WordPress – Een nieuw thema installeren op WordPress 3.0

WordPress – Een nieuw thema installeren op WordPress 3.0

Er zijn verschillende manieren waarop u een nieuw thema op uw WordPress-blog kunt installeren, en ik zal ze in dit artikel één voor één kort bespreken.

Een thema installeren vanuit uw WordPress blog Dashboard

Er zijn twee manieren om een nieuw thema aan je WordPress-blog toe te voegen via je WordPress Dashboard. De eerste manier is om een thema te zoeken. Om dit te doen logt u in op het dashboardgedeelte van uw WordPress-blog en klikt u op het tabblad ‘Vormgeving’ aan de linkerkant van het dashboard, klikt u vervolgens op het tabblad ‘Thema installeren’ en typt u vervolgens de naam van het thema dat u wilt gebruiken. wilt installeren, als u de naam weet van een thema dat u wilt installeren of een term invoert voor het type thema dat u zoekt. U krijgt dan een lijst met thema’s om uit te kiezen of het eigenlijke thema als u een naam invoert van een thema dat wordt afgesloten. Nadat u een thema heeft geselecteerd, kunt u op installeren klikken en dit zal het thema rechtstreeks vanuit uw Dashboard installeren. Het enige dat u nu hoeft te doen, is op het tabblad ‘Thema’s beheren’ te klikken en op de link ‘Activeren’ van het nieuw geïnstalleerde thema onder ‘Beschikbare thema’s’ te klikken.

De tweede manier is om het thema vanaf uw computer te uploaden. Als je een thema op internet hebt gevonden en het naar je computer hebt gedownload of als je een premium thema hebt gekocht, moet je het uploaden naar je WordPress-blog. Om het vanuit het dashboard van uw WordPress-blog te uploaden, moet u opnieuw op het tabblad ‘Vormgeving’ aan de linkerkant klikken en vervolgens op het tabblad ‘Thema installeren’ bovenaan. Onder de bovenste tabbladen ziet u een rij links, als u op de link ‘Uploaden’ klikt, kunt u een thema van uw computer kiezen om te uploaden naar uw WordPress-blog. U moet ervoor zorgen dat het bestand dat u selecteert om te uploaden zich in een zipbestand bevindt, anders werkt het niet. Nadat u uw thema heeft gekozen om te uploaden, klikt u op de knop ‘Nu installeren’. WordPress zal nu het thema voor je uploaden en installeren. U kunt nu ofwel op de knop ‘Activeren’ klikken om het thema onmiddellijk te gebruiken of op de pagina ‘Terug naar thema’s’ klikken om al uw beschikbare thema’s te bekijken.

Een thema installeren via een FTP-server

Om uw thema’s via een FTP-client te uploaden, moet u een FTP-client op uw computer hebben geïnstalleerd en ingesteld. Als je er momenteel geen hebt geïnstalleerd, kun je Filezilla gratis downloaden. Bekijk Waarom je een FTP-client nodig hebt. Dit is een stapsgewijze handleiding die je laat zien hoe je Filezilla kunt downloaden en instellen, zodat je bestanden kunt uploaden.

Zodra uw FTP-client helemaal is ingesteld, bent u klaar om uw thema’s naar uw WordPress-blog te uploaden. Eerst moet je de directory van je WordPress-blog vinden aan de rechterkant van Filezilla onder ‘Remote site’, dan moet je de map ‘wp-content’ openen en vervolgens de map ’themes’. U moet nu het thema dat u wilt uploaden naar uw WordPress-blog op de harde schijf van uw computer zoeken, aan de linkerkant van Filezilla onder ‘Lokale site’. Voordat je het thema uploadt, moet je ervoor zorgen dat je de map hebt uitgepakt en alleen de themamap zelf uploadt. Je kunt nu je nieuwe thema van het ‘Lokale site’-venster aan de linkerkant naar het ‘Externe site-venster aan de rechterkant slepen, als je dit eenmaal hebt gedaan, hoef je alleen maar te wachten terwijl de bestanden worden geüpload. Zodra uw thema is geüpload, hoeft u alleen maar in te loggen op het Dashboard van uw WordPress-blog en op het tabblad ‘Vormgeving’ aan de rechterkant te klikken. U ziet nu alle thema’s die u heeft geüpload onder ‘Beschikbare thema’s’. Om het thema te gebruiken, hoeft u alleen maar op de link ‘Activeren’ onder het thema te klikken.

Zoals u kunt zien, is het toevoegen van nieuwe thema’s aan uw Worpress-blog eenvoudig genoeg om te doen en er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Gewoon door het thema van je blogs te veranderen, kun je je blog opfrissen en de look en feel van je blog veel beter maken.

Alester

Bron: Alester Fox

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie