Wie leest welke boeken?

Wie leest welke boeken?

Ben je ooit iemands huis of kantoor binnengegaan en in hun bibliotheek gekeken om te zien wat voor soort boeken er op de plank staan? Je kunt veel over een persoon vertellen aan de hand van de boeken die ze lezen. Je kunt ook veel over een persoon vertellen door hoe hij zich kleedt, hoe hij eet, met wie hij omgaat, wat hij voor de kost doet, enz. Zonder doelbewust te proberen informatie te achterhalen, leren we meer over mensen door gewoon te observeren. Dat is in wezen hoe we iemand leren kennen, of iemand beter leren kennen. Dat is ook hoe mensen tot elkaar worden aangetrokken als vrienden, zakenrelaties, enz. Als je ontdekt welke boeken ze lezen, dan kom je erachter wat ze denken.

Als ik naar iemands boekenverzameling kijk, kan ik zien of ze hetzelfde soort boeken willen lezen als ik. Misschien hebben ze de gelezen dezelfde boek. Ik denk, meer dan wat dan ook, dat ik meer over een persoon kan vertellen door te kijken welke boeken ze lezen. Als er iemand is van wie ik iets wil leren, zal ik proberen uit te zoeken welke boeken ze aan het lezen zijn. Ik had graag de bibliotheek van Thomas Edison, Napoleon Hill en Donald Trump gezien, om er maar een paar te noemen. Soms waren de beste boeken die we lazen boeken die door iemand werden aanbevolen. Ik zou graag willen weten welke boeken iedereen op de Forbes 400 het afgelopen jaar heeft gelezen. Of ik zou graag willen weten welke boeken anderen in mijn branche lezen.

Als je ergens succesvol in wilt zijn, kijk dan naar anderen die succesvol zijn en doe wat ze doen. Het klinkt eenvoudig, maar hier is een andere manier om ernaar te kijken. Zoek uit welke boeken ze lezen, en je zult leren wat er in hun hoofd omgaat, waar ze aan denken. Als u wilt leren beleggen, zoek dan uit wat de Wall Street-professionals lezen. Als u wilt leren beleggen in onroerend goed, zoek dan uit wat beleggers in onroerend goed lezen. Als je geïnspireerd wilt worden om een ​​bedrijf te starten, zoek dan uit wat andere zakenmensen lezen. U kunt zelfs biografieën lezen van mensen in soortgelijke bedrijven of bedrijfstakken. U zult merken dat succesvolle mensen in welke roeping dan ook gewoonlijk biografieën, zelfhulpboeken en al het andere lezen dat zou inspireren, motiveren en opvoeden.

Als iemand wil afvallen of gewoon in vorm wil komen, zouden ze mensen in de sportschool vragen welke boeken ze zouden aanraden. Mijn persoonlijke favoriet is Live Young Forever van Jack LaLanne. Ik denk dat een goed gesprek zou zijn tussen sportfans die enkele van de beste boeken bespreken die ze hebben gelezen. Ik zou graag in dat gesprek willen zijn met mijn pen en blocnote in de aanslag. Hoe geweldig zou het zijn om de top tien aanbevolen boeken van Magic Johnson te hebben? Je zou daar een dubbele bonus krijgen, aangezien hij een all-star basketballer was, en ook een geweldige zakenman. Met dit alles in gedachten, is hier een nieuwe gespreksaanzet? “Lees de laatste tijd goede boeken.”

Bron: Patrick Esposito

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie