Welke streamingdienst is het beste?

Welke streamingdienst is het beste?

Onze definitie van televisie is in de loop der jaren veranderd. Vroeger kon je alleen tv kijken op je tv. Als je in die primitieve tijd een film wilde kijken, moest je echt helemaal naar de winkel rijden om een ​​dvd te kopen of te huren. Dankzij supersnel internet kunnen we nu films en tv vanuit de cloud streamen naar allerlei apparaten, van telefoons tot computers (en ja, zelfs op je tv). Nu videostreaming waanzinnig populair is gebleken, zijn er tientallen online streamingdiensten op het toneel verschenen, die allemaal strijden om uw aandacht en uw geld. Dat roept de vraag op: welke is het beste?

Het zou bijna onmogelijk zijn om alle beschikbare streamingdiensten te beschrijven, maar hier is mijn top-5 lijst van de meest populaire diensten die er zijn.

iTunes: voor de Apple-liefhebber

Zoals de meeste producten van Apple, hou je van iTunes of haat je het. Als je al Apple-producten hebt, is het gebruik van iTunes een geweldige manier om al je video’s, muziek en boeken op al je apparaten te synchroniseren. En wanneer je een video pauzeert, kun je blijven kijken waar je was gebleven, zelfs op een ander apparaat. Het nadeel van deze service is dat deze alleen beschikbaar is voor Mac-producten of pc. Het is ook langzamer bij het updaten van verhuur dan andere providers. Over het algemeen is iTunes een goede optie voor Mac-gebruikers, maar het is nog steeds de moeite waard om andere opties te verkennen.

Ondersteunde apparaten: iPhone, iPad, iPod, Apple TV, pc/Mac

Prijs: $ 0,99 voor het huren van tv-programma’s, filmverhuur begint bij $ 2,99

Selectie: iTunes heeft een goede selectie om te kopen; verhuur wordt langzamer bijgewerkt dan sommige andere providers

Vudu: voor de videofiel

Vudu begon zijn leven in 2008 als een box met HD-films geleverd via internet. Nu hebben ze hun hardware weggedaan en hun service in licentie gegeven aan andere apparaten. Als u alleen inhoud van de hoogste kwaliteit wilt, is dit de service voor u. Naast het aanbieden van 3D-content, heeft Vudu ook video’s van de hoogste kwaliteit van alle streamingdiensten. Ze hebben ook een aantal nieuwe films eerder beschikbaar dan andere streamingdiensten. De vangst is dat deze service duur kan worden.

Ondersteunde apparaten: Android, iPad, Roku, HDTV/Blu-ray, Xbox 360, PlayStation 3, pc/Mac

Prijs:$ 2 voor 2 dagen op geselecteerde titels, andere titels beginnen bij $ 4,99 voor HD en $ 5,99 voor HDX (met 1080p HD) en duren meestal 24 uur

Selectie: Ze hebben duizenden selecties en de meeste titels zijn beschikbaar op dezelfde dag dat de dvd in de winkels uitkomt

Amazon Instant Video: de leuke bijkomstigheid

Amazon begon met het verkopen van digitale media via een downloadservice. Sindsdien zijn ze overgestapt op Amazon Instant Video en zijn ze weggegaan van gedownloade inhoud ten gunste van streaming. Om toegang te krijgen tot Amazon Instant Video, kun je je aanmelden voor Amazon Prime, waarmee je na het jaarabonnement gratis toegang hebt tot bepaalde inhoud. Andere inhoud kan worden gekocht.

Hoewel de videocatalogus van Amazon snel groeit, is het inhoudsniveau nog steeds niet op hetzelfde niveau als Netflix of Hulu. Amazon heeft echter enkele unieke functies die uniek zijn voor dit platform: gratis verzending binnen twee dagen en verminderde verzending ’s nachts voor alle Amazon Prime-producten en zelfs gratis maandelijkse boekverhuur van Amazon Prime Lending Library.

Ondersteunde apparaten: Kindle Fire, iPad, Nook, Roku, HDTV/Blu-ray, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, WiiU, pc/Mac en meer

Prijs: $ 79 jaarabonnement voor Amazon prime, tv-programma’s beginnen bij $ 1,39 om te huren en $ 1,99 om te bezitten, nieuwe films beginnen bij $ 3,99 om te huren en $ 14,99 om te bezitten

Selectie: Ze hebben een behoorlijk aantal oudere shows en films, er is ook een goede selectie BBC-programma’s. Hoewel ze een aantal nieuwe films beschikbaar hebben voor Amazon Prime-leden, moet je voor de meeste ervan betalen

Hulu Plus: voor de tv-show Junkie

Hulu Plus begon als een streaming-site voor tv-series en hoewel ze enkele films aanbieden, is de reden om je te abonneren op Hulu Plus om tv-programma’s te kijken. Het platform biedt meer tv-series dan welke andere service dan ook, vooral huidige afleveringen, en de meeste van deze inhoud kan zonder reclame worden bekeken. Hulu biedt ook een gratis service voor het streamen van nieuwe afleveringen van populaire tv-programma’s, maar deze is alleen beschikbaar op uw computer.

Ondersteunde apparaten: Android, iPhone, iPad, Roku, Apple TV, HDTV/Blu-ray, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, WiiU, pc/Mac

Prijs: Maandelijks abonnement van $ 7,99

Selectie: De beste selectie van tv-programma’s van elke provider. Hulu Plus is een bijzonder goede keuze voor diegenen die de meest recente afleveringen van populaire tv-series willen

Netflix: Krijg een beetje van alles

Netflix kwam meer dan 10 jaar geleden op de markt en zorgde voor een complete revolutie op het gebied van videoverhuur. Ze hebben een van de grootste streamingcontentbibliotheken en hebben miljoenen abonnees, waardoor Netflix een van de grootste videostreamingservices is die er zijn. HD-kwaliteit is niet zo hoog als bij sommige providers, maar het goedkope abonnement en de beschikbaarheid op bijna elk apparaat maakt Netflix een must-have voor elke film- of tv-liefhebber.

Ondersteunde apparaten: Android, iPhone, iPad, Nook, Roku, HDTV/Blu-ray, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, WiiU, pc/Mac en meer (eigenlijk vrijwel alles)

Prijs: Maandelijks abonnement van $ 7,99

Selectie: Met een grote selectie aan tv-programma’s en een enorm gigantische selectie films, heeft Netflix de beste algemene videoselectie die er is.

Bron: Jared L Norman

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie