van uw kind open staat, de camera openstaat voor aanvallen.

Netwerkstabiliteit

Met de komst van cloud computing is het hebben van een veilig internet nog nooit zo belangrijk geweest. Een beveiligde verbinding betekent alleen dat uw netwerk veilig is voor hackers. Het betekent ook dat uw verbinding met internet minder snel niet beschikbaar is. De meeste informatie wordt nu opgeslagen in de cloud, of het nu gaat om een ​​zakelijk voorstel of een boodschappenlijstje. Een onstabiele verbinding maakt de cloud ontoegankelijk voor u, wat betekent dat al het werk dat u aan het doen was, wordt vastgelopen totdat u opnieuw verbinding kunt maken. Als u thuis werkt, kunt u het zich niet veroorloven om uw werkdag regelmatig te onderbreken. U moet uw werk kunnen opslaan, snel nieuwe opdrachten kunnen downloaden en de stabiliteit moeten hebben om uw taken tijdig uit te voeren.

De standaard internetwaarschuwingen mogen ook niet worden genegeerd. E-mailvirussen worden elk jaar geniepiger. Als u op de verkeerde link klikt, kan een verwoestend virus uw computer binnendringen en al uw gegevens beschadigen. Wanneer uw computer is aangesloten op een netwerk met een slechte beveiliging, kan dat virus vervolgens naar elk ander apparaat op het netwerk worden verzonden.

Het kan niet worden onderschat hoe belangrijk een veilige internetverbinding is voor gezinnen en bedrijfseigenaren. Uw informatie is gewoon te gemakkelijk beschikbaar om het risico te nemen dat u nooit een doelwit wordt. Zelfs als je nooit een crimineel tegenkomt, zijn er groepen verveelde tieners met de vaardigheden om servers af te sluiten om de tijd te doden. Zorg ervoor dat u beschermd bent tegen alles wat op uw pad komt door uw toegang tot internet zo veilig mogelijk te houden.

Bron: Andrew Stratton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie