WordPress SEO – Optimaliseer uw online zichtbaarheid

WordPress SEO – Optimaliseer uw online zichtbaarheid

WordPress SEO is geen rocket science, maar het vereist wel een matig niveau van ervaring en begrip van algemene SEO-praktijken. WordPress is mijn favoriete CMS om mee te werken, omdat elke pagina van een website kan worden geïndexeerd met minder werk. Hier zijn enkele toptips voor het optimaliseren van de WordPress SEO van uw website.

1. niet-WWW versus WWW

Hoe wil je dat je website eruitziet? niet-WWW ( example.com ) of WWW (www example com ) Navigeer in uw WP-dashboard naar Instellingen > Algemeen, om er zeker van te zijn dat de versie die u wilt weergeven, is ingesteld. Als u Google Webmaster Tools nog niet heeft ingesteld voor uw domein, raad ik u ten zeerste aan dit te doen; en controleer of uw instellingen daar ook hetzelfde zijn ingesteld.

2. Paginatitels optimaliseren voor SEO

De titelpagina van uw pagina is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de zichtbaarheid van uw zoekmachine. Deze titel wordt de “naam” van het tabblad of browservenster. Dit is ook het eerste wat mensen te zien krijgen in de zoekresultaten, gevolgd door de URL en het fragment of de samenvattende beschrijving van de pagina.

Zoekmachines hechten veel belang aan de eerste paar woorden, dus zorg ervoor dat uw zoekwoorden aan het begin van de paginatitel staan. Als je mijn vorige bericht over The New SEO hebt gelezen, zul je je herinneren dat het erg belangrijk is om rekening te houden met hoe een echte groep ogen je inhoud bekijkt. Mensen worden van nature aangetrokken door de zoekresultaten van zoekmachines die overeenkomen met hun zoektermen.

3. Optimaliseer berichttitels voor SEO

Je zou al een plug-in moeten hebben geïnstalleerd voor je post-optimalisatie, zoals Platinum SEO. Hiermee kunt u eenvoudig de titel en beschrijving van elk bericht bepalen. Een paar geweldige dingen om in gedachten te houden bij het schrijven van je berichttitels

A. De titel moet altijd het trefwoord bevatten dat u het belangrijkste vindt, ik noem het het focuszoekwoord. Idealiter wil je het aan het begin van je titel.

B. Als het uw doel is om de bekendheid van uw merk te vergroten, neemt u dit op in de titel van elk van uw berichten. Onthoud dat titelbeschrijvingen beperkt zijn tot 70 tekens, dus wees creatief.

C. Probeer vooral de kijker te “verkopen” met je titel. Dit is wat ze zien in de resultaten van zoekmachines en kan het verschil zijn tussen hen die op uw bericht klikken en uw concurrent.

We zullen in toekomstige berichten meer WordPress SEO-tips bekijken, waaronder onderwerpen als XML-sitemaps, het markeren van auteurs en het gebruik van sitebrede links (denk aan de blogroll). In de tussentijd zou u de vruchten moeten gaan plukken van meer gericht verkeer als u begint te begrijpen dat het optimaliseren van uw website voor zoekmachines een topprioriteit moet zijn!

Bron: Christopher Drewa

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie