WordPress optimaliseren voor RSS

WordPress optimaliseren voor RSS

Really Simple Syndication (RSS) is de beste manier om een ​​blog over het hele internet te verspreiden en duizenden updateservices en zoekmachines te bereiken als het goed is ingesteld. WordPress wordt geleverd met een enkele vooraf geconfigureerde service (Ping-O-Matic) die verondersteld wordt de enige bron te zijn die u nodig hebt om te pingen.

Hoewel u uw WP-pingsysteem kunt optimaliseren door een dergelijke service te verwijderen door handmatig de updateservices toe te voegen die u wilt bereiken. Een voordeel van Ping-O-Matic is dat het de meest voorkomende webfeed-services bereikt, maar eraan vasthouden heeft ook nadelen. Uw blog kan bijvoorbeeld geen verband houden met bepaalde kanalen, of als de indiening mislukt, worden uw updates niet geleverd aan de services die niet of te veel capaciteit hebben.

Door de updateservices handmatig te configureren, krijgt u controle over de plaatsen waar uw inhoud wordt weergegeven, of u nu volledige of samengevatte tekst verzendt, waarbij services worden verwijderd die geen verband houden met uw niche of doelgroep. Aan de andere kant, heb je nodig dat Ping-O-Matic updates levert aan een Tibetaanse updateservice? Waarschijnlijk helemaal niet, dus leer meer welke services u momenteel nieuws verzendt met behulp van de standaardinstelling van WordPress.

Ga nu weg van het configuratiegebied voor feeds en houd er rekening mee dat RSS niet alleen gaat over het verstrekken van updates voor inhoud, maar ook over andere metadata die onderweg worden verzonden. Dergelijke gegevens omvatten de paginatitel voor elk bericht, beschrijving (indien beschikbaar) en trefwoorden of tags die zijn gekoppeld aan elk artikel, bericht of zelfs afbeeldingen die zijn gepubliceerd vanuit de bibliotheek van uw blog.

Door deze informatie aan uw inhoud toe te voegen, kunnen de updates van services uw blog beter classificeren, wat resulteert in een betere positionering in hun lokale vermeldingen. Gelukkig zijn er veel plug-ins om elke WordPress-functie te verbeteren, en het toevoegen van meta-informatie is essentieel om je feeds te optimaliseren. Andere plug-ins voegen extra mogelijkheden toe, zoals het opnemen van de inhoud van gepubliceerde pagina’s in de RSS-lijst.

WordPress pingt telkens wanneer een nieuwe blogpost wordt gepubliceerd, maar nooit voor bestaande of nieuw gemaakte pagina’s, tenzij u een plug-in hebt geactiveerd om deze functionaliteit toe te voegen. Desalniettemin is het optimaliseren van RSS-feeds niet alleen pingen, maar ook voorkomen. Elke keer dat u oude berichten bijwerkt of herschrijft en invoert, verzendt WordPress een ping die een spammarkering in de updateservices kan veroorzaken. Zorg er daarom voor dat u ook een plug-in hebt ingesteld om het verzenden na een update uit te schakelen, tenzij het absoluut noodzakelijk is om dergelijke informatie opnieuw te verzenden.

Bron: Anita Payton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie