Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Wat zijn de loopbaanopties die beschikbaar zijn na Microsoft PPM-training?

Zodra een persoon deelneemt aan de cursus en de hele cursusmodule doorloopt, volgt er een MS Project Server-trainingssessie die zich voorbereidt op het afleggen van het bijbehorende examen. Daarna moeten ze het examen ondergaan voor alle modules die zijn onderwezen en het afkappunt behalen dat nodig is om Microsoft-projectcertificering te behalen. Om de certificering te behalen, wordt er getest op het niveau van vaardigheden en het vermogen om efficiënt gebruik te maken van Microsoft-software voor projectbeheer op de werkplek. Microsoft heeft een innovatief idee bedacht voor deze MS Project-certificeringstraining omdat er verschillende geschoolde mensen in de markt zijn. De opleiding is opgedeeld in twee hoofdonderdelen:

Voor beginners en ervaren gebruikers.

Voor beginners

Dit programma richt zich op dat deel van de mensen die minimale of geen kennis hebben van projectmanagement. Dit is voor de mensen die een carrière in projectmanagement willen nastreven en is absoluut nieuw voor het programma. Hier wordt een uitgebreide training gegeven aan iedereen die deelneemt aan de cursus. Dus als iemand nieuw is in projectmanagement, dan kan hij of zij zich inschrijven voor dit programma. De meeste opleidingsinstituten bieden een basiscursus Microsoft Office en het gebruik van de verschillende toepassingen om de kandidaat vertrouwd te maken, zodat hij de basiskennis van de Microsoft-suite heeft voordat hij aan de cursus begint.

Microsoft biedt een 3-daagse cursustrainingssessie met klassikale lezingen door getrainde ervaren docenten, het verstrekken van bijbehorend materiaal en middelen die nodig zijn voor de cursus die men kan gebruiken om het onderwerp te leren en de vaardigheden op te poetsen om zichzelf examenklaar te maken. Daarna moet men zitten voor de toetsen en de examens afmaken. Zodra het examen is voltooid en als een kandidaat het vereiste afkapcijfer behaalt, krijgt hij of zij de Microsoft-projectcertificering die zal helpen bij het opbouwen van een mooie carrière op dit gebied.

Doorgewinterde gebruikers

Dit specifieke programma is voor degenen die al kennis en ervaring hebben in projectmanagement. Mensen die al met projectmanagement bezig zijn en er de leiding over hebben, kunnen dit programma volgen. In dit programma zijn er geen lezingen of trainingen beschikbaar voor de kandidaten. Men kan direct deelnemen aan het examen wat veel tijd scheelt. Nadat hij of zij het certificeringsexamen heeft afgelegd, wordt hij of zij beoordeeld op de vaardigheid en als de persoon het benodigde afkappunt behaalt, wordt een Microsoft-projectcertificering gegeven en dit zal hem of haar naar een hogere functie in een organisatie of naar een andere organisatie brengen als je verandert van huidige baan.

Volgens een marktonderzoek neemt 81% van de werkgevers personeel aan dat gecertificeerd is op het specifieke gebied, zodat ze kunnen voorkomen dat ze iemand inhuren die niet is opgeleid voor wie ze training moeten geven om de persoon klaar te maken voor het project. Bedenk hoe werkgevers op basis van certificering beslissen over de vaardigheden van mensen? Het is duidelijk dat een persoon de certificering alleen krijgt als hij of zij goede kennis heeft van de specifieke vaardigheden, als de persoon niet over de vereiste kennis en vaardigheid in het veld beschikt, zou hij de certificering niet hebben ontvangen.

Daarom is het management klaar om de persoon in te huren die een MSProject-certificeringstraining heeft gehad, omdat Microsoft-suite een van de meest betrouwbare serviceproviders in IT is en hun software in de toekomst nog jaren zal worden gebruikt.

Bron: Ian Smith

  • Gerelateerde Tags: