WIFI – Hoe krijg ik een ijzersterke internetverbinding

WIFI – Hoe krijg ik een ijzersterke internetverbinding

Als computertechnicus met meer dan 35 jaar ervaring in het vak, heb ik veel problemen met de internetverbinding gezien. Dat geldt vooral met WIFI.

Het meest voorkomende probleem is het tot stand brengen van een ‘goede’ verbinding tussen de externe computer en de draadloze router. Veel mensen realiseren zich niet dat alleen omdat je een signaal van je draadloze router (AP) ontvangt, je nog steeds niet in staat bent om in te loggen op internet. Hier is het probleem.

Een zwakke of luidruchtige internetverbinding wordt meestal veroorzaakt door verloren of vervormde datapakketten. Deze beschadigde pakketten worden voortdurend ‘opnieuw verzonden’ tussen de router en de ontvangende computer. Dit vertraagt ​​uw verbinding aanzienlijk en kan er zelfs voor zorgen dat u helemaal niet meer op internet kunt.

Er zijn verschillende manieren om deze zwakke wifi-signalen te verbeteren. Het gemakkelijkst is om de draadloze router te verplaatsen. Probeer indien mogelijk uw router in de buurt van het midden van het gebouw te plaatsen. Ik heb wifi-signalen opgepikt van wel 300 meter ver toen er geen obstakels waren die de transmissie blokkeerden. Aan de andere kant heb ik ook moeite gehad om het signaal te krijgen om van het ene uiteinde van een huis naar het andere te gaan. Dit kan met name het geval zijn als de router zich op een andere verdieping bevindt dan de ontvangende computer. Hoe meer muren en vloeren het signaal passeert, hoe zwakker het wordt.

Als u de router niet in het midden van het gebouw kunt vinden, zijn er verschillende andere dingen die u kunt doen. Probeer eerst de ontvangende computer naar een andere locatie te verplaatsen. Zelfs het in een andere richting draaien kan helpen. Laptops hebben vaak de wifi-antenne ingebouwd in de monitor, dus misschien is het voldoende om de laptop een beetje te draaien om de ontvangst te verbeteren.

Over het algemeen heb ik gemerkt dat USB-internetadapters veel beter werken dan interne laptopontvangers. De reden is … deze externe adapters worden geleverd met een snoer van drie tot vijf voet waardoor de adapter hoog in de lucht kan worden geplaatst en weg van obstakels die het wifi-signaal kunnen blokkeren. Helaas betekent dit dat ik een extra apparaat moet slepen, wat niet is wat ik echt wil doen. Gelukkig zal uw interne WIFI-apparaat in de meeste gevallen de klus prima klaren.

Als je een AP wilt bereiken die honderden of zelfs duizenden meters verwijderd is, moet je onderzoeken of je een high-gain antenne en een USB-internetadapter kunt toevoegen. Dit is eigenlijk oude technologie. Ham-radioliefhebbers bouwen al tientallen jaren hi-gain antennes waarmee ze signalen van over de hele wereld kunnen ontvangen. Er zijn verschillende antenne-ontwerpen beschikbaar die vrijwel iedereen kan bouwen. Voor een paar euro kun je je bereik flink vergroten.

Het wereldrecord voor een WIFI-verbinding met ‘slechts’ een hi-gain antenne is 238 mijl! Je bent waarschijnlijk niet van plan om records uit te dagen, maar het komt vrij vaak voor dat mensen verbinding maken met draadloze routers tot op anderhalve kilometer afstand, gewoon door doe-het-zelf-antennes te gebruiken.

Als je niet tevreden bent met je draadloze internetverbinding, probeer dan een paar van de dingen die ik heb genoemd. Ze zouden moeten helpen. Als je nog steeds problemen hebt, zou ik overwegen om je eigen hi-gain WIFI-antenne te bouwen. Het biedt de ultieme draadloze prestaties. U vindt instructies in een boek met de naam “GRATIS internet”, beschikbaar op Amazon.com.

Bron: Randy Benjamin

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie