WordPress Dashboard: Top 11 belangrijkste instellingen en componenten die u moet kennen

WordPress Dashboard: Top 11 belangrijkste instellingen en componenten die u moet kennen

Het WordPress-dashboard of de back-end van uw website is het eerste scherm waarop u terechtkomt nadat u bent ingelogd op uw WordPress-site. WordPress dashboard is de plek waar je begint met het bouwen, beheren, onderhouden en aanpassen van je WordPress website of blog. Het is de plek waar je je creativiteit de vrije loop laat zodat je je website of blog kunt maken op de manier die bij je bedrijf past.

WordPress-dashboard wordt ook beschouwd als het achter de schermen dat de functionaliteit en het uiterlijk van uw WordPress-website of blog regelt. Het staat bekend als WordPress admin of administratief dashboard. Daarom moet u, als u een uitstekende WordPress-site wilt maken, vertrouwd raken met en begrijpen van alle instellingen en componenten van het WordPress-dashboard.

In dit artikel bespreken we de top 11 belangrijkste instellingen en componenten die elke eigenaar of webmaster van een WordPress-site moet kennen om een ​​uitstekende WordPress-site te maken. Houd er rekening mee dat de instellingen die in dit artikel worden uitgelegd, de basis- en standaardinstellingen zijn in het WordPress Dashboard. Mogelijk ziet u aanvullende instellingen en componenten in het dashboard op basis van het thema of de plug-ins die u op uw WordPress-site hebt geïnstalleerd en geactiveerd.

 1. Beheerbalk: Dit is de bovenste werkbalk van het WordPress-dashboard. Het bevat enkele van de meest nuttige links die ook snelkoppelingen kunnen zijn om enkele van de belangrijkste taken uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld links vinden naar de officiële WordPress-site, WordPress Codex-documentatie, ondersteuningsforums, uw site bekijken, een nieuw bericht/pagina/media/gebruiker toevoegen, uw profiel bewerken en uitloggen.
 2. Vijf widgets: Welkom, In een oogopslag, Activiteit, Snel concept en WordPress Nieuws. Dit zijn de 5 standaardwidgets die worden weergegeven in de grote ruimte van uw WordPress-dashboard. Deze widgets geven u een snel overzicht van wat er op uw site of blog gebeurt, samen met enkele sitestatistieken. Ze bieden u ook enkele handige links om aan de slag te gaan met het toevoegen van inhoud, navigatie en het aanpassen van uw WordPress-site.
 3. Linker hoofdnavigatiemenu: dit is het linkermenu van het WordPress-dashboard met items en subitems om de verschillende taken op uw site uit te voeren. Het heeft bijna alle instellingen die alles op uw site regelen. Daarom zijn de volgende belangrijkste instellingen in onze lijst de items die in dit hoofdnavigatiemenu zijn opgenomen. Om naar een subitem van elk item in het navigatiemenu aan de linkerkant te gaan, kunt u op het gewenste item klikken om de subitems uit te vouwen of gewoon de muisaanwijzer op het gewenste item houden om de subitems voor u te laten vliegen Kiezen.
 4. Berichten: Berichten vertegenwoordigen het blogaspect van uw WordPress-website of blog. De berichten worden in omgekeerde chronologische volgorde op uw WordPress-site weergegeven, met het meest recente bericht bovenaan. Posts worden ook wel blogposts of artikelen genoemd. Het berichtitem heeft vier subitems: Alle berichten, Nieuw toevoegen, Categorieën en Tags. In het scherm Alle berichten staan ​​alle berichten die u of uw gebruikers hebben geplaatst, ongeacht of ze zijn gepubliceerd, gepland of als concept zijn opgeslagen. Als je een nieuw bericht wilt toevoegen, moet je de link Nieuw toevoegen gebruiken om de schrijfeditor te gebruiken. U zult echter de submenu’s Categorieën en Tags gebruiken om categorieën en tags aan uw berichten toe te wijzen.
 5. Media: Media is de instelling in uw WordPress-dashboard die verantwoordelijk is voor het uploaden en opslaan van alle media van uw WordPress-website of blog. De sub-items van dit item zijn Bibliotheek en Nieuw toevoegen. U kunt de koppeling Nieuw toevoegen gebruiken om nieuwe media zoals afbeeldingen, audio en video’s te uploaden. Aan de andere kant is de bibliotheek de sectie waarin alle geüploade media-items worden opgeslagen.
 6. Pagina’s: Pagina’s vertegenwoordigen de statische inhoud van uw site. U kunt ze gebruiken om de ongewijzigde informatie of zelden gewijzigde informatie op uw site te creëren. U kunt ze gebruiken om pagina’s te maken zoals Over ons, Contact, Bios, Medewerkers en Homepage.
 7. Opmerkingen: Beheerdersscherm voor opmerkingen is het scherm dat alle opmerkingen bevat die op uw WordPress-site zijn gemaakt. Opmerkingen vertegenwoordigen de interactie tussen u en uw lezers. Vanaf hier kunt u alle auteurs van de opmerkingen controleren, enkele responsieve acties uitvoeren, zoals goedkeuren/afkeuren, beantwoorden, snel bewerken, bewerken of naar Spam of Prullenbak verplaatsen.
 8. Verschijning: Uiterlijk is een van de belangrijkste instellingen van het WordPress-dashboard. Met behulp van het item Uiterlijk kunt u het volledige uiterlijk, de lay-out, het ontwerp en de navigatie van uw website of blog wijzigen terwijl u de essentiële software (Core) behoudt die uw site beheert. Er zijn hier veel submenu’s, zoals Thema’s, Aanpassen, Widgets, Menu’s, koptekst en Editor.
 9. Plug-ins: Plugins-item is ook een van de belangrijkste instellingen van het WordPress-dashboard. Plug-ins voegen meer functionaliteit en mogelijkheden toe aan uw WordPress-website of blog. Er zijn duizenden plug-ins, de meeste zijn gratis en je kunt ze vinden op WordPress.org en sommige zijn betaald of premium. Door de subitems te gebruiken, kunt u plug-ins uploaden/installeren en activeren, evenals deactiveren of deactiveren en vervolgens van uw site verwijderen.
 10. Gebruikers: U kunt het item Gebruikers gebruiken om gebruikers aan uw site toe te wijzen. Dit is een handige link, vooral als je een team of medewerkers hebt die aan je WordPress-website of blog werken. Er zijn 5 verschillende gebruikersrollen met verschillende toegangsrechten. Deze 5 gebruikersrollen zijn Beheerder, Editor, Auteur, Bijdrager en Abonnee.
 11. Instellingen: Is het laatste item in onze lijst en het is een essentiële instelling van het WordPress-dashboard. De subitems van dit item zijn Algemeen, Schrijven, Lezen, Discussie, Media en Permalinks. Houd er rekening mee dat u hier mogelijk aanvullende subitems ziet, afhankelijk van de plug-ins die u op uw site hebt geactiveerd. U kunt ze allemaal controleren om de uitgebreide instellingen te zien die beschikbaar zijn om uw site te beheren.

Ik hoop dat dit artikel je een goed overzicht geeft van de belangrijkste componenten en instellingen van het WordPress-dashboard.

Bron: Mohamed Omran

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie