Zelfrijdende auto op de weg!

Zelfrijdende auto op de weg!

Voor de meesten is elke keer dat u een webbrowser opent, het eerste dat u doet Google iets. De afgelopen 17 jaar heeft Google een rol gespeeld bij het innoveren van zoekmachines, productiviteitssoftware en sociale netwerken. Het nieuwste streven van Google is de creatie van de zelfrijdende auto. Sommige mensen zijn enthousiast over het idee en anderen hebben er niet zoveel vertrouwen in.

Sinds de aankondiging in 2012 is de zelfrijdende auto een belangrijk onderwerp onder zowel automobilisten als voetgangers. Een van de ideeën achter deze creatie is om de factor menselijke fouten die verband houden met het auto-ongeluk weg te nemen; een andere is om mensen de kans te geven productiever te zijn tijdens het woon-werkverkeer. Onlangs zijn Google en Ford Motor Company overeengekomen om samen te werken aan dit project en hebben ze met succes een zelfrijdende auto gebruikt om door besneeuwde straten in het noorden van de Verenigde Staten te navigeren.

Maar wat betekent dit alles voor de rest van de Verenigde Staten? Volgens rapporten zijn er elk jaar meer dan 200.000 auto-ongelukken in de zuidelijke staten en vallen er meer dan 6.000 doden per jaar. Als de tests succesvol blijven, kunnen de Verenigde Staten zich verheugen op het vermijden van het manoeuvreren van een voertuig tijdens het barre weer, wat ook een grote bijdrage levert aan auto-ongelukken en dodelijke slachtoffers. Een ander positief idee is dat veel oudere burgers nog steeds hun onafhankelijkheid kunnen behouden, hoewel ze het vermogen om actief te rijden verliezen.

Enkele negatieve opmerkingen en zorgen over de zelfrijdende auto zijn onder meer individuen die niet geloven dat ze er echt op kunnen vertrouwen dat de technologie 100% van de tijd goed werkt, wat kan leiden tot een auto-ongeluk. Andere zorgen zijn onder meer dat de rijsoftware die persoonlijke gegevens opslaat, een schending van de privacy kan zijn, een andere is hoe de auto zichzelf door omwegen kan navigeren en andere dingen die de genomen route kunnen beïnvloeden. Is de zelfrijdende auto wel zo veilig als testers beweren? Veel sceptici stellen de vraag of er na de implementatie van deze voertuigen nog rijopleidingen nodig zijn en lessen worden gegeven om de zelfrijdende auto te leren gebruiken?

Wat de mening over deze kwestie ook is, de tijd zal het resultaat leren. Naar verwachting zal de zelfrijdende auto tegen het jaar 2020 een deel van ons leven uitmaken. Hopelijk kan dit nieuwe voertuig dan beter worden begrepen, levens redden en verkeersongevallen helpen voorkomen. Neem voor hulp contact op met een auto-ongevallenadvocaat.

Bron: C. Gallardo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie