Wie kan de rijken worden?

Wie kan de rijken worden?

Ik heb de gewoonte om niet graag het boek te lezen dat sterk wordt aanbevolen en gewaardeerd met opmerkingen als “dit boek heeft een goede inhoud” of “veel mensen vonden het leuk”, vooral het boek over het aanleren van levensvaardigheden of rijk worden. Ik denk gewoon dat miljoenen mensen het hebben gelezen. Maar onder degenen die het boek hebben gelezen en rijk zijn geworden, erkent niemand dat dit boek hem zojuist heeft geleerd hoe hij miljardair moet worden.

Toen ik 16 jaar oud was, vroeg ik me af “Komen de rijken ook uit dezelfde omstandigheden als de mijne?”. Daarom besteedde ik vaak veel aandacht aan de biografieën van bekende namen zoals Andrew Carnegie – The King of Steel, Henry Ford – The King of Cars, John Davison Rockefeller – King of Standard Oil of President Theodore Roosevelt,… om de overeenkomsten tussen mij en hen.

Mijn familie heeft op een vredig platteland gewoond. Mijn ouders hadden geen reserves. Op 22-jarige leeftijd, na mijn afstuderen aan een universiteit, solliciteerde ik naar een baan bij een particulier bedrijf. Hoewel ik veel vrije tijd had, had ik destijds moeite met geld. Ik dwaalde altijd rond en kocht de boeken die me nieuwsgierig maakten. Bij toeval las ik Think and Grow Rich van Napoleon Hill. Verbazingwekkend genoeg creëerde dit boek zelf het meest bewonderenswaardige keerpunt in mijn leven.

Ten eerste was ik zo verbaasd te weten dat mijn eerdere concept van ‘rijkdom’ verkeerd was. Als ik aan dit concept zou blijven vasthouden, zou het mijn motivatie en mijn streven kunnen verminderen. Zeker, ik zou nooit in de buurt komen van succes en in de richting van “rijkdom” omdat “zowel armoede als rijkdom het gevolg zijn van het denken” en “succes vereist geen uitleg, falen staat geen alibi’s toe”.

De tweede waarde is dat ik een echt antwoord heb gevonden op de vraag “Is het mogelijk of onmogelijk om rijk te worden vanaf een laag startpunt?”. Ik realiseerde me dat het verschil tussen mij en de rijken in gedachten zat.

Het is duidelijk dat de gezinssituatie geen factor is om u rijk te maken. Iedereen kan rijk worden, wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Het enige verschil is dat als er een betere gezinssituatie is in combinatie met je eigen inzet, je sneller rijk wordt.

Dankzij de motivatie en gedetailleerde instructies begon ik mezelf te veranderen. Tot nu toe heb ik het doel bereikt om voor mijn 30e een maandelijks inkomen van 30 miljoen dong te hebben; ondertussen hebben mijn vrienden net 5 – 10 miljoen dong per maand verdiend.

Dat is ook de reden waarom ik niet graag de boeken lees die andere mensen aanbevelen, maar ik heb besloten om met jullie te delen over Think and Grow Rich. Laten we, in plaats van te zoeken op trefwoorden “Snel rijk worden”, stappen naar rijkdom uitvoeren op basis van de formule van zelfvertrouwen en succes: Think and Grow Rich

Bron: Nguyen Kinh Luan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie