WordPress downloaden versus installeren: wat is het verschil?

WordPress downloaden versus installeren: wat is het verschil?

WordPress is ongetwijfeld een van de meest populaire contentmanagementsystemen (CMS) ter wereld en drijft miljoenen websites in verschillende sectoren aan. Als het gaat om het opzetten van een WordPress-site, is het cruciaal om het verschil tussen downloaden en installeren te begrijpen. Dit artikel is bedoeld om dit onderscheid te verduidelijken en beginners te begeleiden op hun WordPress-reis.

Laten we eerst beginnen met het downloaden van WordPress. Het downloaden van WordPress verwijst naar het verkrijgen van de benodigde bestanden en software van de officiële WordPress-website. Het gedownloade pakket bevat de kernbestanden, thema’s, plug-ins en andere essentiële componenten die nodig zijn om een ​​WordPress-site te laten draaien. Gebruikers kunnen de nieuwste versie van WordPress downloaden door naar wordpress.org te gaan en op de knop “WordPress downloaden” te klikken.

Zodra de WordPress-bestanden zijn gedownload, is de volgende stap de installatie. Installatie is het proces van het instellen van WordPress op een webserver, waardoor deze toegankelijk wordt voor bezoekers. Over het algemeen zijn er twee manieren om WordPress te installeren: handmatig of met behulp van een geautomatiseerd installatieprogramma zoals Softaculous of Fantastico, beschikbaar in de meeste controlepanelen van webhosting.

Handmatige installatie vereist dat gebruikers de gedownloade WordPress-bestanden naar hun webserver uploaden met behulp van een FTP-client (File Transfer Protocol). Na het uploaden moeten gebruikers een MySQL-database maken en de benodigde referenties opgeven tijdens het installatieproces. Deze methode kan enigszins technisch en tijdrovend zijn voor beginners, maar biedt meer flexibiliteit en controle over het installatieproces.

Aan de andere kant vereenvoudigt het gebruik van een geautomatiseerd installatieprogramma het installatieproces aanzienlijk. De meeste bedieningspanelen voor webhosting bieden een optie om WordPress met slechts een paar klikken te installeren. Gebruikers moeten het domein selecteren waar ze WordPress willen installeren, een gebruikersnaam en wachtwoord instellen en het geautomatiseerde installatieprogramma zorgt voor de rest. Deze methode wordt ten zeerste aanbevolen voor beginners die de voorkeur geven aan een probleemloos installatieproces.

Ongeacht de installatiemethode moeten gebruikers ervoor zorgen dat ze een betrouwbare webhostingprovider hebben die voldoet aan de WordPress-vereisten. Voldoende schijfruimte, compatibiliteit met PHP-versies en MySQL-databaseondersteuning zijn enkele essentiële overwegingen.

Na installatie krijgen gebruikers toegang tot het WordPress-dashboard, de back-endinterface waar website-aanpassing en -beheer plaatsvindt. Hier kunnen gebruikers thema’s toevoegen, plug-ins installeren, pagina’s maken, blogposts schrijven en verschillende andere taken uitvoeren die nodig zijn om hun website te bouwen.

Het is vermeldenswaard dat WordPress-updates los staan ​​van het eerste installatieproces. Telkens wanneer een nieuwe versie van WordPress wordt uitgebracht, kunnen gebruikers hun sites rechtstreeks vanuit het WordPress-dashboard bijwerken. Deze updates bevatten vaak bugfixes, beveiligingsverbeteringen, nieuwe functies en verbeterde prestaties.

Concluderend, het begrijpen van het verschil tussen het downloaden en installeren van WordPress is cruciaal bij het starten van de reis naar de ontwikkeling van WordPress-websites. Downloaden verwijst naar het verkrijgen van de benodigde bestanden, terwijl installatie het proces is van het instellen van WordPress op een webserver, waardoor deze toegankelijk wordt voor bezoekers. Met verschillende beschikbare installatiemethoden kunnen beginners kiezen tussen handmatige en geautomatiseerde installatieprocessen, afhankelijk van hun technische comfortniveau. Uiteindelijk zijn zowel het downloaden als het installeren van WordPress essentiële stappen naar het creëren van een functionele en aanpasbare website die wordt aangedreven door ‘s werelds populairste contentmanagementsysteem.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie