Zakelijke flexibiliteit in een wereld van kunstmatige intelligentie

Zakelijke flexibiliteit in een wereld van kunstmatige intelligentie

Zakelijke wendbaarheid, AI en mens blijven

“De automatisering van fabrieken heeft al banen in de traditionele productie gedecimeerd, en de opkomst van kunstmatige intelligentie zal deze vernietiging waarschijnlijk tot diep in de middenklasse uitbreiden, met alleen de meest intelligente, zorgzame en toezichthoudende rollen over.” Stephen Hawking.

Er is niet een van ‘s werelds grootste levende astrofysici nodig om te begrijpen dat er een grote verschuiving gaande is, niet alleen op onze werkplekken, maar in onze samenleving als geheel. Het verschil tussen wat mensen kunnen en wat machines en computers kunnen, verschuift, en steeds sneller. Deze realiteit wordt echt beangstigend voor degenen die momenteel de kost verdienen door repetitieve taken uit te voeren of in herhaalbare patronen te denken; met andere woorden, de meesten van ons.

Als je wat je doet niet kunt onderscheiden van dat van een machine of een computer, hoe kun je jezelf dan echt veel meer noemen dan een menselijk doen? Om een ​​mens te blijven wezen vereist meer!

Het verschil tussen een menselijk doen en een mens?

Je vermogen om te voelen en te relateren.

In de toekomst zal dit het duidelijkst zijn in die rollen die, zoals professor Hawking ons herinnert, gevoelens, leiderschap en creativiteit in combinatie met intelligentie vereisen. Voor de nabije toekomst betekent dit dat uw economie steeds meer zal worden beïnvloed door uw vermogen om te luisteren, begrijpen, inleven, creëren en leiden. Kortom, hoe meer u uw vermogen ontwikkelt om bewust te voelen, krachtig te communiceren en te relateren, hoe groter de kans dat u wordt betaald. Transacties kunnen worden overgelaten aan onze steeds geavanceerdere creaties.

Zelfs als het vergroten van je vermogen om je zintuigen te gebruiken om met elkaar om te gaan, wordt gereduceerd tot de economische aspecten van het al dan niet werken, is dat een positief begin! De meesten van ons worden nu gedwongen te leren dat proberen te concurreren met computers en machines alleen maar leidt tot meer stress en uiteindelijk tot ziekte.

“Het leven in een spreadsheet”

Een goede vriend, Tim Finucane, bedacht deze passende metafoor meer dan tien jaar geleden, en het klinkt vandaag de dag meer waar dan toen hij het voor het eerst bedacht. Sinds de komst van Lotus 1-2-3 en Microsoft Excel, meer dan 30 jaar geleden, zijn we in staat om werkprestaties te meten met toenemende nauwkeurigheid en intrusiviteit. Terwijl spreadsheets eerst werden gebruikt om ons te helpen beter te presteren, zijn ze nu veranderd in het dicteren en bewaken van steeds uitdagendere prestatiestatistieken. Is het een wonder dat elk vakje in een spreadsheet een “cel” wordt genoemd? Net als de gevangenis worden deze cellen steeds kleiner en net als de overheidsbudgetten neemt elke statistiek in de loop van de tijd toe.

Spreadsheettechnologie maakte plaats voor het idee van Key Performance Indicators of KPI’s. Voor uw bedrijf zijn dit statistieken die bijna volledig zijn gebaseerd op historische prestaties, maar ze kunnen elke keer dat ze worden herzien, worden verhoogd of verscherpt. Dit is prima voor een machine die je kunt aanpassen en verbeteren met nieuwere technologie, maar wanneer jij en je collega de belangrijkste componenten zijn, kunnen constante verhogingen je creativiteit verstikken en je vermogen om te zorgen verpletteren. De machine ontneemt je letterlijk je menselijkheid en wat zijn mensen zonder dat??

Krachtige krachten, probleem of Agile Opportunity?

We hebben dus twee sterke krachten die tegen ons werken. Ten eerste blijven voortdurend toenemende prestatiestatistieken ons vermogen om mens te zijn, beperken. Ten tweede maken steeds efficiëntere computers en machines onze mogelijkheden om te verdienen overbodig. Het goede nieuws is dat degenen die deze krachtige krachten begrijpen en de verandering die ze brengen, direct kunnen beginnen met het vergroten van hun creativiteit, en hun vermogen om te voelen, te relateren en te leiden aanscherpen.

Wat als deze meettrend ons ook dwingt om meer persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen om de vaardigheden die nodig zijn voor niet alleen emotionele, maar ook sociale competentie opnieuw te leren en te verbeteren? Vind je dit niet belangrijk? Een van de seminars die dit jaar op het Davos World Economic Forum werden gehouden, was getiteld: “Je menselijkheid behouden“. Zelfs de Elites snappen het nu.

Concurreren met een steeds geavanceerdere computer of machine voor banen die technologie beter kan, is geen winnende strategie! Zeker als je gezond en welvarend wilt blijven. Het enige gebied dat in de nabije toekomst het domein van de mens zal blijven, is waar gevoelens en relaties een rol gaan spelen. Deze gebieden omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • Klantenservice
  • Gezondheidszorg
  • verkoop
  • Leiderschap
  • Muziek en kunst

Elk van deze gebieden van menselijk streven vereist gevoel en gevoeligheid om te slagen. Computers en machines kunnen dat niet. Machines kunnen meten en presteren zonder rust, maar ze kunnen niets voelen tijdens het uitvoeren of wanneer ze de resultaten objectief meten en communiceren. Deze taak wordt aan ons overgelaten om te interpreteren en te genieten, of niet.

Conclusie: blijf mens, word wendbaar of laat je verslinden door de technologie

Als u uw vermogen om in de toekomst uw brood te verdienen wilt verzekeren, moet u nu beginnen met het optimaliseren van uw gebruik van computer- en machinevaardigheden, terwijl u tegelijkertijd uw vermogen om een ​​levendig mens te zijn herontdekt en beheerst. Het missen van deze kans heeft morgen misschien geen invloed op u, maar vroeg of laat de technologisch gewogen toekomst waar we allemaal in tuimelen zal zelfs jou inhalen!

Bron: Kurt Larsson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie