Zal de tablet de mobiele telefoon verslaan?

Zal de tablet de mobiele telefoon verslaan?

De iPad heeft lovende kritieken gekregen van over de hele wereld en veel mensen zijn van plan hun mobiele communicatie-ervaring te verbeteren door te investeren in een iPad. Toen Apple de iPad voor het eerst lanceerde, was het een noviteit die iedereen wilde, maar met de lancering van de iPad 2 is de tablet tegenwoordig de populairste elektronische gadget ter wereld geworden. Dit heeft ertoe geleid dat sommige mensen zich afvroegen of de tablet de mobiele telefoon eindelijk zal neerhalen als de meest bruikbare communicatie- en elektronische gadget ooit. Hier is een inzicht in waarom de tablet, welke tablet dan ook, dit niet kan.

Het is duur:

De mobiel is veel voor veel mensen. Sommigen gebruiken het om te communiceren, sommigen om te entertainen en anderen voor dataverbruik. Hoewel al deze categorieën mensen bestaan, gebruikt een groot deel van de mensen de telefoon nog steeds voor een simpele ‘oproep beantwoorden, beëindigen’-gebruik, en zou het niet prettig vinden om zo’n belachelijk bedrag voor deze dienst te betalen. Daarom is het moeilijk te denken dat de tablet de telefoon omver zal werpen, tenzij de tabletmarkt geen enorme prijsverlaging ziet zoals wat er gebeurde met de markt voor aanraaktelefoons.

Het is omvangrijk:

Er was een tijd dat mensen geen mobiel kochten omdat het omvangrijk was, wat leidde tot de slanke en kleine mobiele telefoons. Nu de mobiele telefoon meer gebruiksmogelijkheden, functies en diensten heeft, is de gemiddelde grootte van een mobiele telefoon natuurlijk toegenomen, maar hij komt lang niet in de buurt van een gemiddelde tablet – die kan worden vergeleken met een vierkante steen. Daarom, tenzij ze niet met een tablet komen die zo groot is als een mobiele telefoon – met alle functies, biedt de tablet niet veel concurrentie met de mobiele telefoon.

Het is een dagelijkse uitgave:

Zelfs als de tabletmakers van de daken schreeuwen dat ze één lakh of twee lakh-applicaties hebben, moet men begrijpen dat het gebruik van deze applicaties ofwel eenmalig een GRPS-verbinding of een GPRS-verbinding voor altijd vereist. Terwijl GPRS-verbinding en zelfs 3G de overhand krijgen in de eerste markten, zijn dit nog enkele markten die tevreden zijn met de prepaid-abonnementen en moeten investeren in een 3G- of zelfs een GPRS-verbinding. Dit haalt een deel van de bruikbaarheidsfactor uit de tablet en maakt de kosten bijna onlogisch.

Dit zijn de drie belangrijke redenen waarom de tablet de mobiele telefoon voorlopig niet zal verslaan.

Bron: Roy Daniel Dsilva

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie