Ze adverteerden met gratis internet – dus ik nam het op!

Ze adverteerden met gratis internet – dus ik nam het op!

Ik weet zeker dat inloggen op hun internetverbinding vanuit mijn huis niet precies was wat deze bedrijven in gedachten hadden toen ze adverteerden met ‘gratis internet’, maar hey, het leek me een open uitnodiging! Dus ik heb ze er op aangesproken. Eigenlijk zijn er drie bedrijven waar ik kan inloggen vanuit mijn huis die adverteren voor gratis internet. De dichtstbijzijnde is iets meer dan een halve mijl afstand, de andere twee zijn een paar tienden verder.

Nu denk je waarschijnlijk… deze jongens moeten voor mij een krachtige router hebben om een wifi-signaal van zo ver weg op te kunnen pikken. De waarheid is; dat doen ze niet. Ze gebruiken standaard kant-en-klare routers die net als iedereen met internet zijn verbonden via een ISP. De truc om deze prestatie te volbrengen is aan mijn kant.

Om het maximale bereik in een wifi-verbinding te krijgen, heb je ofwel een krachtige zender of een krachtige ontvanger nodig. De overheid beperkt het vermogen van de zender, om deze verbinding te maken; het is het antenne-ontwerp dat belangrijk is.

Dit is niet iets nieuws. Antennemodellering is aan de gang sinds Nikola Tesla in de jaren 1890 voor het eerst begon te experimenteren met draadloze communicatie. WIFI is slechts een verlengstuk van die vroege technologie. Het bereik van de meeste wifi-routers is slechts ongeveer 90 meter. Maar met een goede zelfgebouwde antenne kan dit bereik enorm vergroot worden. Mijn verbinding is ijzersterk.

Voor degenen onder u die moeite hebben om een goede verbinding te krijgen van het ene uiteinde van uw huis naar het andere, lijkt dit misschien onmogelijk, maar met een aangepaste antenne is het vrij gebruikelijk. Het huidige WIFI-langeafstandsrecord voor onversterkte ‘stock’-routers is 238 mijl! Dat is gewoon antennetechnologie gebruiken.

Dus, hoe duur zijn deze antennes en waar kun je ze krijgen? Je kunt ze kopen, maar commerciële versies zijn meer dan $ 100. De goedkoopste manier om er een te kopen, is door hem zelf te bouwen. Het is gemakkelijk en het kost je slechts ongeveer $ 10 tot $ 15. Als je bedenkt wat je elk jaar aan internetkosten uitgeeft… is dat een druppel op een gloeiende plaat.

Er zijn twee soorten wifi-antennes die u kunt bouwen… Yagi en Waveguide. De Yagi is best ingewikkeld voor een beginner. De Waveguide, of antenne, is iets wat een tienjarige in een middag kan bouwen. Ongeveer alles wat het bevat is een blikje en een USB-internetadapter.

Het blikje moet natuurlijk een bepaalde maat en vorm hebben en de USB-adapter moet er precies op de juiste plaats in passen om het goed te laten werken. Maar dat is geen probleem als je eenvoudige instructies kunt volgen. Het is ook eenvoudig om het vermogen van deze antenne op te voeren door extra onderdelen toe te voegen. Het zijn de geavanceerde ontwerpen die het meest interessant zijn.

De beste plaats om bouwinstructies en meer over wifi-antennes te vinden, is door in te loggen op Amazon’s online boekwinkel en “GRATIS internet” in hun zoekmachine te typen. Dit zal verschillende boeken opleveren die u precies laten zien hoe u deze en nog krachtigere WIFI-antennes moet bouwen. Boekprijzen variëren van $ 5 tot $ 20. De boeken bovenaan zijn het populairst.

Dit was niet alleen een leuk middagproject, maar ik denk dat het me vanaf nu ongeveer $ 500 per jaar zal besparen. Of in ieder geval totdat ze het “GRATIS internet”-teken hebben genomen!

Bron: Randy Benjamin

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie