Wat zijn de belangrijkste redenen voor kmo’s en startups om cloudcomputing te gebruiken?

Wat zijn de belangrijkste redenen voor kmo’s en startups om cloudcomputing te gebruiken?

Cloud Computing is een nieuwe technologie die tegenwoordig veel wordt gebruikt. Veel bedrijven ontwikkelen technologieën die de vooruitzichten van bedrijven veranderen. Dit is een vorm van op internet gebaseerd computergebruik waarbij verschillende diensten via internet aan de computer van een organisatie worden geleverd. Bovendien zijn er tal van definities voor cloud computing, zoals computers te huur op internet, gevirtualiseerde servers, opslag in de lucht enz. In plaats van lokale servers of persoonlijke apparaten te gebruiken om applicaties te verwerken, gaat het om het delen van computerbronnen.

het is niet vereist om individuele servers te bouwen of datacenterruimte te bouwen, of softwarelicenties enz. Ook moeten ondernemers betalen voor de cloudservice naar verbruik vergelijkbaar met elektriciteit. Er zijn geen kapitaaluitgaven in het geval. Cloud computing is dus in feite rekenkracht op aanvraag, die op dezelfde manier beschikbaar is als elektriciteit.

Er zijn drie lagen:

*Software as a Service (SaaS): SaaS verwijst naar software die via internet wordt geïmplementeerd. Dropbox, Gmail zijn bijvoorbeeld SaaS. De aangeboden diensten zijn betaald van aard. Google-apps voor ondernemingen kunnen bijvoorbeeld alleen worden gebruikt door voor de service te betalen. De SaaS zijn applicaties die worden gebruikt door gebruikers. De meest populaire SaaS-tool voor ondernemingen is Salesforce.com, een CRM-toepassing voor ondernemingen.

* Platform as a Service (PaaS): De PaaS bevindt zich één niveau onder SaaS en dient als een computerplatform of als een oplossing als een service. Ondernemers moeten de oplossingstack bovenop de applicatiesoftware implementeren. De oplossingsstack zou bestaan ​​uit een beheerde database en het besturingssysteem zou erop worden geladen. Er zijn ook runtime-omgevingen voor verschillende programmeertalen.

* Infrastructure as a Service (IaaS): het verwijst naar gevirtualiseerde IT-infrastructuur als een service. Deze omvatten virtualisatie, servers, netwerk en opslag. De meest populaire IaaS zijn Amazon Web Service en Rackspace.

Dit zijn de redenen voor kmo’s en startups:

* Geen kapitaaluitgaven en betalen naar gebruik: cloudcomputing brengt geen kapitaaluitgaven met zich mee en is beschikbaar als een “pay to use”-service. Kmo’s en startups hoeven zich alleen maar aan te melden voor de cloudservice en de rekenkracht te gebruiken en de rekening te betalen. Er zijn dus geen investeringen nodig met betrekking tot datacenterbronnen, servers, licenties enz.

* Elastische capaciteit: elastische capaciteit verwijst naar het toevoegen of verwijderen van servers die indien nodig applicaties hosten. Elastische capaciteit helpt bij het hanteren van elke belasting en helpt ook bij het vergroten van de rekenkracht om de belasting te ondersteunen.

* Self Service: Cloud computing is zeer API-gedreven en self-service georiënteerd. Er is geen begeleiding of infrastructuur nodig om cloud computing te begrijpen.

* Automatisering: een startup kan veel processen automatiseren om een ​​applicatie in stand te houden. In elke technologische onderneming wordt elke toepassing bijvoorbeeld eerst geïmplementeerd in de ontwikkelomgeving, vervolgens in de testomgeving en vervolgens in de productieomgeving. De applicatie kan effectief werken als de drie omgevingen zijn geautomatiseerd

Bron: Atul Raja

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie