Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Wie is de echte kampioen, Android of IOS?

De digitale strijd gaat door terwijl titanen Google’s Android en Apple’s iOS strijden om de steeds groter wordende gebruikers van smartphones en tablets wereldwijd. Android en iOS zijn de besturingssystemen die voornamelijk worden gebruikt in mobiele technologie.

Tot op de dag van vandaag behouden deze twee giganten een duopolie met 99% in de verkoop van smartphones. Android blijft de markt domineren met een ongekende 69,3 in 2012 tot 86,2% in 2016. Zoals verwacht, behaalt iOS de tweede plaats van 16,6% in 2012 tot 12,9% in 2016.

Is marktaandeel synoniem met populariteit? Laten we naar de cijfers kijken. Android heeft de eerste plaats in platformmarktaandeel, maar in termen van smartphonemarktprestaties per apparaat wint iPhone 7, aangezien het 21,5 miljoen stuks heeft verkocht, waarmee het in het eerste kwartaal van dit jaar een marktaandeel van 6% veroverde.

Als u nu uw allereerste smartphone of tablet koopt, welke kiest u dan? Laat deze inside-tips van onafhankelijke beoordelingen u begeleiden bij het kiezen van welke telefoon het beste aan uw behoeften voldoet. Bent u op zoek naar een persoonlijke telefoon annex mobiel kantoor? Zowel Android- als iOS-platforms verleiden u met hun unieke functies.

1. Software

Android is de meest gebruikte fabrikant van smartphoneplatforms. Het wordt gebruikt voor meerdere hardware. Android is deels open source en eenvoudig aan te passen. De pc-achtige functies zijn meer aanpasbaar. Aan de andere kant is gemeld dat Android een grotere kans op malware heeft. De interface is niet op alle telefoons hetzelfde.

Aangezien verschillende bedrijven Android-apparaten maken, moet u rekening houden met het merk en model voordat u koopt.

Apple heeft een gesloten, gecontroleerde controle over iOS en platform die kan leiden tot meer stabiliteit en veiligheid. Het ecosysteem met ommuurde tuinen leidt tot beperkte aanpassingen en minder opties voor hun gebruikers. Zoals verwacht beslist Apple over de applicaties en functies die worden uitgebreid of gebouwd. Het richt zich op gebruikerservaring en bruikbaarheid op al hun apparaten.

2. Ondersteuning en integratie

De verschillende makers van Android-telefoons bepalen wanneer iOS voor hun telefoons wordt uitgebracht. Dit resulteert in wachttijden voor updates.

Apple biedt ondersteuning voor zijn oudere telefoons. Het behandelt bijvoorbeeld snelle iPhone-oplossingen.

3. Camerafuncties

Welke heeft een betere camera, Android of iPhone? Deze vraag is voor degenen die hun smartphone als camera gebruiken. Dit is een lastige vraag. Verschillende Android-telefoons bieden een betere camera, schermen met een hogere resolutie worden niet gevonden in de iPhone. Aan de andere kant biedt Apple eenvoud en kwaliteit op dit gebied.

4. Gamen

Wat is beter als gameconsole, Android of iOS? Zowel Android als iOS bieden goede keuzes. Experts geven de volgende punten aan: processor, beeldscherm, opslagruimte, batterijduur, luidsprekers en applicaties.

5. Beveiliging

Kortom, zowel Android als iOS bieden beveiligingsfuncties. Beide maken gebruik van gegevenscodering, app-specifieke VPN en sommige vormen van directe opstartmodus. Experts zeggen dat beide kwetsbaar zijn voor malware-aanvallen. iOS heeft echter minder malware-aanvallen dan Android.

Dit zijn de vijf belangrijkste functies waarmee u rekening moet houden bij het slim kopen van uw mobiele apparaat. De aangeboden opties zijn breed. Uw behoeften zijn persoonlijk, maar ook gevarieerd. Maak uw beslissing slim. En wees de echte kampioen.

Bron: Evangeline D Algabre

  • Gerelateerde Tags: