Wat zijn de cryptocurrency-malpraktijken waarvan u op de hoogte moet zijn?

Wat zijn de cryptocurrency-malpraktijken waarvan u op de hoogte moet zijn?

Cryptocurrency-zwendel heeft de financiële sector geschokt sinds de dag dat bitcoin bekendheid kreeg en helaas is er naar schatting meer dan een miljard dollar verloren gegaan bij dergelijke oplichting. Tegelijkertijd gaan er elk jaar miljoenen verloren aan dergelijke oplichting. We verwachten dat u niet ten prooi valt aan dergelijke oplichting en daarom brengen we u dit artikel naar voren dat u op de een of andere manier zal helpen om meer te weten te komen over de vele crypto-zwendel die er bestaat.

Dit zijn de soorten cryptocurrency-zwendel –

Weggeefzwendel

Het is ongelooflijk onwaarschijnlijk dat iemand een legitieme weggeefactie heeft waarvoor u eerst uw eigen geld moet sturen. Op sociale media moet je voorzichtig zijn met dit soort sms-berichten. Ze kunnen zijn afgeleid van accounts die er mogelijk hetzelfde uitzien als de typen die een persoon kent en echt leuk vindt, maar dit zal een deel van de truc zijn. Wat betreft de vele reacties die genoemde accounts bedanken voor hun bijzondere vrijgevigheid – het zijn gewoon nep-bedrijfsaccounts of bots die zijn ingezet bij de weggeeffraude.

Nep mobiele apps

Zodra de klant een kwaadaardige app installeert, lijkt alles mogelijk te werken zoals bedoeld. Aan de andere kant zijn deze programma’s specifiek gemaakt om uw cryptocurrencies te stelen. Binnen de cryptokamer waren er veel gevallen waarin klanten kwaadaardige apps downloadden waarvan de ontwikkelaars zich hebben voorgedaan als een groot cryptobedrijf.

In een dergelijk scenario, wanneer de gebruiker een deal krijgt om de portemonnee te financieren of om betalingen te ontvangen, sturen ze in feite contant geld naar een adres dat eigendom is van de fraudeur. Wat natuurlijk betreft, wanneer het geld wordt overgemaakt, zijn er geen knoppen voor ongedaan maken.

Piramide- en Ponzi-schema’s

In een Ponzi-regeling zou u een investeringsmogelijkheid kunnen opmerken met bepaalde winsten, wat de eerste rode vlag is. Over het algemeen ziet u dit specifieke schema vermomd als een service voor portefeuillebeheer. In werkelijkheid is er geen magische formule op kantoor, hier zijn de verkregen “opbrengsten” gewoon geld van andere investeerders.

In een nieuw piramidespel is er wat meer werk vereist door de betrokken individuen. Meestal is de piramide de coördinator. Ze zullen een specifiek aantal mannen en vrouwen rekruteren om op het specifieke niveau onder deze mensen te werken, en elk van de mensen, mannen en vrouwen, zal zijn eigen aantal mensen krijgen, enzovoort. Als gevolg hiervan krijg je een substantiële structuur die exponentieel groeit en resultaten oplevert als nieuwe niveaus worden gemaakt en zich vermommen als een piramide.

Bron: Alex Miller

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie