Welk apparaat is het beste voor het bedienen van een Android TV-dongle?

Welk apparaat is het beste voor het bedienen van een Android TV-dongle?

Als je op zoek bent naar een Android TV-dongle, dan heb je ongetwijfeld een afstandsbediening nodig om te communiceren met je nu-smart-tv. De vraag is, wat voor soort afstandsbediening zal het beste werken voor uw situatie?

Voorverpakte Android TV-afstandsbediening

De meeste HDMI- en USB TV-dongle-pakketten worden geleverd met hun eigen afstandsbedieningen, waardoor dit de beste oplossingen zijn voor het werken met een Android-mediadongle. Deze lijken veel op je standaard tv-afstandsbediening: rechthoekige blokken met verschillende knoppen waarmee je kunt spelen.

Dit is een eenvoudige oplossing die de klus klaart, hoewel het manipuleren van de Android-media-interface behoorlijk omslachtig kan zijn. Dit is met name het geval bij het invoeren van tekst en cijfers, waarbij veel lastige knoppen moeten worden ingedrukt. Blijf bij deze oplossing als u de kosten laag wilt houden en bereid bent een wat omslachtige invoer te verdragen.

Android-gebaseerde externe apps

Menig dongle heeft een app voor Android smartphones en tablets. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste app installeren en presto, je handige kleine tablet of smartphone is nu een afstandsbediening voor je tv! Het virtuele toetsenbord van de telefoon maakt het invoeren van tekst ook een stuk eenvoudiger, wat een andere grote hoofdpijn oplost. U kunt zelfs apps installeren waarmee een tv-streamingdongle video naar uw Android-apparaat kan sturen.

Het nadeel van het gebruik van deze apparaten is echter dat je vaak draadloze internettoegang nodig hebt om de installatie te laten werken. Ook bij het gebruik van je smartphone of tablet als afstandsbediening moet je extra voorzichtig zijn. Het laten vallen en kraken van een afstandsbediening van twintig of dertig dollar is niets vergeleken met het laten vallen en kraken van een apparaat dat een paar honderd dollar waard is.

Gespecialiseerde Android TV-afstandsbedieningen

Er zijn afstandsbedieningen die speciaal zijn ontworpen om soepel te werken met de gemiddelde dongle. Deze worden geleverd met hun eigen toetsenborden om tekst in te typen, Bluetooth-systemen om verbinding te maken zonder internettoegang en miniatuuraanraakschermen (of pads) om grotere tegels op het computerscherm met uiterste nauwkeurigheid te selecteren.

Onnodig te zeggen dat je wat meer geld in deze speciale Android TV-controllers moet steken, maar de resulterende hobbel in ergonomie zal de aankoop zeker de moeite waard maken. Dit is de optie voor diegenen die bereid zijn te investeren in een solide en betrouwbaar besturingssysteem dat bij hun Android TV-dongle past.

Spraak- en gebarencontrollers

Grote technologiebedrijven zoals Microsoft, Samsung, Sony en Google duwen spraak- en gebarentechnologie naar het gemiddelde huis. Er zijn al een paar voorbeelden van smart tv’s die je kunt manipuleren met spraakopdrachten en handgebaren. Het duurt maar even voordat die technologie beschikbaar is voor de gemiddelde Android TV-dongle-configuratie.

Dergelijke technologie is nog niet volwassen genoeg om bruikbaar te zijn voor de hedendaagse consument; Als de problemen met betrouwbaarheid en gebruiksgemak echter worden overwonnen, zullen stem en gebaren een uitstekende – zij het wat prijzige – methode zijn om de gebruikersinterface van het gemiddelde Android TV-apparaat te manipuleren.

Houd hier rekening mee en u zult de perfecte bedieningsconfiguratie kunnen vinden die bij uw Android TV-dongle past!

Bron: Rose Zhang

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie