WordPress Onderhoud: Tips voor WordPress Website Onderhoud

WordPress Onderhoud: Tips voor WordPress Website Onderhoud

Als u een WordPress-website moet beheren, zorg er dan voor dat u de juiste stappen volgt om uw site te onderhouden. Bij het onderhoud en beheer van WordPress komt veel kijken. In dit artikel gaan we een paar aspecten van WordPress-onderhoud bekijken. Lees verder om meer te weten.

Software updates

WordPress brengt regelmatig updates uit om bugs en veel beveiligingsproblemen op te lossen. Bovendien bieden deze updates veel nieuwe functies die de prestaties en het ontwerp van uw website kunnen verbeteren. De basiscomponenten die worden bijgewerkt, omvatten plug-ins, thema’s en de kern om er maar een paar te noemen.

Beheer van plug-ins

In principe zijn plug-ins stukjes software die zijn ontwikkeld door onafhankelijke ontwikkelaars. Ontwikkelaars moeten hun plug-ins bijwerken wanneer een nieuwe bijgewerkte versie van WordPress wordt uitgebracht. Vergeet daarom niet eerst de recensies te lezen voordat u een specifieke plug-in kiest. Nadat u een plug-in hebt geïnstalleerd, moet u deze blijven bijwerken.

Softwareconflicten

Hoewel u WordPress en plug-ins zelf kunt bijwerken, kunt u een fout maken als u geen idee heeft hoe u dit moet doen. Het is een goed idee om de diensten van een ontwikkelaar in te huren om de updates uit te voeren en de problemen tijdens het proces op te lossen.

Softwareconflicten kunnen storingen veroorzaken. Als gevolg hiervan kan het een slechte invloed hebben op de gebruikerservaring.

Veiligheidsproblemen

Als u beveiligingsinbreuken wilt voorkomen, is het belangrijk dat u een van de beste WordPress-onderhoudsservices kiest. Als u geen updates installeert, kan uw website vatbaarder worden voor hackers. Het is daarom belangrijk dat u regelmatig een back-up van uw website maakt. Meestal is het een goed idee om back-ups te maken voordat u de updates installeert.

Bijna alle op CMS gebaseerde websites zijn gevoelig voor hackeraanvallen. Als u uw WordPress-website en al zijn componenten up-to-date houdt, kunt u voorkomen dat uw site wordt blootgesteld aan aanvallen van buitenaf en malware-infecties.

Tips voor het onderhoud van WordPress-websites:

Hieronder vindt u de beschrijving van enkele belangrijke onderdelen van WordPress-onderhoud.

Update de WordPress-kern

Omdat WordPress regelmatig wordt bijgewerkt, kunt u genieten van nieuwe functies voor een betere functionaliteit. Als u de kern niet bijwerkt, verliest uw website zijn stabiliteit en veiligheid. Als gevolg hiervan zal het u niet het vereiste prestatieniveau geven. Bovendien kan het een negatieve invloed hebben op uw positie in de zoekmachines.

Het thema bijwerken

Thema is wat een specifieke uitstraling aan uw website geeft. Net als de kern van WordPress, worden thema’s regelmatig bijgewerkt en verbeterd voor betere prestaties en beveiliging. Als u een verouderd thema gebruikt, beperkt dit de functionaliteit en veiligheid van uw site.

Update plug-ins

Plugnis zijn eigenlijk kleine stukjes software die u op uw WordPress-site kunt installeren. Ze kunnen meer functies bieden naast het verbeteren van de functionaliteit van uw webpagina’s. Je kunt uit veel plug-ins kiezen om veel verschillende taken uit te voeren, zoals het maken van formulieren en het opnemen van visuele effecten.

Daarom wilt u misschien belangrijke plug-ins toevoegen om van de extra functies te genieten. Zo voorkom je storingen en beveiligingsproblemen.

Off-site back-ups maken

WordPress is een stabiel platform, maar dat betekent niet dat het onoverwinnelijk is. Als een hacker uw site hackt en waardevolle gegevens vernietigt, kunt u uw externe back-ups gebruiken om de inhoud te herstellen. Dit voorkomt frustratie omdat je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Daarom wilt u misschien regelmatig off-site back-ups maken.

Beveiliging en bescherming

WordPress hecht veel belang aan beveiliging. Ondanks dat het platform regelmatig wordt geüpdatet, vinden hackers nieuwe manieren om websites te hacken. Daarom wilt u misschien uw website in de gaten houden en ervoor zorgen dat deze veilig is. Het slechte nieuws is dat grote zoekmachines sites die zijn geïnfecteerd met malware op de zwarte lijst zullen zetten. Als gevolg hiervan zal uw website zijn aanwezigheid in zoekmachines verliezen.

Omdat een gehackte blog of site een veiligheidsrisico vormt, kan deze malware en andere kwaadaardige software verspreiden. Daarom wilt u er misschien voor zorgen dat uw site veilig en beschermd is.

Verbroken en dode links repareren

Als u te veel kapotte of dode links op uw site heeft, kan dit een afknapper zijn voor uw bezoekers. In feite maken deadlines een slechte indruk op uw bezoekers en zullen ze denken dat u niets om uw site geeft. Daarom wilt u misschien uw site regelmatig scannen en verbroken koppelingen herstellen. Zo lopen je bezoekers niet weg en blijven ze je site bezoeken.

Afgezien hiervan kunnen dode links een slechte invloed hebben op uw zoekresultaten. Als u te veel gebroken links heeft, betekent dit dat uw website oud is en inhoud van lage kwaliteit bevat.

Verwijder ongebruikte plug-ins

Hoewel ongebruikte plug-ins onschadelijk zijn, zou u ze niet op uw site moeten hebben. De reden is dat deze plug-ins conflicten kunnen veroorzaken en een negatieve invloed kunnen hebben op de snelheid en functionaliteit van uw site. U moet dus al uw plug-ins controleren en de plug-ins verwijderen die u niet nodig heeft. Hierdoor blijft je site stabiel en heb je geen enkel probleem met snelheid en prestaties.

Spam-opmerkingen verwijderen

Als uw WordPress-site een blog heeft, kunt u naast uw merkimago ook veel verkeer genereren. Afgezien hiervan kunnen uw blogopmerkingen waarde en extra informatie bieden voor uw bezoekers.

Het probleem is dat reacties met spam een ​​negatief effect hebben op de reputatie van je blog. Daarom is het belangrijk dat u spamachtige opmerkingen verwijdert zodra ze zijn geplaatst. U kunt ook een plug-in installeren die spamachtige opmerkingen verbergt. U hoeft deze opmerkingen dus niet één voor één te verwijderen.

Conclusie

Kortom, dit zijn enkele onderhoudstips voor WordPress die u misschien wilt volgen als u een WordPress-website of blog moet beheren. Als u het te druk hebt om deze taken uit te voeren, kunt u WordPress-ondersteuningsservices of WordPress-onderhoudsservices uitproberen.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie