Willen klanten echt dat bedrijven kunstmatige intelligentie gebruiken?

Willen klanten echt dat bedrijven kunstmatige intelligentie gebruiken?

Het aantal nieuwsberichten dat de potentiële risico’s en valkuilen van kunstmatige intelligentie benadrukt, zou bedrijven doen geloven dat de gemiddelde persoon op zijn hoede is voor AI, maar het antwoord blijkt genuanceerder dan dat. Naarmate kunstmatige intelligentie vordert, leren klanten meer over de rol die het zal spelen in hun leven op persoonlijk en professioneel gebied. Veel van de eerdere veronderstellingen zijn onjuist gebleken, en sommige staan ​​nog steeds ter discussie.

De meeste mensen hebben één angst als het om AI gaat: ze zijn bang dat mensen massaal hun baan verliezen aan RPA en intelligente machines. Het blijkt dat dit voor de meeste mensen geen grote zorg is. Er zijn talloze taken die computers nauwkeuriger en efficiënter kunnen uitvoeren dan een mens. De meeste van deze items, zoals grootschalige gegevensinvoer, zijn in de eerste plaats geen taken die mensen in het bijzonder uitvoeren.

Volgens een Harvard Business Review-rapport uit 2016 staan ​​de meeste klanten positief tegenover het gebruik van AI in bedrijven. HBR stelt echter dat de positieve vooruitzichten grotendeels afhangen van hun eerdere ontmoetingen met kunstmatige intelligentie en het vermogen van bedrijven om AI te implementeren op een manier die de consument echte voordelen biedt.

Kwaliteitscontrole – de meeste klanten zijn het slachtoffer geworden van de menselijke foutenmarge. Mensen worden moe, maken fouten en zien belangrijke details over het hoofd. Zodra klanten begrijpen dat AI een groot percentage van een foutenmarge wegneemt, zijn ze geneigd om machine learning-software en -technologie te gebruiken. Veel bedrijven gebruiken al machine learning-software die de klantervaring verbetert en meer gemoedsrust biedt.

Herhaling, geen concurrentie – klanten staan ​​positief tegenover intelligente automatisering als ze weten dat dit de ideale tool is voor het uitvoeren van repetitieve taken die de meeste mensen niet of fysiek niet efficiënt kunnen uitvoeren. Hiermee wordt elke misvatting van AI als vervanging voor alle rollen weggenomen. De HBR stelt dat hoewel er enige vervanging van menselijke functies zal plaatsvinden, het niet genoeg is om klanten weg te jagen – vooral als ze de aard van machine learning en de plaats ervan in de workflow begrijpen.

Verbetering van het menselijk leven – volgens een ander rapport van Harvard Business Review wordt kunstmatige intelligentie nu gebruikt om de behandeling van kanker en wetenschappelijk onderzoek te verbeteren. Bedrijven maken gebruik van de kracht van cognitieve technologie en machine learning-software om ziekten te bestrijden en wereldwijde problemen op te lossen. Terwijl de velden nog in de kinderschoenen staan, kijken klanten en mensen overal positief naar initiatieven die deze problemen willen bestrijden en van de aarde willen bannen.

Hoewel de krantenkoppen het laten klinken alsof AI geen welkom concept is voor klanten, blijkt dat meningen niet te simpel kunnen worden gemaakt. Ze inventariseren de voor- en nadelen van AI in hun leven en lijken te neigen naar het gebruik van AI. Zolang bedrijven de voordelen efficiënt communiceren en de technologie toepassen waar deze impact kan maken, zullen consumenten kunstmatige intelligentie als een positieve ontwikkeling blijven beschouwen.

Bron: Sasha Kogan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie