Zes essentiële tips voor WordPress-beginners – Neem het heft in eigen handen

Zes essentiële tips voor WordPress-beginners – Neem het heft in eigen handen

WordPress is het meest bruikbare CMS-platform op internet dat een professionele uitstraling geeft aan uw anders saaie website. Maar beginnen met WordPress kan een zeer ontmoedigende taak zijn. Soms maak je wat fouten, vooral als WordPress nieuw voor je is. Om effectieve resultaten te ervaren, moet u de functies van WordPress tot in detail kennen.

WordPress is niet alleen een blogtool, maar kan ook worden gebruikt om een ​​geweldige website te maken. Hier zijn enkele belangrijke tips voor WordPress-beginners om een ​​aantrekkelijke website te maken.

  1. Hou het simpel: Een van de belangrijkste dingen die u moet weten voordat u aan de slag gaat, is om de navigatie te bepalen volgens de aangeboden services. Uw website is hetzelfde als een bibliotheek waar mensen lopen om te vinden wat ze willen. Het maken van verschillende pagina’s voor verschillende producten en diensten is dus van fundamenteel belang. Het helpt om uw site eenvoudig en aantrekkelijk te maken.
  2. Koop een domeinnaam: Een beetje plannen om een ​​domeinnaam te kopen is cruciaal. Sommige mensen kiezen de domeinnaam als hun merknaam en sommige richten zich op services. Na aankoop van een domeinnaam ontvang je een bevestigingsmail. Zorg ervoor dat u een geldig e-mailadres gebruikt tijdens het koopproces.
  3. Kies thema: Het kiezen van het juiste thema is moeilijk maar niet onmogelijk. Plug-in en thema’s, beide zijn meestal specifiek voor een branche. Een thema zorgt voor een aantrekkelijk uiterlijk en bevat widgetlocaties, paginalay-out, kleurkeuzes en standaardlettertype. U kunt duizenden thema’s krijgen die bij uw branche passen.
  4. Maak een afbeeldingengalerij: Afbeeldingen helpen om de site mooi en aantrekkelijk te maken. Telkens wanneer u nieuwe afbeeldingen op de site uploadt, moet u een specifiek trefwoord met een titel en een kleine beschrijving als alt-tekst toevoegen.
  5. Focus op het voettekstgebied: Voettekst is van vitaal belang omdat u hier links naar belangrijke pagina’s kunt toevoegen, een klein bericht kunt schrijven of een korte beschrijving van uw website kunt geven. Over het algemeen scrollen mensen naar beneden om uw site in één oogopslag te bekijken. Zorg dus voor een informatieve voettekst voor de gebruikers.
  6. Houd WordPress veilig: Hackers volgen altijd de weg van de minste weerstand. Elke zwakke keten zal dus grondig worden uitgebuit. Zorg ervoor dat je plug-ins en thema’s altijd up-to-date houdt en gebruik een sterk wachtwoord.

Het maken van de perfecte website is geen makkie, zelfs niet in een eenvoudig CMS als WordPress. Voor sommige functies is mogelijk de hulp van professionele webdesigners vereist. Een goede webdesigner is goud waard.

Bron: Gursharan Gill

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie