Windows-software uitvoeren op Android en Chrome OS wordt binnenkort mogelijk

Windows-software uitvoeren op Android en Chrome OS wordt binnenkort mogelijk

Crossover is software waarmee u op Windows gebaseerde applicaties op een Linux-computer of MAC kunt uitvoeren.

CodeWeavers, het bedrijf dat CrossOver heeft ontwikkeld, heeft gewerkt aan een Android-versie van de tool waarmee je Windows-programma’s op Android-apparaten kunt uitvoeren.

Vorige maand heeft Google zijn Play Store beschikbaar gemaakt voor de ten minste drie Chromebooks, zodat hun gebruikers apps kunnen uitvoeren die zijn ontwikkeld voor Android-telefoons op hun machines.

Dit betekent dat gebruikers van compatibele Chromebooks ook Windows-programma’s kunnen uitvoeren door de CrossOver voor Android-app te installeren. Voorlopig zal deze software echter niet elke afzonderlijke Windows-app of zelfs al die Windows-apps uitvoeren die u op Linux- of MAC-platforms kunt uitvoeren met Crossover.

Hoewel de Android-app van CodeWeavers nog moet worden uitgebracht, plaatste het in Minnesota gevestigde bedrijf deze week een video op hun officiële blog met de Windows-game Limbo en Steam-gameclient op een Acer Chromebook.

Het bedrijf zei dat de CrossOver voor Android DirectX 9-graphics ondersteunt en de invoer van toetsenbord en muis detecteert.

Het is vermeldenswaard dat de software alleen werkt met de apparaten met x86-processors. Aangezien een groot aantal Android-smartphones en -tablets prat gaan op de chips die door ARM zijn vervaardigd, zullen de meeste gebruikers Crossover niet kunnen gebruiken.

Maar de meeste Chromebooks hebben Intel-processors, en ze zouden de belangrijkste begunstigden van Crossover zijn zodra Google zijn Android-app-ondersteuning voor deze machines uitbreidt en zodra deze software officieel wordt gelanceerd.

Momenteel is de Android-app-ondersteuning beschikbaar in Acer Chromebook R11, Google Chromebook Pixel en Asus Chromebook Flip, maar Google heeft gezegd dat deze functie tegen het einde van dit jaar ook naar andere Chromebooks op de markt zal worden uitgerold.

Aangezien Chromebooks doorgaans goedkoper zijn in vergelijking met Windows-, Apple’s MAC- en OS X-laptops, is hun verkoop de afgelopen jaren gestegen.

Vanwege het gebrek aan ondersteuning voor Microsoft Office, Photoshop en vele andere programma’s, noemen critici Chrome OS echter “slechts een browser” die “niet werkt zonder een internetverbinding”.

Maar de komst van Google Play Store zal Chrome OS tot een krachtig en veelzijdig besturingssysteem maken.

En ondersteuning voor zelfs sommige Windows-apps zou een handige toevoeging zijn en zal naar verwachting de verkoop van Chromebooks verder stimuleren.

Als je op de hoogte wilt worden gehouden wanneer Crossover voor Android officieel wordt uitgebracht, kun je een e-mail sturen naar CodeWeavers op android@codeweavers.com, aldus het bedrijf.

Bron: Adam Saad

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie