Welke is ontwikkelaarvriendelijk? Android-besturingssysteem of Apple iOS

Welke is ontwikkelaarvriendelijk? Android-besturingssysteem of Apple iOS

Met de steeds groeiende populariteit en het gebruik van mobiele apparaten, is waargenomen dat ook het aantal ontwikkelaars van mobiele apps toeneemt. Met de vooruitgang in technologie hebben ontwikkelaars tegenwoordig een breed scala aan ontwikkelplatforms voor mobiele apps om uit te kiezen. Apple’s iOS en Google Android zijn echter de twee meest populaire bij ontwikkelaars van mobiele apps.

Als u een beginnende ontwikkelaar van mobiele apps bent en van plan bent om mobiele apps te maken, weet u misschien niet welke u moet kiezen, iOS of Android? Welke is ontwikkelaarvriendelijk? Apple’s iOS of Android? Nou, ga gewoon door met het lezen van dit artikel om de antwoorden op alle vragen in je hoofd te vinden.

• In termen van gebruikte programmeertaal: –

Android gebruikt over het algemeen Java-programmeertaal die erg populair is bij ontwikkelaars en dus wordt het voor hen gemakkelijk om Android-apps te maken.

Aan de andere kant gebruikt iOS van Apple de Objective C-taal, wat een probleem kan zijn voor ontwikkelaars die er niet bekend mee zijn.

• Hoe zit het met platformonafhankelijke app-ontwikkeling?

Het ontwikkelen van platformonafhankelijke mobiele applicaties is tegenwoordig erg populair geworden. Het is duidelijk dat u Android-apps niet kunt uitvoeren op iPhone- en iOS-apps op Android-apparaten. Het creëren van native is dus beter mogelijk.

• In termen van applicatie-ontwikkelingsplatform: –

Android biedt een open ontwikkelingsplatform aan de ontwikkelaars van mobiele applicaties en maakt het hen gemakkelijk om tools van derden in hun app te integreren. Dit stelt hen in staat om veel meer functies en functionaliteiten toe te voegen aan hun app en kan hen helpen het gewenste succes te behalen door middel van innovatieve apps.

Maar Apple staat ontwikkelaars niet toe om tools of extensies van derden in apps te integreren, en dit zal ontwikkelaars beperken in hun poging om creatieve, interactieve en innovatieve apps te maken.

• Hoe zit het met multitasking-mogelijkheden?

Het Android-besturingssysteem is zeer flexibel en stelt ontwikkelaars in staat om apps voor verschillende doeleinden te maken. Maar het maken van multitasking-apps zorgt soms voor verschillende problemen voor ontwikkelaars, omdat het vereist dat iemand bewezen expertise en kernkennis van Android OS heeft.

Apple haalt Android in deze kwestie in omdat het een stabieler en betrouwbaarder platform voor ontwikkelaars vertegenwoordigt.

• Testen van mobiele applicatie: –

Android helpt ontwikkelaars om applicaties eenvoudig te testen met verschillende testtools met de juiste indexering en goede IDE. Hierdoor kunnen ontwikkelaars hun apps grondig en nauwkeurig testen op fouten of bugs.

Maar Xcode van Apple blijft achter op het gebied van flexibiliteit en functies die het ontwikkelaars biedt voor het testen van apps.

• Goedkeuringsprocedure:-

Iedereen weet hoe berucht Apple is als het gaat om het goedkeuren van applicaties. Het duurt meestal 3-4 weken voor de goedkeuring, terwijl Android ontwikkelaars niet zo lang laat wachten.

Dus zowel Android als Apple iOS hebben hun plus- en minpunten. Maar beide zijn de koplopers van de markt voor de ontwikkeling van mobiele apps.

Bron: Edwin M Miller

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie