Wat zijn indoor positioneringssystemen?

Wat zijn indoor positioneringssystemen?

Is het Indoor Positioning System (IPS) iets nieuws voor u? Als dat zo is, moet u weten dat het vergelijkbaar is met een GPS die is ontworpen voor binnenomgevingen. IPS wordt gebruikt om objecten of mensen in een gebouw te lokaliseren via een smartphone of tablet. Hoewel de technologie nieuw is, worden services die gebruikmaken van IPS steeds populairder op luchthavens, winkelcentra en andere locaties waar LBS en navigatie vereist zijn.

Hoe werkt dit systeem?

Deze technologie maakt gebruik van de interne sensoren van een smartphone om de binnenpositie van het apparaat te lokaliseren met wiskundige algoritmen. Het is mogelijk om een ​​nauwkeurige locatie te krijgen door de gegevens van de sensoren te combineren.

Voor een betere gebruikerservaring is IPS afhankelijk van drie elementen: de IPS-apps, bakens die signalen verzenden en het positioneringsplatform.

De technologische opties

De Indoor Positioning Systems heeft verschillende benaderingen. U kunt bijvoorbeeld systemen nemen die gebruikmaken van RFID, Bluetooth, WiFi of een combinatie van deze technologieën. Bovendien kunt u bij de evaluatie van de IPS-technologie overwegen hoe de extra dure infrastructuur kan worden geminimaliseerd en de kosten kunnen worden verlaagd. Wat betreft de laagste kosten en de eenvoudigste optie, wil je misschien gaan voor een wifi-gebaseerd systeem.

Op wifi gebaseerde positionering

Op wifi gebaseerde systemen maken gebruik van de huidige infrastructuur om apparaten te lokaliseren zonder de hardwarekalibratie. U kunt bijvoorbeeld lezen over het Cupid-systeem van HP dat elk WiFi-apparaat kan lokaliseren met een nauwkeurigheid van 2 meter.

Eigenlijk verzendt en ontvangt dit type systeem draadloze signalen. Aan de andere kant werkt het op wifi gebaseerde systeem door de afstand van het signaal van verschillende toegangspunten te meten om de positie van het apparaat te kalibreren. Het toegangspunt stuurt de gegevens terug naar de betreffende “locatieservice”. Dit is de server die de analyses en algoritmen uitvoert om de exacte locatie te bepalen.

Voordelen van de IPS op kantoor

IPS maakt het volgen van activa, fysieke beveiliging, slimme gebouwen en netwerkbeheer mogelijk. Als u bijvoorbeeld de locatie van een bepaald apparaat in een kantoor weet, kunt u de beveiligingsinstellingen aanpassen wanneer het apparaat uit het gebouw wordt gehaald.

In een groot kantoor kunt u ervoor kiezen om het personeel gemakkelijker te maken om rondzwervend personeel, printers of de vergaderruimte te zoeken. Afgezien hiervan kunt u ook de locatie van het apparaat gedurende een bepaalde periode volgen en de activiteit van het personeel op kantoor weergeven.

Wat betreft praktische toepassingen heeft IPS veel te bieden. Het is trouwens een opkomende technologie geworden in verschillende sectoren, zoals de horeca, de gezondheidszorg en de detailhandel, om er maar een paar te noemen. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw klantervaring of de productiviteit van uw personeel te verbeteren, raden we u aan een IPS uit te proberen.

Dit was dus een korte introductie tot het Indoor Positioning System (IPS). Als u een kantoor heeft, raden we u aan dit systeem te gebruiken om de productie van uw personeel te verbeteren en andere zaken te regelen.

Bron: Shalini Madhav

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie