WordPress versus Joomla

WordPress versus Joomla

Als het gaat om het kiezen van een CMS, krijg ik vaak de vraag wat beter is: Joomla of WordPress. Hoewel ze zowel uniek als sterk verschillend zijn, hebben ze ook veel overeenkomsten. Zowel Joomla als WordPress zijn open source-software, waardoor ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Het wordt vaak een ontmoedigende taak om te beslissen welke u beter kunt gebruiken. Daarom brengen we u een vergelijking tussen zowel Joomla als WordPress om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:

Basis functie:

In WordPress: WordPress is een website-engine, waarmee het hele werk om het systeem te installeren en uit te voeren, evenals het publiceren van basisinhoud een fluitje van een cent is.

In Joomla: Joomla is voor het beheren en publiceren van een boeket van verschillende soorten inhoud, op verschillende manieren.

Primair gebruik:

In WordPress: hoewel het begon als een blogtool, is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS. Je kunt de blogs van de NY Times bekijken om een ​​kijkje te nemen in wat WordPress allemaal kan. WordPress richt zich echter nog steeds vooral op nieuwkomers.

In Joomla: Het is geschikt voor zowel eindgebruikers, ontwikkelaars als ontwerpers.

Geschat aantal gebruikers:

In WordPress: Er zijn 54.971.377 WordPress-sites in de wereld. Meer dan 333 miljoen mensen bekijken elke maand meer dan 2,5 miljard pagina’s. Gebruikers van WordPress.com produceren op een gemiddelde dag ongeveer 500.000 nieuwe berichten en 400.000 nieuwe reacties.

In Joomla: Vanaf maart 2012 is Joomla meer dan 30 miljoen keer gedownload. Het wordt beschouwd als het op één na meest gebruikte CMS na WordPress.

Uitbreidingsplug-ins versus extensies:

In WordPress: er zijn meer dan 20.951 WordPress-plug-ins in de directory, die 338.446.638 keer zijn gedownload.

In Joomla: Joomla heeft 3 soorten extensies: Componenten, Modules, Plugins. Elk van deze extensies heeft een specifieke functie. Volgens de Joomla! Extensies Directory, 10019 extensies zijn geleverd aan de gemeenschap.

Uitbreidingsthema’s versus sjablonen:

In WordPress: er zijn duizenden WordPress-thema’s – sommige gratis, sommige betaald. Gratis thema’s Directory van WordPress bevat 1.580 thema’s, die een gebruiker gratis kan downloaden.

In Joomla: Hoewel er geen centrale map is waar sjablonen worden opgeslagen, zijn er naar schatting meer dan 8.000 sjablonen (zowel gratis als commerciële sjablonen).

Populaire bedrijven die het CMS gebruiken:

In WordPress:
Yahoo! (Internet zoekopdracht)
PlayStation-blog (videogameblog)
eBay (online veilingen)
Boise State (educatief)
Mike Rowe van Dirty Jobs (Beroemdheid)

In Joomla:
MTV Networks Quizilla (Sociale netwerken)
IHOP (Restaurantketen)
Harvard-universiteit (educatief)
-?? Citibank (Intranet Financiële instelling)
-?? The Green Maven (Eco-bronnen)
-?? Buitenfotograaf (tijdschrift)
-?? Speel Shakespeare.com (cultureel)
-?? Senso Interieurs (Meubeldesign)
-?? Duizenden overheidsinstanties over de hele wereld

Veiligheid:

In WordPress: de beschikbaarheid van verschillende beveiligingsplug-ins voor WordPress heeft het beheer van de beveiliging van uw CMS eenvoudiger gemaakt. De WordPress-tools kunnen zoeken naar verschillende updates van geïnstalleerde kernbestanden en plug-ins en deze automatisch patchen, waardoor de taak van de beheerder nog eenvoudiger wordt. U kunt de beveiliging verder verbeteren door de beheerdersaccount te hernoemen van de standaardbeheerder via de MYSQL-opdrachtregelclient. Functies zoals wachtwoordbeveiliging, het beperken en wijzigen van bestandsrechten, het beheren van afzonderlijke databases, firewall-plug-ins, enz. helpen bij het aanscherpen van de algehele WordPress-beveiliging.

In Joomla: De kerncode van Joomla, gebouwd op MySQL en PHP, wordt als grotendeels veilig en veilig beschouwd.

Gebruikersbestand en ondersteuning:

In WordPress: hoewel het een trouwe gebruikersbasis heeft, zijn WordPress-forums niet zo actief als die van Joomla.

In Joomla: een enorm gebruikersbestand en een hoog niveau van activiteit op het Joomla-forum.

Grootte van het geïnstalleerde CMS:

In WordPress: ongeveer 10 MB op de server.

In Joomla: Joomla installeert met ongeveer 30 MB, terwijl 100 MB ruimte kan worden ingenomen door een kleine werksite.

SEO:

In WordPress: WordPress heeft aanpasbare plug-ins, waarmee je je ranking kunt verbeteren.

In Joomla: je kunt 100% perfecte metadata en SEF-URL’s krijgen als je je website goed hebt ingesteld. Tabellen in het lay-outschema vormen echter een probleem.

Ideaal voor:

In WordPress: kleine eenvoudige sites van 5-10 pagina’s tot grote, uitgebreide sites.

In Joomla: Websites die kunnen worden uitgebreid met een veelvoud aan functionaliteit.

Bron: Reithi R

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie