WordPress of Joomla?

WordPress of Joomla?

Er zijn verschillende Content Management Systemen op internet. De meest populaire zijn WordPress en Joomla.

Installatie

Beide installatieprogramma’s zijn snel en gemakkelijk te gebruiken. Het kan maximaal vijf minuten duren. Na de installatie is de site gebruiksklaar, de systeemvereisten zijn PHP en MySQL.

Ontwerp

Thema’s kunnen op verschillende sites worden gekocht of gedownload. CSS- en HTML-kennis biedt een goede mogelijkheid om aangepaste ontwerpen te maken. Responsieve ontwerpen zijn beschikbaar voor beide CMS.

Content creatie

WordPress is gemakkelijker te gebruiken dan Joomla, hoewel beide in 30 minuten kunnen worden geleerd. Contentcreatie in de twee systemen vereist een andere benadering en manier van denken

Bloggen

Joomla is erg goed voor websites, maar het mist verschillende functies die WordPress heeft en die het veel beter maken voor bloggen. Professionele bloggers raden WordPress aan omdat het het grootste potentieel heeft om aan de blogbehoeften te voldoen. Het heeft een ingebouwd reactiesysteem en extra reactieplatforms (Facebook, Google+) kunnen ook gratis worden gebruikt, terwijl Joomla een groot nadeel heeft: het heeft standaard geen reactiesysteem.

Website

Joomla is beter voor een gewone website dan een blog, en voor het bouwen van complexe sites. De snelheid van een Joomla-site lijkt iets langzamer te zijn dan die van WordPress. Er is een populaire e-commerce oplossing voor Joomla: Virtuemart.

Plug-ins

Beide systemen hebben honderden of duizenden plug-ins. Joomla-plug-ins bieden voornamelijk ideeën voor websites, terwijl WordPress-plug-ins oplossingen bieden voor blogproblemen.

Veiligheid

Beide systemen zijn open source. Dit kan leiden tot beveiligingsproblemen omdat iedereen de broncode kan controleren, hoewel goede plug-ins dit kunnen oplossen. MySQL-database is het zwakste deel van het systeem, terwijl plug-ins van derden ook beveiligingsproblemen kunnen veroorzaken.

back-up

Er moet dagelijks een back-up worden gemaakt, aangezien beide systemen open source zijn en gehackt kunnen worden. Er zijn enkele hostingproviders die automatische dagelijkse back-ups aanbieden. Het kan handmatig worden gedaan als er geen automatische oplossing is.

Content Delivery Network

Beide systemen kunnen worden gebruikt met CDN, hoewel er enige aanvullende configuratie nodig is.

Paginasnelheid

Fundamenteel is er geen verschil tussen WordPress of Joomla. De standaardthema’s hebben goede resultaten voor paginasnelheid, maar aangepaste thema’s kunnen minder worden geoptimaliseerd.

Conclusie

Het is moeilijk te zeggen welke beter is dan de andere. WordPress is een van de beste open source-platforms voor bloggen en Joomla is geweldig voor complexe websites.

Bron: Balazs Hende

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie