Zal mobiele VoIP de markt van mobiel bellen overnemen?

Zal mobiele VoIP de markt van mobiel bellen overnemen?

HOE MOBIELE VOIP WERKT:

Bij VoIP-oproepen verzendt de gebruiker in feite zijn spraaksignalen via internet via wifi of mobiele data.

Om VoIP-gesprekken te voeren vanaf een mobiel, moeten gebruikers een mobiele kiezer of softphone downloaden. Dit kan worden gedaan door een contract op te zetten met een VoIP-provider of door een mobiele VoIP-app aan te schaffen – deze kunnen ofwel gratis worden gekocht tegen een kleine initiële vergoeding. Sommige apps bieden gratis bellen aan alle gebruikers op hetzelfde netwerk en brengen kosten in rekening voor oproepen buiten het netwerk, sommige apps stellen gebruikers in staat om gratis VoIP-gesprekken te voeren naar elk nummer en sommige apps brengen een klein bedrag in rekening voor elke oproep. Er zijn veel mobiele VoIP-apps op de markt, waaronder die voor Android, iOS, Windows PC, Windows Phone, Mac en Blackberry.

Abonnementen en apps rekenen verschillende tarieven, maar de gesprekskwaliteit kan ook verschillen, dus het is belangrijk om zowel de prijzen als de kwaliteit te bekijken.

Veel mensen hebben een VoIP-abonnement voor hun huis en sommige providers staan ​​hun klanten toe om een ​​verlenging van hun thuisabonnement naar hun mobiele telefoon te hebben. Dit betekent dat als een gebruiker onbeperkt gratis kan bellen vanuit zijn VoIP-thuisabonnement, hij ook gratis kan bellen vanaf mobiele telefoons.

Mobiele VoIP kan worden gebruikt door bedrijven, persoonlijk gebruik, zakenreizigers en toeristen. Iedereen kan profiteren van VoIP!

WANNEER IS MOBIELE VOIP POPULAIR WORDEN?

Mobiele VoIP bestaat al jaren, maar het was moeilijk om betrouwbare internetverbindingen te krijgen om de gesprekken gaande te houden. In de afgelopen jaren zijn zowel mobiele data als wifi-netwerken enorm verbeterd en een stuk sneller geworden, waardoor mobiele VoIP populairder is geworden.

VOORDELEN VAN MOBIELE VOIP:

• Het grote voordeel van mobiele VoIP is natuurlijk de prijs. Gewone aanbieders van mobiele abonnementen kunnen veel geld vragen voor bellen naar het buitenland – VoIP-gesprekken naar dezelfde bestemming zijn een fractie van de prijs. Met een VoIP abonnement of app kun je wereldwijd gratis of heel goedkoop bellen.

Gebruikers van mobiele telefoons kunnen ervoor kiezen om een ​​data-only abonnement te nemen van hun reguliere mobiele provider en alleen VoIP te gebruiken om te bellen met die data. Als je wifi gebruikt in plaats van mobiele data, zijn de kosten van het gebruik van VoIP nog lager.

Bedrijven zullen ook geld besparen door VoIP te gebruiken, aangezien werknemers zich allemaal op verschillende locaties bevinden, zal het gebruik van VoIP om vanaf hun mobiele telefoon te bellen veel goedkoper zijn dan reguliere telefoonabonnementen. Mensen kunnen ook kiezen tussen hun normale telefoonabonnement en VoIP – gebruik de reguliere plan voor lokale gesprekken en VoIP voor internationale gesprekken omdat deze duurder zijn.

• Voor mensen die mobiel reizen heeft VoIP een bijkomend voordeel; reguliere aanbieders van telefoonabonnementen rekenen veel geld voor bellen in het buitenland – met mobiele VoIP maakt het niet uit waar de beller vandaan belt, het zal dezelfde prijs zijn en er zijn ook geen roamingkosten.

• Bij het bellen met VoIP worden de signalen doorgaans sneller doorgestuurd naar de ontvanger dan bij een regulier telefoongesprek. Dit komt omdat de IP-technologie de gegevens via de snelste beschikbare route verzendt.

• Veel mobiele VoIP-providers hebben extra functies die deel uitmaken van het abonnement en die niet bij reguliere abonnementen voor mobiele telefoons worden geleverd. Deze kunnen videobellen, groepsgesprekken, het delen van locaties en andere omvatten en deze functies worden allemaal regelmatig bijgewerkt.

TOEKOMST VAN MOBIELE VOIP:

De kwaliteit van VoIP wordt steeds beter. Naarmate de VoIP-markt groeit, zullen ook de reguliere telefoonabonnementaanbieders hun diensten moeten upgraden, anders lopen ze achter. Ze zullen nieuwe functies en functionaliteit moeten toevoegen waardoor mensen hun service meer waarderen dan de lagere kosten van VoIP.

Steeds meer mensen kopen smartphones omdat ze zich realiseren wat de voordelen zijn van bellen via VoIP ten opzichte van het gebruik van gewone telefoonabonnementen.

Het gebruik van mobiele data is ook gestegen omdat mensen data gebruiken om te bellen. Veel reguliere gsm-bedrijven zijn gestopt met het aanbieden van onbeperkte data-abonnementen omdat ze niet willen dat hun klanten zoveel data gebruiken om te bellen.

Veel telefoons hebben tegenwoordig een dual-mode functionaliteit. Dit betekent dat de telefoon automatisch overschakelt van wifi naar mobiele data en terug, afhankelijk van wat het beste internetsignaal heeft. Dit heeft VoIP-bellen een stuk beter gemaakt, omdat wanneer iemand onderweg is tijdens een gesprek, deze niet wordt onderbroken door een gebrek aan internetsignaal.

Het aantal VoIP-providers en mobiele VoIP-apps dat beschikbaar is voor mobiele VoIP groeit voortdurend en veel van die bedrijven doen het erg goed. Hieruit blijkt dat mensen geïnteresseerd zijn in het gebruik van VoIP en VoIP is here to stay.

Bron: Sarah Kesselman

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie