Als u overweegt om te beginnen met web- en videoconferenties, dan is het belangrijk om te weten wat er nodig is om een ​​voorgesteld conferentiesysteem te laten werken. Sommige systemen draaien op propriëtaire software en hebben speciale apparatuur nodig, terwijl browsergebaseerde systemen meestal geen installatie van speciale software of apparatuur vereisen. Veel organisaties en individuen zullen browsergebaseerde oplossingen gemakkelijker te gebruiken vinden. Hier zijn een paar redenen waarom dit zo is:

1. Ze werken op alle besturingssystemen. Heeft u sommige gebruikers op Mac en sommige op pc’s? Heeft u enkele gebruikers die Linux hebben? Als u al deze mensen in één conferentie met elkaar wilt verbinden, kan het onmogelijk zijn als u speciale software moet installeren om uw conferentie te laten verlopen. In dit geval stelt een browsergebaseerd systeem dat op alle besturingssystemen en alle browsers kan draaien, u in staat om verbinding te maken met al uw personeel of klanten zonder u zorgen te maken over wat voor soort computer ze gebruiken.

2. U hoeft geen software te downloaden en te installeren. Natuurlijk worden mensen met het verstrijken van de tijd computervaardiger, maar het downloaden en installeren van software en ervoor zorgen dat de software goed werkt, kan voor sommige mensen een obstakel zijn. Het goede nieuws is dat er bij veel browsergebaseerde systemen geen software hoeft te worden gedownload, omdat de installatie wordt uitgevoerd op de hostcomputer van de technologieprovider. Deelnemen aan een conferentie is net zo eenvoudig als online gaan om een ​​website te bekijken.

3. Mensen overal ter wereld kunnen online gaan en deelnemen aan de conferentie. Zonder installatie van apparatuur en zonder software-installatie om voor te zorgen, staat de deur open voor brede deelname aan uw conferenties. Het enige dat u hoeft te doen is uw mensen op de hoogte te stellen en hen een url en een wachtwoord te geven en zij kunnen meedoen.

4. Er is geen probleem met firewalls. De meeste kantoren en veel individuen beschermen hun computers en netwerken tegen hackers door een firewall te gebruiken. Dit is goed voor de veiligheid, maar kan een probleem worden als u probeert om mensen samen te brengen in een conferentie. Veel web- en browsergebaseerde systemen worden niet beïnvloed door firewalls en er hoeven geen speciale instructies te worden gegeven aan conferentiedeelnemers wiens computers mogelijk worden beschermd door firewalls.

Al deze factoren vormen samen één zeer sterk voordeel van het gebruik van browsergebaseerde vergadersystemen: ze stellen u in staat maximale deelname aan uw online evenementen te krijgen. Met weinig of geen technische obstakels maken dergelijke systemen het voor grote aantallen mensen, met gebruik van diverse apparatuur en met wisselende computervaardigheden, gemakkelijk om deel te nemen aan onlinevergaderingen. Bekijk dus de verschillende vergaderpakketten die momenteel op de markt zijn en kies er een uit die zowel gebruiksvriendelijk als krachtig genoeg is om aan uw communicatiebehoeften te voldoen.

Bron: Dan Richmond