Website maken – 3 basistips voor het maken van websites, vooral voor beginners

Website maken – 3 basistips voor het maken van websites, vooral voor beginners

Nieuwelingen merken vaak dat ze steeds weer dezelfde fouten maken tijdens het maken van een website. Hoewel ergens in duiken en experimenteren geweldig is, moet je ook een basiskennis hebben van wat je moet doen en hoe je het kunt doen voordat je begint. Zo voorkom je dat er veel hik en zelfopgelegde obstakels opduiken.

Gebruik deze drie basistips voor het maken van websites, ontworpen met nieuwkomers in het achterhoofd, om u op weg te helpen op de juiste manier:

1. Onderzoek doen: de plaats waar u absoluut moet beginnen met het maken van websites, is onderzoek. Er zijn veel verschillende gebieden die u kunt onderzoeken, maar u moet vooral kijken naar de specifieke zoekwoorden die verband houden met uw markt en de concurrentie in de zoekmachines die u voor die zoekwoorden zult hebben.

2. Gebruik een CMS: Een CMS is een contentmanagementsysteem en het is een essentieel hulpmiddel voor alle nieuwelingen die deelnemen aan het maken van websites. Een CMS automatiseert in feite alle ontwerp- en programmeerelementen van het maken van een website voor u, zodat u de inhoud kunt maken en niets anders waar u nog niet klaar voor bent. U kunt gebruik maken van open source software zoals Joomla of Drupal, een blogplatform zoals WordPress of vele andere CMS-opties.

3. Begin klein: een belangrijke tip voor het maken van websites voor nieuwkomers is dat je slim moet zijn. Het is beter om klein te beginnen en het simpel te houden, en vervolgens te groeien en uit te breiden als de vraag dit rechtvaardigt. Als u echter te groot begint, kunt u gemakkelijk overweldigd raken en zult u uiteindelijk snelkoppelingen nemen die een eindresultaat van mindere kwaliteit opleveren. Denk groot, maar begin klein en werk dan omhoog.

Wil je meer leren over het opzetten en ontwikkelen van een online bedrijf, vooral als je een nieuweling bent? We hebben zojuist onze gloednieuwe gids over de basisprincipes van website-ontwerp voltooid, genaamd “Bang om je eigen website te beginnen?”.

Download het hier: Basisprincipes van websiteontwerp

Bron: Sharon Zolna

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie