WordPress – Het meest populaire CMS!

WordPress – Het meest populaire CMS!

WordPress is sinds de lancering in 2003 wereldwijd het bekendste contentmanagementsysteem (CMS) geworden. Tot nu toe zijn er meer dan 60 miljoen websites ontworpen met dit CMS. Websites gemaakt met WordPress draaien op de door de cloud gehoste services en trekken elke maand 330 miljoen bezoekers en meer dan 3,4 miljard views. WordPress is ontworpen door Automatic, een organisatie die in 2005 is opgericht door Matt Mullenweg.

WordPress VIP is de enterprise-editie en is ook een standaardtool voor digitale publicatie voor topmediaorganisaties. Een standaard, gebruiksvriendelijk multimediaplatform voor websiteontwikkelaars. Deze CMS-editie is waarschijnlijk de beste, terwijl gebruikers en ontwikkelaars moeten betalen voor extra services zoals back-ups, advertenties enz. De organisatie profiteert sinds de start in 2005 met een jaarlijkse verdubbeling van de omzet. De populariteit van WordPress is gegroeid ten opzichte van andere CMS-giganten zoals Joomla en Drupal in hun gebruik. Er zijn nog veel meer redenen waarom WordPress zo populair is geworden door klanten een interactieve blogervaring te bieden via veel creatieve tools, plug-ins en andere add-on-functies. Een gratis open source platform en dynamisch CMS, WordPress is formeel gebaseerd op PHP en MySQL. Het heeft kenmerken van een plug-in-architectuur en een sjabloonsysteem.

WordPress is de meest populaire en gebruikelijke keuze geworden voor het ontwerpen van websites en blogs. Het ondersteunt ook gemakkelijk meerdere gebruikers en meerdere blogs. Gebruikers kunnen gebruikmaken van duizenden plug-ins en een aantal widgets om de functionaliteit en ervaring te verbeteren. WordPress is geïntegreerd met een groot aantal functies, zoals linkbeheer, zoekmachinevriendelijkheid, schone permalink en ondersteuning voor het taggen van artikelen en berichten. In een langetermijnbeoordeling zoekt de Automattic externe partners om hun nieuwe toepassingen en producten in de nabije toekomst te ontwerpen. Door de organisatie zijn betaalde back-ups en beveiliging beperkte factoren die WordPress populair kunnen maken in een enorm marktsegment voor webapplicaties en het genereren van inkomsten met services. Het WordPress CMS als publicatietool voor ontwikkelaars staat nog in de kinderschoenen, waar het verdere inspanningen zou vergen om het van wereldklasse te maken en de meest acceptabele oplossing is om het te ontwerpen met behulp van een duurzaam model. De werkplek van Automattic is schitterend met 120 medewerkers in zesentwintig landen. Personen die met WordPress werken, maken deel uit van teams van 5-6 leden en werken meestal vanuit huis of op kantoor.

Op dit moment is WordPress een populair CMS, het had in 2010 ook de Hall of Fame gewonnen. Deze prijs werd de 2010 Open Source Content Management System Hall of Fame Award genoemd en werd overhandigd door Packt Publishing (een uitgeverij uit het VK die biedt printing-on-demand), werd geschonken aan WordPress in plaats van aan Joomla en Drupal.

Bron: Baylor Able

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie