Website-ontwikkeling – De dynamische technologieën

Website-ontwikkeling – De dynamische technologieën

In het verleden waren het helemaal op maat gemaakte websites. Je moest alles van de grond af opbouwen voordat je een complete en functionele site had. Je had sterke vaardigheden in HTML en CSS nodig als je een webdesigner was en als je een webprogrammeur was, had je sterke vaardigheden nodig in server-side scripting, client-side scripting en database-ontwikkeling. Al deze verhoogde tijdlijn voor de voltooiing van projecten. Naarmate de tijd verstreek, bleven de professionals in de industrie technologieën ontwikkelen om deze nadelen te overwinnen.

Voorbij zijn de dagen dat je een website helemaal opnieuw moet bouwen met HTML en andere tools. Dit komt omdat er nu kant-en-klare moderne tools zijn die 50% of zelfs meer van het werk voor u kunnen doen terwijl u de rest doet. Dit heeft het mogelijk gemaakt om de tijdlijn voor vacatures te verkorten en de efficiëntie van webontwikkelaars te vergroten. Laten we eens kijken naar enkele van deze tools.

1. Sjablonen

Een sjabloon bevat een lay-out voor een website samen met opmaakkenmerken die deze een bepaald uiterlijk geven door de bijbehorende CSS. Wat u moet doen, is het aanpassen aan uw doel door uw inhoud toe te voegen aan de voorziene tijdelijke aanduidingen en de relevante gebieden in het CSS-bestand aan te passen en uw website is klaar.

2. Content Management Systeem (CMS)

Klanten willen nu de inhoud van hun website kunnen wijzigen zonder de hulp van de ontwikkelaar in te hoeven roepen, om zo te voorkomen dat ze servicekosten moeten betalen. Er zijn nu moderne CMS-pakketten waarmee u een hele site met CMS-faciliteit kunt bouwen. Voorbeelden zijn Joomla, WordPress en Drupal Content Management Systemen. Zodra u de tool kunt instellen en u de vereiste vaardigheid hebt verworven om deze te gebruiken, kunt u webpagina’s gaan ontwerpen zonder diepgaande kennis van HTML, CSS enz. Omdat het CMS is, is het voor de gebruiker gemakkelijk om toe te voegen/ inhoud onafhankelijk wijzigen. Deze voorbeelden zijn generiek van aard. Er zijn enkele CMS die specifiek van aard zijn. Bijvoorbeeld e-commerce CMS. Met deze moderne tools kunt u een koop- en verkoopplatform creëren zonder sterke programmeervaardigheden en vaardigheden voor het ontwikkelen van databaseobjecten. Er zijn er nogal wat van beschikbaar. Dit zijn osCommerce, Prestashop, Magento, Zen Cart, shopify enz

Technologie voor websiteontwikkeling is zeer dynamisch. Er worden voortdurend betere en nieuwe tools ontwikkeld en de bestaande worden continu verbeterd met nieuwe versies. Er worden continu betere methoden ontwikkeld. Webpagina’s zijn tegenwoordig bijvoorbeeld niet ontworpen met tabellen om pagina-objecten uit te lijnen bij het maken van paginalay-outs. In plaats daarvan worden HTML-tags zoals DIV-tag en andere gebruikt en ze maken de site zoekmachinevriendelijk. Ook AJAX wordt tegenwoordig veel gebruikt om het opnieuw verbinden met de database in toepassingen met meerdere lagen te minimaliseren.

Als webontwikkelaar betekent dit dat je altijd op de hoogte moet zijn van de huidige trends in de branche om relevant te blijven. Ondanks de beschikbaarheid van deze kant-en-klare ontwikkelingstools, moet een webontwikkelaar er echter ook naar streven om aangepaste websites te bouwen, omdat veel banen nog steeds het aangepaste type zijn en het vermogen om die taken met succes uit te voeren, is een demonstratie van uw kracht en veelzijdigheid. Bovendien zou het vermogen om helemaal opnieuw sites te bouwen u in staat stellen de vaardigheid te ontwikkelen om uw eigen sjablonen en CMS-pakketten te bouwen.

Auteursrecht voorbehouden.

Bron: Olumide Bola

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie