Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Wat u moet weten over een smartwatch

Slimme horloges zijn vandaag de dag nieuw. Ze doen veel meer dan alleen de tijd weergeven. Ze kunnen verschillende toepassingen hebben en kunnen een aantal handige dingen doen, zoals u waarschuwen wanneer uw telefoon overgaat. Ook al hebben ze aparte besturingssystemen en processors, smartwatches zijn vooral bedoeld als accessoire bij smartphones, zoals de Samsung Galaxy Gear smartwatch. Samsung was inderdaad een van de eerste bedrijven die dit draagbare elektronische apparaat in ons leven en op onze huid bracht!

Kent u alle functies?

Sommige van deze horloges die onlangs zijn gelanceerd, kunnen een overvloed aan interessante dingen doen. Ze kunnen foto’s maken, u een routebeschrijving geven en nog veel meer. misschien wel de handigste toepassing van een smartwatch is het lezen van e-mails en sms’jes vanaf je pols. Deze apparaten maken via bluetooth verbinding met uw tabblad of smartphone en hebben toegang tot de applicaties daarin. Bovendien zijn ze gemakkelijk te gebruiken en hebben ze ook een aantal apps. Als je geluk hebt, krijg je misschien zelfs een van deze draagbare apparaten met een coole camera. Sommige van deze slimme horloges hebben tegenwoordig een 5 MP-camera waarmee u op een veel eenvoudigere manier foto’s kunt maken.

Laten we eerlijk zijn, hoe nuttig zijn slimme horloges?

Je zou jezelf de vraag kunnen stellen waarom je deze horloges echt nodig hebt. Je hebt tenslotte je eigen smartphone. Wat meer is, je smartphone kan alle dingen doen die je slimme horloge kan doen, toch? Nou, denk er zo over. Je camera kan betere foto’s maken dan je smartphone. Toch gebruik je je smartphone toch? Het draait allemaal om gemak en hoeveel gemakkelijker het is om met deze slimme horloges om te gaan. Je draagt ​​ze gewoon en vergeet ze. Bovendien, met de goede batterijduur die ze tegenwoordig hebben, kun je er zeker veel meer mee doen dan met je smartphone.

Uw activiteiten bijhouden

Een andere toepassing van deze horloges is het bijhouden van uw activiteiten. Na het voltooien van een training kunnen gegevens bijvoorbeeld worden geüpload naar een computer of online worden verzonden om een ​​logboek met trainingsactiviteiten te maken voor analyse.

Google heeft een eigen Android-besturingssysteem geïntroduceerd voor slimme horloges. Het besturingssysteem is ontworpen om een ​​smartphone-achtige ervaring te bieden in het draagbare apparaat. Dat is niet alles. U kunt ook verschillende Google-specifieke apps uitvoeren, inclusief maar niet beperkt tot Google Maps en Hangouts. Stel je voor dat je chat vanaf je smartwatch of naar de kaart kijkt. Klinkt cool, niet?

Als Google op zijn pad volhardt, zal het scenario voor draagbare apparaten heel anders zijn nadat Google Glass is gelanceerd. Google Glass is echter geen slim horloge en is een draagbaar apparaat. Toch zijn er geen schaarste aan keuzes met veel bedrijven die rennen om de nieuwe markt te veroveren. Er wordt gezegd dat Apple binnenkort een eigen iWatch uitbrengt, wat een nieuwe mijlpaal zal zijn.

Zorg ervoor dat u verstandig kiest

Niet alle draagbare apparaten zijn echter geweldig. Deze horloges zijn om te beginnen ongewoon groot van formaat. Ten tweede zijn de prijzen te extravagant. De Samsung Galaxy Gear kost evenveel als de tablet zelf. Ten derde is onvoldoende batterijduur een voortdurend probleem. Hoe meer toepassingen, hoe korter de batterijduur van het slimme horloge.

Daarom denk je misschien dat je ze niet nodig hebt. Ze zijn een luxe en een dure. Ze zijn echter absoluut een gewaardeerd bezit voor een technisch onderlegde persoon en inderdaad een nieuw ding!

Bron: S Chakrabarti

  • Gerelateerde Tags: