Welk platform is beter voor uw bedrijf – WordPress of SquareSpace?

Welk platform is beter voor uw bedrijf – WordPress of SquareSpace?

Website bouwen is niet langer een vervelende taak. Tools zoals WordPress en Squarespace maken het heel eenvoudig om een ​​website te bouwen. 25 procent van ’s werelds gehele website is gebouwd op WordPress, wat op zich al een interessant aantal is. Deze 25% omvat in totaal ongeveer 1,2 miljard websites. Squarespace heeft zijn fans. Hoewel het nog niet zoveel functies heeft als WordPress vanwege de eenvoudige interface en betere marketingopties, is het populair bij veel gebruikers. Hoewel, niet miljard maar nog steeds enkele miljoenen ontwikkelaars SquareSpace gebruiken. Er zijn veel onderzoeken uitgevoerd om te ontdekken welke van de twee tools het beste is met betrekking tot de algehele prestaties. Veel van deze enquêtes verwarren de eerste gebruiker in plaats van te verduidelijken. Daarom worden de weinige voor- en nadelen van beide technologieën hieronder genoemd:

Voordelen van WordPress: – Gemeenschap en flexibiliteit

Omdat we weten dat de meerderheid van de gebruikers in de wereld WordPress gebruikt in vergelijking met Squarespace, zijn de community en online ondersteuning in dit geval gewoon geweldig. Vanaf de eerste versies zoals 2.9 tot de nieuwste versie 4.8 heeft WordPress zijn gebruikers nooit teleurgesteld. Zelfs vandaag de dag gebruiken veel van de gebruikers de oudere versie van WordPress omdat deze kleiner was en toch bijna foutloos. Vanaf de WordPress Codex tot verschillende Facebook-groepen zijn allemaal gevuld met enthousiaste ontwikkelaars en experts.

Nieuwe dingen leren over WordPress is heel gemakkelijk en interessant. Dit sterke gemeenschapsnetwerk kan iedereen overal helpen. Iedereen kan elk niveau van advies krijgen van dit sterke gemeenschapsnetwerk en dat ook gratis. Een ander voordeel van WordPress is dat de gebruiker niet hier en daar hoeft te zweven om de hostingkosten te betalen, de hostingkosten kunnen op WordPress.com zelf worden betaald. Afgezien hiervan is er een beginnershandleiding beschikbaar op WordPress voor de eerste keer ontwikkelaars en de kosten voor dergelijke mensen bedragen slechts $ 60 / jaar. Dit zijn slechts de startkosten die het de komende jaren kan verhogen.

Nadelen van WordPress: – Beveiliging en complexiteit

Een van de grootste vragen voor ontwikkelaars voor het eerst is of ze hun website moeten hosten met WordPress.com of dat ze zelfhosting moeten gebruiken. Dit is een veelvoorkomend dilemma waarmee elke nieuwe gebruiker wordt geconfronteerd. De meerderheid van de gebruiker van de in totaal 25% sites ter wereld gebruikt de gratis hosting van WordPress.org. Ze hebben een a.org-website gemaakt die de beste aanpassingsopties biedt, evenals lagere hostingkosten. Hier is het grootste nadeel dat de aanpassingsopties die door WordPress worden geboden, een stuk complexer zijn dan zijn rivalen Wix en Weebly. Zelfs de hostingkosten voor basiswebsites die deze tools gebruiken, zijn veel lager in vergelijking met WordPress. Ook voor eigenaren van WordPress-sites is het van vitaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste versie. Anders kunnen ze op de lange termijn te maken krijgen met beveiligingsproblemen.

Squarespace-voordelen: – Geen technische vaardigheden vereist

Het beste van Squarespace is dat er geen voorafgaande codeerkennis vereist is om een ​​website te ontwikkelen. Het bouwen van websites met WordPress vereist nog enige voorkennis van informatica of programmeren. Terwijl elke nieuweling Squarespace-website kan ontwikkelen. Het biedt een breed scala aan tempels en functies die we aan onze website kunnen toevoegen. De backend is zeer krachtig en kan elke zware sjabloon aan die in zijn bibliotheek wordt aangeboden. Dit kan een van de mooiste website-ervaringen voor de bezoekers creëren. De sjablonen van Squarespace zijn zo populair dat ze ook op Squarespace-sites worden gebruikt.

Nadelen van Squarespace: – Kosten en eigendom

Het goedkoopste abonnement voor een zelf-gehoste WordPress begint vanaf $ 5 per maand, terwijl het basisplan van Squarespace begint vanaf $ 12 per maand. Dit is zelfs meer dan het dubbele van WordPress. Hoewel we zo’n hoog bedrag aan Squarespace betalen, is onze website niet bepaald in het bezit van hen. Dus als de website om de een of andere reden uitvalt, is Squarespace in ieder geval geen eigenaar en gaan onze gegevens verloren. Afgezien hiervan is er geen migratieoptie beschikbaar in Squarespace, dus wanneer de gebruiker de site wil migreren, moet hij zijn site helemaal opnieuw bouwen.

Conclusie:

Voor de mensen die geen voorkennis hebben van programmeren en een minimale statische website moeten maken met een zeer kleinere kans om in de toekomst wijzigingen aan de website aan te brengen, wordt aangeraden om Squarespace te gebruiken in plaats van WordPress. Omdat het een van de eenvoudigste gebruikersinterfaces biedt met meer standaardsjablonen en -functies. Aangezien er zeer weinig gebruikers zijn met een dergelijke vereiste, kiest de meerderheid van hen voor WordPress om de website te bouwen.

Voor de mensen die geld willen verdienen met hun website in welke vorm dan ook, inclusief affiliate marketing of door conversie van klanten, ze kiezen WordPress om een ​​site te bouwen omdat het een beetje moeilijk is voor de eerste keer dat gebruikers, maar het zal voordelig zijn voor de rest van de tijd totdat de gebruiker wil dat de website wordt afgesloten. Het is een van de oudste tools voor het bouwen en hosten van websites, dus het vertrouwen dat WordPress heeft gekregen is ongeëvenaard. Vanwege de betrouwbaarheid gebruiken veel grote nieuwssites of zakelijke sites waar verandering de enige constante is, nog steeds WordPress. WordPress wordt alleen aanbevolen voor de mensen die hun platform willen bouwen en in de lange race zijn.

Bron: Nishant Desai

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie