Zandstranden en weelderige resorts in Qatar

Zandstranden en weelderige resorts in Qatar

Volgens Forbes is de staat Qatar een van de rijkste landen ter wereld. Qatar staat bovenaan de statistiek van menselijke ontwikkeling in het Arabisch, en het heeft het allemaal te danken aan de ontdekking van aardgas- en oliereserves in het land. Spectaculair mooie commerciële gebieden worden aangevuld met geweldige stranden, wat een aangename verrassing is, aangezien het grootste deel van het gebied bedekt is met woestijngebied.

De schoonheid van Qatar ligt in het evenwicht dat het handhaaft tussen oogverblindende commercialisering van de stad en de natuurlijke schoonheid die zeer zorgvuldig is gevoed. Qatar, gelegen aan de westelijke kant van de Perzische Golf, is een 560 kilometer lange kustlijn die verschillende stranden omvat. Samen met enorme uitgestrekte woestijnen, verbluft Qatar met de witte zandstranden die zeer schoon worden gehouden als gevolg van de strikte reinheidsregels die hier worden toegepast.

Een van de beste en populairste stranden van Qatar is het Al Ghariya-strand. Gelegen op 80 kilometer van de stad Doha, was dit strand ooit een woestijnkamp. Het is een ideale camping voor gezinnen, omdat het volledig is uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn. Ondiep water voor kinderen, een weelderig strandresort en helder water op een schoon strand; wat wil je nog meer van een strandvakantie met het gezin.

Het Dukhan-strand is ook populair, samen met een interessante geschiedenis. Het was het centrum van de onshore olie-industrie en werd in de eerste helft van de 20e eeuw gebruikt als landingsbaan voor vliegtuigen. Dukhan is nu een bloeiend strand en heeft schoon water, een afgelegen omgeving en een zandstrand. Een ander strand dat vrijwel geïsoleerd en onbekend is, is het Fuwairit-strand, dat bestaat uit eigenaardige geërodeerde rotsen die een geweldige fotosessie vormen. Deze rotsen lijken in de volksmond op de vorm van Gruyère-kaas. De kliffen die van deze rotsen zijn gemaakt, maken plaats voor kleine baaien die ideaal zijn voor picknickplaatsen.

Het Maroona-strand, of bekend als het ‘Franse strand’ en het ’42 km-strand’, is een goede plek om een ​​duik te nemen en te genieten van het water. Het zand is niet ideaal om tenten op te zetten omdat het erg zacht wordt, maar dat doet de toerist niet afschrikken om te luieren, vooral jongeren.

Veel van de stranden van Qatar zijn geïsoleerd, maar er zijn tal van activiteiten die aantrekkelijk kunnen zijn voor jongeren die een geweldige tijd willen hebben. De beste gok voor een groep jongeren is om gebruik te maken van de verschillende luxe auto’s die autoserviceproviders in Qatar aanbieden. Of het nu gaat om ontspannen, zonnebaden of genieten van een jeeprit of zandskiën, de reis wordt leuker en gemakkelijker gemaakt via de luxe autoverhuur. Gezinnen, stellen en vooral jongeren kunnen de ervaring van hun leven beleven in Qatar.

Bron: Sunil Singh Yadav

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie